NAREDNOG VIKENDA U RUMENCI Pihtijada - brend koji se ljudima sviđa
Rumenačka pihtijada, 21. po redu, održaće se narednog vikenda, 27. i 28. januara, na pijaci u centru sela. Manifestacija će biti zvanično otovrena u subotu kada će se predstaviti izlagači sa domaćim mesnim proizvodima, dok će drugog dana biti održano takmičenje u pravljenju pihtija, te biti upriličen bogat kulturno-umetnički program do kasnih popodnevnih časova.
U tom duhu, juče je promovisana Rumenačka pihtijada na uglu Dunavske i Zmaj Jovine ulice, a u roku od pet minuta podeljeno je više od stotinu malih uzoraka jednog od najomiljenijeg vojvođanskog specijaliteta, čija se proverena receptura ne menja.
– Već godinama spremamo pihtije u oraniji od 1.600 litara – rekao je tom prilikom organizator Stojan Đurić. – Meso isključivo bude svinjsko, pa stavljamo but i papke. Od ostalih sastojaka tu su crni i beli luk, beli i crni biber, lovorov list i so... Iako je bilo toplije vreme, pihtije su uspele da se stvrdnu, pošto ih pravimo od prirodnog želatina i čuvamo ih u našim rashladnim komorama. Sa zadovoljstvom smo pronašli brend koji se ljudima sviđa, a da, uz to, cena ostane manje-više ista.
A. Čegar