Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

NEMA PRASETA U KRUGU OD 50 KILOMETARA Ogromna potražnja pred Božić, Dragan prodao sve što je imao u oboru po ceni od 600 dinara žive vage

05.01.2024. 15:21 16:28
Piše:
Foto: RINA

TOPOLA - Dani uoči Božića najudarniji su za one koji se bave uzgojem prasića. Dobra prodajna cena napunila je obore širom Šumadije, a Dragan Jovanović planira da dobro napuni i džepove, jer sve prasiće koje ima rasprodao je do poslednjeg.

– Po ceni od 600 dinara za kilogram žive vage, sve sam rasprodao na kućnom pragu, nisam imao potrebe da nudim bilo kome, a njihova cena ide i oko 650 dinara. Standarne mušterije su razgrabile preko 100 komada koje sam pripremio za prodaju pred Božić – kazao je Dragan Jovanović za agenciju RINA.

On dodaje da su usled turbulentnog perioda prethodnih godina mnogi na svoje obore stavili kanance, ali oni koji su preživeli sada obiraju plodove svoga rada.

– Ogromna je potražnja, ne samo u Šumadiji, već i u čitavoj zapadnoj Srbiji. U krugu od 50 kilometara ne možete naći prase za Božić. Zatvoren je uvoz svinja zbog kuge koja je zavladala, pa su domaćini prinuđeni da uzimaju kod nas, domaćih prodavaca. Što je opet podiglo vrednost, pored toga je i kvalitet samih prasadi i njihovog mesa koje je zbog načina ishrane odlično – kaže Jovanović.

Ono što mu je bio dodatni izvor prihoda jeste usluge pečenja.

– Svako ko dođe da naruči prase, njemu je potrebno da se ispeče i iseče na ovale, što nije uračunato u ovu cenu, to je oko 3500 dinara po prasetu, računica je prosta – zaključio je Dragan.

(RINA)

Autor:
Pošaljite komentar
SRPSKA SLAVA NE MOŽE SE ZAMISLITI BEZ PEČENJA Cena prasetine 2.200, a jagnjetine 2.500 dinara

SRPSKA SLAVA NE MOŽE SE ZAMISLITI BEZ PEČENJA Cena prasetine 2.200, a jagnjetine 2.500 dinara

16.11.2023. 10:36 10:47
POČINJE SEZONA SLAVA Evo koliko trenutno treba da „izdvojite“ za prasetinu ili jagnjetinu; A da li će POSKUPLJIVATI u međuvremenu

POČINJE SEZONA SLAVA Evo koliko trenutno treba da „izdvojite“ za prasetinu ili jagnjetinu; A da li će POSKUPLJIVATI u međuvremenu

14.11.2023. 10:12 11:30