Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

ALKALNA ISHRANA JE SPAS Ovih DEVET namirnica uklanja KISELOST organizma! Proverite da li imate neki od ovih SIMPTOMA (FOTO)

04.12.2023. 05:21 17:46
Piše:
Izvor: pixabay.com

Kiselost organizma može da prouzrokuje povećan rizik od upale, nakupljanja opasnih toksina i slabog imuniteta.

Znakovi koji ukazuju na kiselost organizma: umor i nizak nivo energije, oslabljen imunitet, osetljivi desni i zubi, kratak dah i kašalj, išijas i ukočen vrat, glavobolja i pospanost, povraćanje, mučnina, proliv, upale mokraćne bešike i bubrega, bolni mišići i zglobovi, lupanje srca, ubrzano starenje, gojaznost i dijabetes, nakupljanje mlečne kiseline u mišićima, alergije i akne, rast gljivica u organizmu...

Drugim rečima, pH vrednost tela ima ključnu ulogu u održavanju zdravlja i sprečavanju zdravstvenih problema.

Lako je to reći, ali se postavlja pitanje kako u moru kiselih namirnica koje su deo moderne ishrane izbeći disbalans u organizmu.

Za optimalno zdravlje na vašem jelovniku bi trebalo da se nađe 70-80 odsto alkalnih namirnica, odnosno, svega 20-30 odsto kiselih.

Ovo je devet najmoćnijih, koje će vam pomoći da očistite telo i uklonite kiselinu.

Krastavci su izvrstan izvor vode i diuretička hrana koja pomaže u čišćenju tela i pravilnoj hidrataciji. Takođe, oni uklanjaju višak mokraćne kiseline i sprečavaju njenu kristalizaciju, što ih čini savršenim izborom za održavanje uravnotežene pH vrednosti u organizmu.

Grejpfrut takođe može da pomogne u poboljšanju metabolizma, uravnoteženju pH vrednosti i sprečavanju nakupljanja viška masti. Pritonm ima nisku količinu šećera, što ga čini idealnim izborom za one koji žele da smanje unos šećera.

Kupus obiluje folatima i magnezijumom, što pomaže u jačanju imunološkog sistema, uspostavljanju alkalno-kiselog balansa i poboljšanju probave. Vlakna koja sadrži takođe su snažna u smanjenju rizika od raka i pomažu u zdravom mršavljenju.

Paradajz je bogat vitaminima A, C i E, te odličan za specifične probleme kože. Veliki je saveznik i u gubitku težine i problemima s bešikom. Značajno smanjuje i rizik od raka mokraćne bešike.

Bosiljak je jedna od najmoćnijih biljaka koja je puna kalcijuma, vitamina C i K, gvožđa i omega-3 masnih kiselina. Osim što je ukusan, bosiljak može da pomogne i u detoksikaciji tela, smanjenju rizika od kamena na bubregu. Ova biljka ima i protivupalna svojstva i može da bude od koristi u sprečavanju oksidativnog stresa u telu. Preporuka je da ga dodate u svakodnevne obroke ili da napravite osvežavajući čaj.

Dinja je bogata vitaminom B, fitohemikalijama i beta karotenom, koji pomažu u jačanju imunološkog sistema, pokreću proizvodnju belih krvnih zrnaca, čiste telo, uklanjaju višak kiseline i uravnotežavaju pH vrednosti u organizmu. Osim toga, dinja sadrži velike količine vode, što pomaže u hidrataciji organizma.

Limeta je bogata vitaminom C, koji je odličan za potpunu detoksikaciju tela, uključujući i uklanjanje kiselina i loših bakterija iz urinarnog trakta. Ova citrusna voćka sadrži i antioksidanse, korisne u zaštiti ćelija od oštećenja, a i poboljšavaju zdravlje kože.

Limun je jedna od najboljih namirnica za alkalizovanje tela. Sadrži velike količine vitamina C, koji pomaže u probavi i detoksikaciji tela. Pomaže i u održavanju zdrave kože, jača imunološki sistem, a dobar je saveznik i ako planirate da se rećite viška kilograma.

Bademi su bogati masnim kiselinama i hranljivim materijama koje poboljšavaju kvalitet kose i kože, poboljšavaju funkciju mozga, pomažu u zdravom gubitku težine, uravnotežavaju holesterol i pomažu u izgradnji mišićne mase. Sadrže kalcijum, magnezijum i kalijum, koji pomažu u održavanju zdravih kostiju.

Autor:
Pošaljite komentar
OSETIO OGROMAN UMOR, BOJA PLIKA POČELA DA SE MENJA Pevač (28) preminuo nakon što ga je PAUK UJEO ZA LICE, ovo su detalji TRAGEDIJE (FOTO)

OSETIO OGROMAN UMOR, BOJA PLIKA POČELA DA SE MENJA Pevač (28) preminuo nakon što ga je PAUK UJEO ZA LICE, ovo su detalji TRAGEDIJE (FOTO)

08.11.2023. 11:26 11:29