Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Vučić posetio Osnovnu školu "Vuk Karadžić" u Lovćencu POŽELEO ĐACIMA DOBAR POČETAK ŠKOLSKE GODINE

01.09.2023. 11:55 13:03
Piše:
Izvor: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ/ bs

MALI IĐOŠ: Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je, povodom početka nove školske godine, posetio Osnovnu školu "Vuk Karadžić" u Lovćencu kod Malog Iđoša, koja će dobiti modernu  Huawei IdeaHub tablu.

Predsednika Srbije je ispred škole dočekao veliki broj građana i dece, sa kojima se pozdravio.

Pored predsednika, u poseti osnovnoj školi je i ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović.

Vučić će prisustvovati uručivanju uređaja najnovije tehnologije - Huawei IdeaHub table Osnovnoj školi "Vuk Karadžić", a koju imaju još i osnovne škole u Krupnju, Lovćencu, Pančevu, Petrovcu na Mlavi, Varvarinu, Negotinu i u Merošini.

Huawei IdeaHub tabla je uređaj najnovije tehnologije koji koristi veštačku inteligenciju i najbolji alat za virtualne sastanke i višedimenzionalni video konferencijski sistem.

Vučić je tokom posete OŠ "Vuk Karadžić" u Lovćencu kod Malog Iđoša, koja će dobiti modernu Huawei IdeaHub tablu, rekao da će ta škola koja je davno izgrađena biti kompletno rekonstruisana.

Nećemo samo zameniti stolariju i fasadu, već ćemo ići na kompletnu rekonstrukciju i uložićemo veliki novac, rekao je Vučić.

Kazao je da je važno da se uradi u Malom Iđošu i kanalizacija i neophodni prečistači, kako bi građani mogli da žive pristojnije.


"Svaki dan proveden u školi, prilika je da otkrijete nešto novo"

"Draga deco, dragi prvaci, prvi školski dan je poseban trenutak u životu svakoga od vas. Svaki dan proveden u školi, prilika je da otkrijete nešto novo, da steknete prijatelje za ceo život i da rastete u dobre i vredne ljude. Vaši učitelji biće tu da vas podrže i da vam pomognu da razvijate svoje talente i veštine. Neka vam ljubav prema učenju bude vodilja, a radost u istraživanju sveta neka vas prati tokom svih školskih godina", napisao je predsednik na Instagramu.


Za tradicionaliste, Huawei IdeaHub tabla može da bude i "obična" bela školska tablu po kojoj dve osobe istovremeno mogu pisati i crtati uz podršku pametnog prepoznavanja pisanja i crtanja, a automatski identifikuje reči, dijagrame i figure.

Zbog ovih karakteristika, kao i činjenice da ne emituje štetno plavo svetlo, Huawei IdeaHub tabla postala je neizostavni deo rada sa đacima i studentima i jedan od glavnih alata modernih škola i univerziteta.

Početkom 19. veka počela je sa radom ova osnovna škola, kada se nastava odvijala na nemačkom jeziku, a današnji naziv škola nosi od 1990. godine, po čuvenom srpskom književniku i reformatoru - Vuku Karadžiću,navodi se na sajtu ove školske ustanove.

Danas školu pohađa više od 300 učenika, raspoređenih u 16 odeljenja.

Nastava se odvija u jednoj smeni, kao prvi strani jezik uči se ruski (od petog do osmog razreda), a kao drugi engleski jezik (za sve učenike).

Pozdravili su predsednika Vučića i sve prisutne, zahvaljujući što će ovu školsku godinu započeti u novoj i renoviranoj zgradi. Predsednik je upitao decu da li im još nešto nedostaje, a mališani su se našalili da im je potrebna klima u svakoj učionici, akvarijum, ali i bazen. Predsednik je naglasio da mogu dobiti akvarijum ako budu vodili računa o ribicama, ali i da će škola dobiti staklene panoe koji im nedostaju.

- Toliko smo uradili za škole, ali nikada dosta - kazao je Vučić.

Predsednik je podsetio da su na ovoj školi bile samo dve male rekonstrukcije od 1969. godine. Predsednik Srbije se zatim pozdravio sa đacima prvacima koji su ga dočekali oduševljenim uzvicima i poželio im da budu odlični đaci, vredni i marljivi kako bi postigli sve što požele.

U školi radi trideset i jedan prosvetni radnik .

Nastava se odvija na srpskom jeziku.

Đaci u Batajnici će novu školsku godinu početi u svetlim i modernim učionicama potpuno obnovljene škole koja sada ima mnogo veći prostor. Izgrađeni su i novi sportski tereni sa pratećim mobilijarom i zamenjena je ograda na kompletnoj parceli objekta.

Na raspolaganju im je 30 najsavremenijih učionica opšte i kabinetske nastave, za produženi boravak i predškolsku nastavu. Đaci će imati distributivnu kuhinju sa trpezarijom, biblioteku sa čitaonicom, medijateku, zubarsku ordinaciju i ambulantu, fiskulturnu salu sa pratećim prostorijama i sve što je potrebno za kvalitetno obrazovanje.

Za 65.000 prvaka i 760.000 ostalih učenika osnovnih i srednjih škola u Srbiji danas počinje nova školska godina, a prvog dana neće biti predavanja, već će on biti posvećen bezbednosti i razgovorima o negovanju vrednosti.

Tanjug, Pink

Autor:
Pošaljite komentar
Vučić prvacima:Morate da budete vredni da biste mogli da budete sve što poželite

Vučić prvacima:Morate da budete vredni da biste mogli da budete sve što poželite

01.09.2023. 10:04 10:11
Vučić posetio renoviranu OŠ "Svetislav Golubović Mitraljeta" u Batajnici

Vučić posetio renoviranu OŠ "Svetislav Golubović Mitraljeta" u Batajnici

01.09.2023. 08:45 08:50
Vučić obilazi renoviranu OŠ "Svetislav Golubović Mitraljeta" u Zemunu

Vučić obilazi renoviranu OŠ "Svetislav Golubović Mitraljeta" u Zemunu

01.09.2023. 08:13 08:15