Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Voditelj IVAN GAJIĆ progovorio o neprijatnim situacijama na televiziji: SVAĐA SA GOSTIMA nije MOJ PUT do USPEHA!

26.08.2023. 18:00 11:50
Piše:
Izvor: Nemanja Nikolić / Kurir TV

Uz analizu aktuelne šou-biz scene, najzabavnije teme i odgovore na pitanja koja intrigiraju javnost autor, urednik i voditelj emisije „dIvan šou” koja se na Kurir televiziji emituje subotom od 15 časova i nedeljom od 21.30, iz sedmice u sedmicu pokušava da nasmeje publiku i ponudi im kvalitetnu zabavu uz najpopularnije ličnosti.

Ivan svakog vikenda o najnovijim zbivanjima i temama koje se tiču života, događaja i zvezda s javne scene razgovara sa svojim gostima - poznatima iz sveta šou biznisa, ali i sa kolumnistima, modnim stručnjacima, astrolozima i numerolozima, uz nezaobilazne izazove i igrice. Domaćin emisije se vodi time da gosti budu uvek pozitivni, pa se kloni, kako je jednom prilikom rekao, mrguda i ubica radosti, a za Dnevnikov TV magazin ističe da mu je cilj da gledaoci, dok gledaju njegov „dIvan šou” tokom dvočasovnog emitovanja zaborave na probleme koje imaju.

– U emisiji nisam izmislio toplu vodu, već se trudim da javne ličnosti predstavim na drugačiji način. Nisu to ispovesti u kojima će oni plakati uz tužnu muziku, već je moja emisija razbibriga. Opustimo se i ja i moji gosti. Pošto sam, evo, sad će 15 godina u medijima, 90 odsto njih poznajem i privatno veoma dobro a i oni imaju poverenje u mene i znaju da će ono što smo se dogovorili tako i biti – kaže Ivan Gajić i dodaje da u njegovoj emisiji nema neprijatnih iznenađenja ili pitanja. – Vodim se onom da čak i ako najgore pitanje postaviš na pravi način možeš da dobiješ sjajan odgovor. Gosti imaju poverenja u mene, znaju ko sam u novinarstvu pa opušteno dođu i sednu na onaj „divan”, kako ga mi zovemo, i prepuste se.

Svojevremeno je ispričao kako je sa drugaricom kao mali glumio da čita vesti na televiziji, pa je veoma srećan, kaže, što je dobio priliku da radi na televiziji.
Iz medicine u novinarstvo

Zanimljivo je da je Ivan Gajić godinama radio u Urgentnom centru kao medicinski brat, a, onda se, spontano odlučio za promenu profesije, pa je pre 15 godina završio školu novinarstva i uplovio u svet medija. Najpre je radio u štampanim medijima, a od pre godinu i po dana počinje da mu se ostvaruje dečački san - da radi na televiziji.

– Sve dolazi u svoje vreme. Iz Urgentnog centra sam se upustio u medijske vode jer sam želeo da menjam profesiju. I mislio sam da će ranije da mi se ostvari želja, ali nekako sam plivao u štampanim medijima. Dobio sam poziv da pređem na Kurir televiziju i nakon tri meseca su me primili za stalno. I sad plivam i u ovome – iskren je voditelj emisije „dIvan šou” Ivan Gajić. – Sada mi je to super, ali ne znači da ću do penzije raditi ovaj posao. Ranije nisam znao šta znači pratiti znakove pored puta. Sada ih vrlo pratim i gledam šta mi koji donosi. U ovoj koži i na ovom mestu mi je super, a videćemo za dalje.


Veliki apetiti za drugu sezonu

Druga sezona emisije „dIvan šou” trebalo bi da startuje 16. septembra na Kurir televiziji, a do tada gledaoci imaju priliku da gledaju najzanimiljivije i najbolje momente iz prve u repriznim izdanjima. Ivan Gajić za jesenju programsku šemu najavljuje određene novosti u njegovoj  emisiji, ali dodaje da će zadržati koncept po kojem je prepoznatljiva.

– Imam u planu svašta. Imam velike apetite! Prvi gost u prvoj emisiji bila mi je Nataša Bekvalac i bila mi je veoma talična. Ona je jedna od retkih javnih ličnosti sa kojom nikada nije bilo nekih trzavica. Sada moram da opravdam očekivanja i da gosti pariraju prvoj sezoni. Biće izmena, ali ne bih još ništa da otkrivam – ističe autor, urednik i voditelj emisije.


Vaspitanje nosimo iz kuće

Ivana Gajića gledaoci Kurir televizije dobro poznaju i iz emisije „Puls Srbije” u kojoj je nedavno imao neprijatno iskustvo kada je razgovarajući sa jednom popularnom pevačicom u studiju, ne svojom željom, ušao s njom u svojevrsni sukob u programu uživo. Neprijatne situacije, kaže, u živom programu nije moguće kontrolisati.

– Imao sam jedno vatreno krštenje u živom programu. Kad se snimaju emisije to bude mnogo lakše. Snimiš, pa izbaciš iz emisije ono što želiš, a kada je živa emisija u takvim situacijama doživite neki manji šok, a onda se setiš gde si i da si domaćin emisije, da je osoba prekoputa tvoj gost i da šta god radi tvoje je da ostaneš profesionalac do kraja. Nema drame niti pokušaja da takve goste u programu ispraćam iz studija. Ako želiš možeš slobodno da izađeš – priča nam Ivan. – Vaspitanje svi nosimo iz kuće, a sve ostalo je na tebi kako želiš da se predstaviš javnosti. Ja sam uz pomoć tog slučaja mogao da budem viralan na internetu i mnogo popularniji, ali to nisam ja i to nije moj put kojim želim da idem.

Dočekao sam i ispratio mnoge poznate

Naš sagovornik napominje i da je na početku njegove novinarske karijere sve bilo drugačije.

– Mnoge poznate ličnosti sam za ove godine i dočekao i ispraćao. To su sve one zvezde padalice, umišljene zvezde koje dođu jednu sezonu i nestanu. Danas svako može da bude i javna ličnost i influenser, boga mi, i novinar. Ali, ono što nas zadržava da budemo tu gde jesmo jeste kvalitet zahvaljujući kome i opstajemo. Svako može da proba, ali retki su oni koji ostanu u poslu – kaže Ivan Gajić. – Sad sam već u situaciji da mogu da se postavim tako da ako hoćeš možemo da sarađujemo, a ako ne želiš, ne moramo. Niti ću ja propasti bez tebe, niti ti bez mene. Time se vodim, a na početku je to bilo drugačije. S tim što je bilo drugo vreme bilo. Mnogo se medijska scena promenila u Srbiji u odnosu na period od pre pet, deset godina, a da ne pričam od pre 15 godina.

V. Bijelić

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ivan Gajic (@ivangajic_)

Autor:
Pošaljite komentar
LJILJANA STANIŠIĆ: Zeka i osmeh kidaju rejting!

LJILJANA STANIŠIĆ: Zeka i osmeh kidaju rejting!

07.07.2023. 13:27 14:41
Voditeljka SNEŽANA DAKIĆ: Ako vas nešto IRITIRA, radite na tome!

Voditeljka SNEŽANA DAKIĆ: Ako vas nešto IRITIRA, radite na tome!

15.07.2023. 13:15 13:15
Voditelj UNA televizije DUŠAN IVKOVIĆ otkriva šta se krije iza čitanja VESTI: Adrenalin ume DOBRO DA VOZI!

Voditelj UNA televizije DUŠAN IVKOVIĆ otkriva šta se krije iza čitanja VESTI: Adrenalin ume DOBRO DA VOZI!

22.07.2023. 16:00 16:10