Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

PRAVNOSNAŽNA PRESUDA OGNJENU STANKOVIĆU I DAMJANU PUZOVIĆU: Ostaje godinu i osam meseci zatvora za nasilničko ponašanje i napad na policajce

14.07.2023. 14:04 15:16
Piše:
Izvor: Pixabay, ilustracija

Presuda Ognjenu Stankoviću (26) i Damjanu Puzoviću (25) iz Novog Sada kojom su osuđeni na jedinstvene kazne od po godinu i osam meseci zatvora postala je pravnosnažna, saznaje "Dnevnik".

Apelacioni sud u Novom Sadu je doneo presudu kojom se žalbe protiv prvostepene presude koje su izjavili branioci okrivljenih odbijaju kao neosnovane.

- U obrazloženju svoje odluke, drugostepeni sud navodi da prvostepena presuda ne sadrži bitne povrede odredaba krivičnog postupka, te da je prvostepeni sud pravilno i potpuno utvrdio činjenično stanje na koje je pravilno i zakonito primenio odredbe Krivičnog zakonika, nakon čega je doneo pravilnu i na zakonu zasnovanu odluku o krivičnim sankcijama - pojašnjava za naš list portparol novosadskog Osnovnog suda Svjetlana Radovanović.

Podsetimo, presudom Osnovnog suda u Novom Sadu od 29. novembra prošle godine, njih dvojica su oglašeni krivim za krivična dela nasilničko ponašanje i napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, a protiv Stankovića je istom presudom odbijena optužba za nedozvoljeno oružje jer je za odustalo tužilaštvo.

Stankoviću se stavlja se na teret da je 4. decembra pretprošle godine izvršio dva krivična dela nasilničko ponašanje i to ispred Tržnog centra „Promenada“, a obojici da su se nasilnički ponašali i u glavnom holu Urgentnog centra Kliničkog centra Vojvodine gde su napali policajce koji su se tu zatekli zbog svog posla.

Obojica su navedena krivična dela, kako je prilikom izricanja presude obrazložila sudija Branka Popović, počinili u stanju smanjene sposobnosti da shvate značaj dela, ali ne do bitnog stepena usled alkoholisanosti. Stanković je imao 1,27, a Puzović 2,01 promil alkohola u organizmu.

Kao olakšavajuće okolnosti sud je cenio njihovu životnu dob i dosadašnju neosuđivanost, kao i to što oštećeni nisu podneli imovinsko-pravni zahtev, a jedan od policajaca se nije pridružio krivičnom gonjenju.

Podsetimo, zbog sumnje da su 4. decembra 2021. godine učinili krivična dela nasilničko ponašanje i napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti uhapšena su tri mladića. Kako je nakon hapšenja saopšteno, Ognjen Stanković i N. R. nsu se sumnjičili da su ispred jednog ugostiteljskog objekta, tukli rukama i nogama dvadesetšestogodišnjeg Novosađanina, a da su Ognjen Stanković i Damjan Puzović u Kliničkom centru Vojvodine tukli još jednog dvadesetšestogodišnjaka i da su fizički napali policijske službenike. Međutim, pred Osnovnim sudom u Novom Sadu protiv trećeg učesnika u tuči, tada dvadesetdvogodišnjeg N. R. nije podignuta optužnica.

Pretresom stana Ognjena Stankovića policija je pronašla pištoljsku i puščanu municiju, zbog čega mu se na teret stavljalo i krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, ali je od te  optužbe odustalo tužilaštvo.


Teško povređen gost lokala

U tuči koja se dogodila 4. decembra 2021. godine teško je povređen gost lokala tada dvadesetsedmogodišnji Strahinja Mrđan iz Veternika koji je primljen u Urgentni centar Kliničkog centra Vojvodine zbog ubodne rane s leve strane grudnog koša. On je nakon hitnog prijema, kompletne dijagnostike i operativnog zbrinjavanja, drugog postoperativnog dana prebačen na lečenje na Odeljenje grudne hirurgije Instituta u Sremskoj Kamenici. U trenutku kada je zadobio ubodne rane tik do srca, on je pokušavo da razdvoji sukobljene. Na svu sreću, jedan od momaka iz obezbeđenja, videvši da je povređen, stavio ga je u automobil i odvezao u Urgetni centar.


Kako su posle incidenta saopštili iz nadležnog tužilaštva, do sukoba je došlo oko 23 časa kada je NN izvršilac ili više njih, oštećenima Strahinji Mrđanu i Ognjenu Stankoviću zadalo više ubodnih rana nepoznatim oruđem, u predelu tela gde se nalaze vitalni organi.

- U toku preduzetih radnji i mera utvrđeno je da je iste večeri, najpre u blizini TC „Promenada”, a potom i u Urgentnom centru Kliničkog centra Vojvodine, u prisustvu većeg broja lica i medicinskih radnika, vršenjem nasilja došlo do težeg remećenja javnog reda i mira, kojom prilikom je napadnut i jedan policijski službenik - saopštilo je tada tužilaštvo.

D. Nikolić

 

 

 

Autor:
Pošaljite komentar