Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

ZAVRŠENO SUĐENJE ZA UBISTVO KOMŠIJE NA GRBAVICI Presuda 7. juna

01.06.2023. 16:58 16:59
Piše:
Izvor: Dnevnik.rs

Završeno je suđenje Mirku Milovcu (66) iz Novog Sada, koji se tereti da je 4. jula prošle godine pri bezobzirnom nasilničkom ponašanju usmrtio komšiju Jova Stanišića (75), a presuda će biti objavljena 7. juna.

Prilikom iznošenja završnih reči javni tužilac VJT u Novom Sadu Zoran Jakovljević je istakao da je na nesumnjiv način dokazano da je okrivljeni pri bezobzirnom ponašanju ubio Stanišića, da je bio nasilan prema oštećenom, napadao ga i vređao. To je utvrđeno i iz policijskog izveštaja i audio snimka, kada je Stanišić pozvao policiju i prijavio Milovca,

- Sukob između njih dvojice je nastavljen i posle odlaska policije, a Jovo je molio Mirka da prestane i zvao je u pomoć - precizirao je Jakovljević i podsetio da je oštećeni zadobio pet ubodnih rana nožem, a usled iskrvarenja nastupila je smrt.

Okrivljeni je, inače, tog 4. jula konzumirao alkohol i imao je 2,53 promila alkohola u organizmu.

Njegov branilac Strahinja Raonić je u završnoj reči kazao da je nesporno da je Milovac bio u alkoholisanom stanju, ali da je bio grubo isprovociran. On je podsetio da je njegov branjenik izjavio saučešće porodici, da se pokajao i tokom suđenja držao korektno.

Okrivljeni Mirko Milovac je dodao da nije istina da je on psovao Jova i da je sve počelo od bojlera u zajedničkom kupatilu. Kako je rekao, on je od predsednika Skupštine stanara saznao da je bojler koji je Stanišić koristio u svom kupatilu priključen na zajedničku struju i da je samo on imao ključ.

Milovac je dodao da nije tačno ono što je sada pokojni Jovo Stanišić rekao policiji kada ih je pozvao i prijavio ga, ali i da tog dana on nije video policiju. Prema njenjgovim rečima, Stanišić je bio nasilan prema njemu i u dva maha mu je pretio. Ipak, kako je naveo, jako mu je žao i teško zbog svega što se dogodilo i  naglasio da neće nikada zaboraviti Jova.

Pre iznošenja završnih reči, preslušan je audio snimak na kojem se čuje kako oštećeni prijavljuje sukob policiji. Na snimaku je zabeležen njegov razgovor s policijom, kao i navodi da je komšija Milovac pijan, da ga psuje, kao i da je ranije potezao nož na njega. Rekao je i da se sav trese i dao je adresu gde se nalazi.

Tokom dokaznog postupka reprodukovan je i video snimak sa nadzornih kamera na kojem se vidi okrivljeni s nožem u desnoj ruci, krv i oštećeni dok su se nalazili u hodniku, kao i momenat kada izlaze na terasu. Na drugom snimku se osim video zapisa čuje i šta je ko od njih izgovarao.

Saslušan je i unuk oštećenog koji je opisao svoj odnos sa pokojnim Stanišićem, koji mu je bio deda po majci.

- Naša majka je umrla pre pet godina i deda nije imao nikog bližeg od nas. Moja sestra je bila veoma vezana za njega. Deda je živeo sam u Ljermontovoj i ona ga je redovno obilazila i brinula o njemu - izjavio je unuk, koji je svoj iskaz dao u svojstvu  zakonskog zastupnika oštećenog. On je dodao i da ne poznaje okrivljenog Milovca.

Inače, u svojstvu svedoka saslušana je i komšinica R. Ć. koja je pred većem kojim predsedava sudija Sanja Berak ponovila da ne zna oko čega su se posvađali okrivljeni i oštećeni i da je pre tragedije dolazila policija.

Podsetimo, zločinu, koji je 4. jula uznemirio stanare samačke zgrade u Ljermontovoj 4 na Grbavici, prethodila je svađa dvojice komšija koji su živeli na istom spratu.  Oni su se posvađali u prepodnevnim satima, a do verbalnog sukoba je došlo zbog zajedničkog kupatila na spratu, koje je Jovo, navodno, zaključao kako ga drugi ne bi koristili. Mirko se, prema rečima komšija, zbog toga naljutio i započeo raspravu, a potom je i napadao Jova, zbog čega je intervenisala policija. Međutim, kako su ispričale komšije, svađa je nastavljena i u večernjim satima, a u jednom trenutku, kada je Mirko na njega krenuo nožem, Jovo je pobegao na zajedničku terasu, ali ga je ovaj sustigao i sa više uboda teško ranio.

Povređeni čovek je nakon napada davao znake života i od jedne stanarke tražio vode, ali je uprkos brzoj intervenciji lekara Hitne pomoći, preminuo u Urgentnom centru, a osumnjičenom je određeno zadržavanje, a nakon saslušanja u novosadskom Višem javnom tužilaštvu, sudija za prethodni postupak Višeg suda u Novom Sadu odredio mu je pritvor.

Prema nezvaničnim informacijama, Milovac je prilikom saslušanja izjavio da se ne seća događaja, jer je toga dana dosta pio.

D. Nikolić

Autor:
Pošaljite komentar