Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Goran Šaula o uspehu Vojvodine u derbiju: Cilj je postavljen, idemo ka njemu

06.02.2023. 16:45 16:57
Piše:
Izvor: MN pres

Fudbaleri Vojvodine u ponedeljak nisu trenirali. Odmarali su. Jedinstvena je ocena da su odmor i zaslužili. Svi utisci, posle subotnjeg derbija sa Crvenom zvezdom, bili su na linijiocene da su pripreme odlično realizovane i da je kolektiv sa kvalitetom više u igri dočekao nastavak sezone.

Protiv favorizovanog šampiona Novosađani su, u najmanju ruku, bili ravnopravan partner. Utiske je, u danu odmora, za Dnevnik podelio trener Goran Šaula, fudbalska ličnost, čije su reči i dela uvek poštovane, svojevremeno kao igrača i kapitena Vojvodine, danas u ulozi člana Rastavčevog štaba.

-Početak derbija nije bio dobar po nas – podseća Šaula. – Izlazak na Marakanu i sam ambijent na stadionu, prvo kolo, takmičarska utakmica posle serije kontrolnih mečeva, stegnuto smo počeli. Ruku na srce, Zvezda je imala nekoliko šansi u prvih 15-ak minuta. Međutim, što je vreme odmicalo, mi smo bili sve sigurniji, uspostavili smo ravnotežu i poveli. Sada verujem da nismo tako brzo i jeftino primili gol, da smo izdržali do odmora, da bi nam u drugom delu bilo mnogo, mnogo lakše. Pre bismo mi postigli drugi gol, nego što bi Zvezda uspela da izjednači. Ali, s obzirom na to gde smo igrali i protiv koga smo igrali, na kraju krajeva, zadovoljni smo postignutim.

Zadovoljstvo je prisutno i među igračima i među članovima stručnog štaba. Navijači su rekli svoje porukama sa tribina. Igra ili rezultat, pitanje za Šaulu. Ili, i igra i rezultat, kao proizvod igre na „Mitiću“?

-Mene najviše raduje to što su momci pokazali da mogu da igraju protiv tima Zvezdinog nivoa – jasan je predvodnih ekipe 90-ih godina prošlog veka. - To znači da sve što smo jesenas pričali, što smo zimus radili, daje rezultate. Naši momci imaju potencijal, potrebno je samo da veruju u sebe, da nastave da rade i da onda, na svim klupskim nivoima, zajedno sa navijačima, krenemo utakmicu po utakmicu, da vidimo dokle ćemo da doguramo. Siguran sam da možemo daleko, igra i rezultat derbija daju mi za pravo.

Šaulina generacija nikada nije pobedila Zvezdu u Beogradu. Na Karađorđu da, ali trijumf u Beogradu ostao je nedosanjani san. Rado se prisetio jednog meča (2:2) odigranog 95. godine. Zvezda je vodila 2:0, Govedarica smanjio na 2:1, a Pantelić (verovatno najniži u tom trenutnku na terenu) glavom u poslednjem minutu izjednačio. Tu akciju poveo je i za centaršut na levo krilo loptu poslao baš Goran Šaula.

-Kao da je juče bilo – priseća se Šaula kapiten. - Tada u Zvezdi nije igralo toliko stranaca. Mi smo imali dobar kostur tima, koji smo nadograđivali. Nije bilo ni toliko velikih razlika u budžetima, kao što je to slučaj danas. Ipak, da se vratimo na subotnji derbi, naši momci su, uprkos svemu, dokazali da mogu da se nose sa Zvezdom. Zašto onda ne bi mogli i sa Partizanom i svima redom koji su trenutno ispred nas na tabeli. Odlično su zimus radili, samo da nastave u istom ritmu i istim intenzitetom, da treniraju i da iz utakmice u utakmicu sklapaju kockice pobedničkog mozaika. Cilj je postavljen, idemo prema njemu.

Sa Šaulom smo, bez razmimoilaženja postigli saglasnost: Vojvodini cilj ne postavlja ni igrački kadar, ni sastav stručnog štaba, ni Upravni odbor kluba... Cilj Vojvodini postavila je njega šampionska tradicija: borba za vrh tabele i izlazak na evropski trag, imperativ je kolektiva u pola belom, pola u crvenom, bez obzira na trenutni sastav i izazove okruženja.

L.Bakmaz

Recept za uspeh

Koji je recept za uspeh u fudbalu, kako bi glasila poruka koju bi Goran Šaula poslao dečacima rešenim da najlepši deo života fudbalu poklone?

-Uživajte u igri, posvetite se životnom pozivu u čijoj je osnovici igra – odgovara Šaula. – Šta od toga ima lepše?! Postignite gol više, predriblajte protivnika, gurnite mu loptu kroz noge, ali tamo gde to sme da se uradi, u funkciji igre, nikako na njenu štetu. Budite i mangup ako zatreba, u granicama fer-pleja. Publika će to da prepozna i da nagradi. Iz utakmice u utakmicu jesenas, sada u Beogradu takođe, videli smo kakve navijače imamo i koliko je njihova pomoć vredna dok težimo rezultatu.

Kabić, junak derbija

-Kabić je veliki potencijal našeg, ali i evropskog fudbala – ceni Šaula.- Obeležio je derbi evrogolom mada je uz sebi imao vrlo teškog čuvara Rodića, koji je zamenjen u poluvremenu.

Samo da nastavi da radi, da veruje u sebe, da se posveti fudbalu i da živi fudbal, da svaki dan vodi računa o sebi, o svom telu, o načinu ishrane, o svemu što je u fukciji trajanja i ponavljanja. Dao sam gol Zvezdi i... Ako ga ne daš i narednom protivniku, džaba si krečio. Mislim na kolektiv u celini.

Autor:
Pošaljite komentar