Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Polufinale Dnevnikovog turnira u malom fudbalu: Maskbet brani trofej

16.01.2022. 11:56 12:03
Piše:
Izvor: Dnevnik/V. Fifa

Dvo­stru­ki uza­stop­ni šam­pi­o­ni, igra­či Mak­sbe­ta, bra­ni­će ti­tu­lu i u fi­na­lu 57. Dnev­ni­ko­vog tur­ni­ra u ma­lom fud­ba­lu. To pra­vo ste­kli su po­be­dom pro­tiv Ska­jop­ti­ka u po­lu­fi­nal­nom me­ču, ozna­če­nom kao „fi­na­le pre fi­na­la“ sa 4:1. Maj­sto­ri osta­ju maj­sto­ri, bez ob­zi­ra na go­di­ne i na kva­li­tet pro­tiv­ni­ka.

Vo­de­ći gol po­sti­gao je Či­čić u če­tvr­tom, a vođ­stvo šam­pi­o­na auto­go­lom du­pli­rao To­do­ro­vić u po­sled­njem mi­nu­tu pr­vog po­lu­vre­me­na. U na­stav­ku, sa dva go­la Gu­be­ri­ni­ća, Mak­sbet je upot­pu­nio uti­sak o fa­vo­ri­tu za tre­ći uza­stop­ni tro­fej. Gol za Ska­jop­tik po­sti­gao je Pa­po­vić. U fi­na­lu će se Mak­sbe­tu su­prot­stva­i­ti  po­bed­nik su­sre­ta Ci­rih Bač i Kod Du­če – MM Bra­ća Mi­la­no­vić.

Uz­bu­dljiv i re­zul­tat­ski ne­iz­ve­stan po­lu­fi­nal­ni sled do­ga­đa­ja u ma­loj Spen­so­voj dvo­ra­ni na­ja­vi­li su ve­te­ra­ni Me­di­son mi in­sta­la­ci­je, po­be­dom pro­tiv So­fek­sa sa 3:2. Upr­kos So­fek­so­vom vođ­stvu, go­lom ko­ji je po­sti­gao je­dan od naj­bo­ljih igra­ča u isto­ri­ji tur­ni­ra Vu­ko­vić, pla­sman u fi­na­le Me­di­so­nu tra­si­ra­li su Pe­ri­šić, Amiyić i auto­go­lom Osto­jić, ta­ko da je pret­hod­no iz­jed­na­ču­ju­ći gol Sa­pa­njo­ša za So­fek­so­vih 2:2 bio na­go­ve­štaj dra­me u fi­ni­šu me­ča.

Znat­no bo­lja i re­zul­tat­ski ube­dlji­vi­ja u po­lu­fi­na­lu ve­te­ran­ske kon­ku­ren­ci­je bi­la je eki­pa Gra­di­ne si­ste­ma, ko­ja je po­be­dom od 4:1  u me­ču sa ti­mom Auto­o­fis 021. Sa dva go­la Ro­si­ća Gra­di­na je na­ja­vi­la po­be­du,  Vje­šti­ca je od­lo­žio od­go­vor na pi­ta­nje po­bed­ni­ka, da bi Man­dić i Bi­je­ljac uklo­pi­li ko­ki­ce po­bed­nič­kog mo­za­i­ka Gra­di­ne, upr­kos od­lič­nim re­ak­ci­ja­ma gol­ma­na Auto­o­fi­sa Go­ra­na Ćur­ka, ko­ji je od­bra­na­ma pod­se­tio na vre­me ka­da se na nje­go­vom učin­ku u znat­noj me­ri te­me­ljio re­zul­tat ti­ma či­ju je mre­žu bra­nio.   

Sport­sku čast So­fek­su spa­si­li su naj­mla­đi čla­no­vi klu­ba. U su­sre­tu sa vr­šnja­ci­ma iz eki­pe Auto za To­po­lu, So­fek­so­vi pe­tli­ći su po­be­di­li sa 2:1, go­lo­vi­ma ko­je su po­sti­gli Ba­bić i Ka­i­ša­re­vić. Stre­lac za su­par­nič­ki tim bio je Kiš.

U red za oko naj­lep­ših po­lu­fi­o­nal­nih utak­mi­ca ubra­ja­mo su­sret Sa­blja­ro­vog Tri­jum­fa i La­vo­va, ko­je vo­di An­dri­ja Ka­lu­đe­ro­vić, u kon­ku­ren­ci­ji pe­tli­ća. Tri­jumf je od­i­grao u skla­du sa ime­nom ti­ma i po­be­dio sa 3:0. Ko­li­ko i strel­ci  Škun­ca i Vi­dić dva­put, za pla­sman Tri­jum­fa u fi­na­le za­slu­žan je i gol­man iz Zve­zdi­ne ško­le Vu­ka­šin Tam­bu­rić, ko­ji je u dva na­vra­ta kod re­zul­ta­ta 0:0 od­bra­nio zi­ce­re i omo­gu­ćio dru­go­vi­ma da stek­nu sa­mo­po­u­zda­nje, neo­hod­no za po­zi­ti­van sled do­ga­đa­ja na te­re­nu i po­be­du za fi­na­le.   U pi­o­nir­skom fi­na­lu igra­će Ba­bler i ODR i Fik­sit plus. Ba­bler i ODR je po­be­dio sa 5:2 vr­šnja­ke iz Sa­blja­ra. Za po­bed­nič­ki tim go­lo­ve su po­sti­gli Đu­ri­ca i Ig­nja­to­vić po dva­put i Ma­rić, a za su­par­ni­ke stre­lac oba go­la bio je Ze­kić.

Je­dan od naj­a­trak­tiv­ni­jih po­te­za de­lo je gol­ma­na Fik­sit plu­sa Bog­da­na Bog­da­no­vi­ća, ko­ji je s go­la na gol sa­vla­dao su­par­ni­kog ko­le­gu i ta­ko du­pli­rao vođ­stvo svo­ga ti­ma. Uz Bog­da­no­vi­ća, strel­ci za eki­pu fi­na­li­sta pi­o­nir­skog de­la tur­ni­ra, ina­če po­go­na FK Voj­vo­di­na, sa tre­ne­rom Igo­rom Ćir­ko­vi­ćem na če­lu, bi­li su Ko­sić i Osto­jić.

U re­vi­jal­nom de­lu po­lu­fi­nal­nog pro­gra­ma do­ga­đaj su ople­me­ni­le de­voj­či­ce no­vo­sad­ske Voj­vo­di­ne i ŽFK Pr­va da­ma iz Sta­rih Ba­no­va­ca, u okvi­ru ak­ci­je FŠ „Fud­bal je i za de­voj­či­ce“. Me­đu nji­ma osam re­pre­zen­ta­tiv­ki Sr­bi­je do 15 go­di­na. Go­šće su po­be­di­le sa 1:0 go­lom ko­ji je po­sti­gla re­pre­zen­ta­tiv­ka Mi­li­ca Dra­ga­nić. Eki­pa­ma je lop­te, dar na­ci­o­nal­nog Sa­ve­za, uru­čio ko­me­sar za tak­mi­če­nje Pr­ve li­ge Sr­bi­je za da­me Sead Čo­čić. 

L. Bak­maz

Autor:
Pošaljite komentar