Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Egzit poručuje regionu: Ujedinjeni vraćamo život životu!

09.06.2021. 10:22 10:24
Piše:
Foto: Egzit

NOVI SAD: Pre tačno 20 godina, prvo međunarodno izdanje Egzit festivala prvi put je, nakon burnih devedesetih, na jednom mestu okupilo veliki broj mladih iz svih krajeva regiona: Srbije, Hrvatske, Slovenije, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore. Obnovila su se tada mnoga prijateljstva, ali uspostavljen je i veliki broj novih, koja su, u narednim godinama, svakog jula ritualno produbljivana na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu. Egzit je tako postao izlaz za sve one koji su želeli da grade neke nove odnose u regionu.

- Ovog leta, nakon više od 15 meseci pandemijskih restrikcija, zabrane okupljanja, nemogućnosti putovanja, otuđenosti jedni od drugih, opet tražimo izlaz, ali ovaj put na globalnom nivou - poručuju iz Egzit festivala. - Tražimo da ponovo budemo zajedno jer ljudski kontakt je iskonska ljudska potreba, bez koje se život ne može zamisliti.

Zahvaljujući uspešnom programu masovne vakcinacije u Srbiji i drastičnom poboljšanju epidemiološke situacije, Egzit će se pridružiti velikim događajima koji se ponovo dešavaju ovog leta širom sveta. Tim povodom Egzit je lansirao video namenjen ljudima iz našeg regiona koji poziva sve da ponovo ujedinjeni vratimo život životu i pokažemo svetu snagu svega onoga što nas povezuje – snagu slobode, radosti, ljubavi i jedinstva.

- Sigurno je da će na ovogodišnjem Egzitu, kao i na onom prvom međunarodnom pre dvadeset godina, doći do katarze energije nagomilane u prethodnih više od godinu dana, koja će otvoriti neke nove dimenzije festivalskog iskustva. Zbog toga će ovogodišnje izdanje zasigurno ostati upisano kao jedinstveno i jedno od najposebnijih u celoj festivalskoj istoriji - izjavio je član Upravnog odbora Egzit festivala Sanjin Đukić.

Velika proslava 20-godišnjice Egzit festivala biće održana od 8. do 11. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi, a svoje nastupe već su potvrdila neka od najvećih svetskih i regionalnih imena kao što su David Geta, Eric Prydz b2b Four Tet, Đ Snake, Sabaton, Nina Kravic, Paul Kalkbrener, Tyga, Solomun, Amelie Lens, Maceo Pledž, Denis Sulta, Đ Topic, Robin Šulc, Asaf Avidan, Satori, Boris Brejća, Honey Dijon, Hot Since 82, Meduza, Paul van Dyk, Artbat i Sheck Njes, a već sutra stižu nova imena.

Ovog leta dve kultne bine svetske elektronske scene – Egzitove “Mts dans arena” i “No slip Novi Sad” doneće potpuno novu dimenziju festivalskog iskustva, vraćajući život životu nakon više od 15 meseci. Amelie Lens, Maceo Pledž, Tijana, Magdalena i Andrenj Meller su nova, upravo potvrđena imena na “Mts dans areni”, a Patrice Bäumel, Agents Of Time, Farrago, Adiel i Roman Flügel na epicentru progresivne elektronike “No slip Novi Sad” bini.


Protokol za sigurnost

Vodeći srpski muzički festivali su nedavno predstavili protokol, kreiran u skladu s poslednjim naučnim istraživanjima širom Evrope, koja potvrđuju da je, uz određena ograničenja ulaska na događaje, rizik od širenja zaraze gotovo zanemarljiv. Protokol predviđa da će na festivale moći da uđu oni koji su vakcinisani, imaju potvrdu da su preležali kovid-19, koji poseduju negativan PCR ili antigenski test, čime će ova okupljanja biti jedna od najbezbednijih. Krizni štab se pozitivno izjasnio o protokolu, i predvideo povratak manifestacija od 21. juna, pod uslovom da je najmanje 50 odsto punoletnih građana vakcinisano do tog datuma, uz dalje poboljšanje epidemiološke situacije. Ujedinjeni festivali Srbije, koje predvode Egzit, i ostali ključni akteri srpske festivalske scene, pokrenuli su, nakon toga, i nacionalnu kampanju za vakcinaciju mladih, zahvaljujući kojoj se sam proces ubrzao, pa je do željenog cilja ostalo da se vakciniše svega dva odsto, dok je u isto vreme epidemiološka situacija drastično poboljšana.


Potpuni raspored po danima nalazi se na zvaničnom sajtu festivala, gde će pravovremeno biti objavljena sva moguća pomeranja nastupa s jednog datuma na drugi, kao što je, na primer, pomeranje nastupa grupe Sabaton na petak, 9. jula.

U prodaji se trenutno nalazi ograničen kontigent ulaznica za Egzit festival 2021. po promo ceni od 6.990 dinara, i uz uštedu od 40 odsto u odnosu na finalnu cenu. Sve ulaznice kupljene za izdanje 2020. važe za ulaz na ovogodišnji festival. Ulaznice se mogu nabaviti putem zvanične stranice festivala, kao i putem prodajne mreže “Gigstiks”.

I.Ba.

 

Autor:
Pošaljite komentar
Mladi se odazvali na Egzitovu akciju vakcinisanja u Novom Sadu

Mladi se odazvali na Egzitovu akciju vakcinisanja u Novom Sadu

29.05.2021. 14:52 14:55