Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Petica Voše protiv Mačve u Šapcu

10.05.2021. 08:47 08:49
Piše:
Foto: Dnevnik (F. Bakić)

U utakmici lišene takmičarskog značaja, trener Šapčana Alfred Jermaniš šansu je pružio veoma mladoj postavi, u kojoj se našlo čak sedam bonus igrača, a strateg Vojvodine Nenad Lalatović opredelio se za iskusniji tim od onog koji je nastupio u duelu s Radničkim, očigledno želećeći da se vrati na treće mesto.

Već u 1. minutu Novosađani su imali lepu priliku da povedu, ali je Gemović za delić sekude zakasniio i golman Samurović je uspešno intervenisao. Dva minuta kasnije Čović je umesto gola pogodio prečku. Međutim, samo nešto kasnije, posle udarca iz ugla, lopta je stigla do Nemanje Čovića, koji je topovski udarcem zatresao mrežu i doveo crveno-bele u vođstvo.

Odgovorili su domaći u 8. minutu preko Panića, a par desetina sekundi kasnije Ognjen Mijailović odlično je šutirao, međutim, lopta je pogodila stativu Simićevog gola. Igralo se obostrano otvoreno i bez kalkulacija, pa su se smenjivale lepe akcije. U 14. minutu Mrkaić je uputio idealan centaršut, a raspoloženi Čović je povisio na 2:0. U 17. minutu mladi golman Mačve Samurović loše je procenio let lopte, izvan šesanesterca uhvatio ju je rukama, pa mu je sudija Srećković, u duhu pravila igre, pokazao crveni karton. Iz slobodnog udarca, sa 16 metara, Aranđel Stojković pogodio je stativu. Ređale su se akcije i prilike gopstiju, a mladi i brojčano slabiji Šapčani pokušavali su da koliko-toliko odole pritisku. U 33. minutu, ipak, bilo je 3:0, Vukadinović je bio asistent, a mrežu iza leđa golmana Perića, nekadašnjeg igrača Vojvodine, zatresao je kapiten Dejan Zukić. U 44. minutu dosuđena je najstroža kazna za domaćina, a sigurani realizator bio je kapiten Adamović.

Iako su imali igrača manje, Šapčani su u nastavku zaigrali nešto angažovanije, dok su gosti malo „oduzeli gas“ i čekali eventualnu grešku odbrane rivala. U 55. minutu dobro je glavom pokušao Mrkaić, ali je Perić bio na mestu i izbacio loptu u korner, na drugoj strani odlično je šutirao Adamović i zamalo bio neprecizan. Dopustili su crveno-beli Mačvi da „prodiše“, domaćin je češće bivao na polovini Voše, ali do prilike nije uspevao da stigne. Sticao se utisak da ekipa iz Novog Sada odrađuje posao i nije preterano zapinjala da postigne još neki gol. Međutim, u 71. minutu odlično je prošao Zukić, dobro šutirao, ali je Perić još jednom bio na visini zadatka.

Najlepši trenutak na utakmici dogodio se u 73. minutu kada je Zukić fantatstično proigrao Veljka Simića, a ovaj iz neposredne blizine povisio rezultat na 4:1. Stajao je taj rezultat na semaforu samo minut-dva, jer je u 75. minutu Momčilo Mrkaić povisio na 5:1. U 85. minutu sjajno je pred golom Voše skočio Ortiz i smanjio rezultat na 5:2, a na drugoj strani Mrkaić je još jednom zatresao prečku Perićevog gola.

A. Predojević

MačvaVojvodina 2:5 (1:3)

ŠABAC: Stadion Mačve, sudija: Srećković (Kragujevac). Strelci: Adamović (iz penala) u 44. i Ortiz u 85. za Mačvu, a Čović u 6. i 14, Zukić 32, V. Simić u 73, Mrkaić u 75. minutu za Vojvodinu. Žuti kartoni: Adamović, Kočar (Mačva), Kovačević, Zukić (Vojvodina). Crveni karton: Samurović (Mačva) u 17. minutu.

MAČVA: Samurović 5, Tripković 5 (Obrovac 5,5), Subotić 5, Mihajlović – (Perić 6,5), V. Panić 5,5 (Ortiz 6), M. Mijailović 5,5, Ćirković 5 (Trimanović 5,5), Kočar 5, Adamović 6, O. Mijailović 5 (Knežević 5,5), Sladojević 5.

VOJVODINA: N. Simić 7,5, Stojković 8, Maksimović 8, Kovačević 7,5, Đorđević 7,5, Topić 7,5 (Miletić 7,5), Zukić 8, Vukadinović 8 (Kabić 7,5), Gemović 7,5 (Novevski 7,5), Čović 8,5 (V. Simić 7,5), Mrkaić 7,5.

Autor:
Pošaljite komentar
Superliga Srbije: Završen meč Mačva-Vojvodina (2:5)

Superliga Srbije: Završen meč Mačva-Vojvodina (2:5)

09.05.2021. 14:25 16:28