Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Kreativna Novosađanka Tijana Ponjević pravi čoko bombe

01.04.2021. 11:06 11:08
Piše:
Foto: Privatna arhiva

NOVI SAD: Kako je rasla okružena slatkišima, Novosađanka Tijana Ponjević, sredinom decembra prošle godine, došla je na ideju da počne da pravi čoko bombe – slatkiš koji se tako zove zbog efekta koji se stvara kada se čokoladna kugla prelije vrelim mlekom. Ona puca i njena unutrašnjost “eksplodira” i izlazi na površinu, te se nakon mešanja dobija slatki, topli napitak.

– Uočila sam da su čoko bombe trend u svetu, a ja sam tražila nešto čega kod nas nema mnogo, neki proizvod koji nije zasitio tržište – rekla je Tijana Ponjević. – Nismo prvi počeli da pravimo čoko bombe, niti smo jedini koji to rade, ali smo najbolji.

Roditelji Tijane Ponjević vlasnici su Konditorske industrije “19. decembar”, koja se bavi proizvodnjom čokolade, šlaga, kremova i medenjaka. Kako je naša sagovornica objasnila, da nije od malih nogu u svetu slatkiša, možda se ne bi ni setila ove ideje.

– Imam podršku članova moje porodice u svim aspektima ovog posla, mada moram reći da im testiranje novih proizvoda najbolje ide – kazala je Tijana. – Za sada samo ja pravim čoko bombe, ali ću morati da proširim posao na barem još jednu osobu.

Ovom poslasticom oduševljavaju se svi – i mlađi i stariji. Čoko bombe mališanima su posebno zanimljive, mada, kako je Tijana kazala, i odrasli se prvo oduševe izgledom, a zatim ukusom, naročito jer se mogu preliti i vrućom kafom.

Čokoladna bomba se sastoji od kugle, koja je napravljena od čokolade, unutar koje se nalazi prah – beli ili crni, u čijoj osnovi je topla čokolada. Pored toga, u sredini se nalaze i penaste bombone, a ima i onih sa neskvikom i mlevenom plazmom. Iako je prestala da vodi tačnu računicu, Tijana procenjuje da je napravila oko 1.500 komada, dok joj je za pripremu pakovanja od šest kugli potrebno oko sat vremena.

– Sve pravimo ručno, osim bombonica koje kupujemo. Čoko bombe su, po meni, sezonski proizvod, ali čekamo leto, pa ćemo videti kako će se tada prodavati – objasnila je Tijana Ponjević. – Najviše se kupuju za rođendane, proslave, ali i bez nekog posebnog povoda, dovoljno je da neko želi da obraduje sebe ili drage osobe.

Poručivanje pakovanja od dva, četiri ili šest komada moguće je putem Fejsbuk stranice “Choco Bombs” ili preko Instagram stranice “Choco.bombs.ns”.

Naša sagovornica kaže da se oko izgleda čokoladnih kugli dogovara sa svojim mušterijama, te i da, ukoliko žive na teritoriji Novog Sada, čoko bombe dostavlja besplatno, dok ih na udaljenija mesta šalje poštom.

– Trenutno imao uskršnju ponudu, pa su čoko bombe u obliku jaja, a imamo i pakete sa ukrasnim korpicama – rekla je Tijana Ponjević. – Deca se oduševljvaju ovim čoko jajima, tako da su idealan poklon za Uskrs.

D. Andulajević

Piše:
Pošaljite komentar
Kratka istorija čokolade

Kratka istorija čokolade

03.01.2021. 20:19 20:22