Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Četvrtfinala Kupa između Spartaka i Vojvodine (15)

11.03.2021. 10:29 10:31
Piše:
Izvor: J. Grlić/ Duel između Srećkovića i Đorđevića jesenas u Subotici

Veoma zanimljivu utakmicu danas bi moglo da donese četvrtfinalno odmeravanje snaga u Kupu Srbije, između fudbalera Spartaka i Vojvodine.

Tradicionalni vojvođanski derbi, sigurni smo, ponudiće neizvestan okršaj dve kvalitetne ekipe, tim pre što se u ovom takmičenju sve rešava u samo jednom susretu, pa prilike za eventualno ispravljanje grešaka  nema. To će naterati i Subotičane i Novosađane da odigraju maksimalno, jer, u to nema nikakve sumnje, oba sastava žele da prođu među četiri najbolja tima u Kupu.

Vojvodina u susret ulazi posle  prvenstvene pobede nad Javorom i kao branilac trofeja Kupa, koji želi da sačuva..

- Sigurno je da nam danas neće biti ni malo lako – rekao je levi bek Stefan Đorđević. – I treću utakmicu u ovom ciklusu Kupa igramo kao gosti, ali nam to ne oduzima pravo da verujemo da smo favoriti u duelu sa Spartakom. Poznajemo odlično „golubove“, baš kao što poznaju i oni nas.  Naš rival je prava, domaćinska ekipa, ali smo do sada odigrali veliki broj utakmica i tradicija je na našoj strani. Uz maksimalno poštovanje suparničke ekipe, ako odigramo onako kako možemo i ako budemo pravi, stići ćemo do izuzetno važne pobede.

Jesenas je „stara dama“ u prvenstvenom susretu slavila u Subotici sa  1:0, a strelac  je bio Miodrag Gemović. 


Lalatović: Volim pritisak

Trener  Nenad Lalatović očekuje tešku utakmicu u Subotici.

- Nije ni malo jednostavno kada igrate sa Subotičanima na njihovom terenu. Treći put zaredom gostujemo u ovom ciklusu Kupa, ali, šta da radimo, tako je žreb hteo. Cilj nam da pokušamo da se nađemo u polufinalu, a na nama će, kao osvajačima trofeja, biti pritisak Ipak, u takvim situacijama najbolje funkcionišem, baš kao i tim koji predvodim – kazao je Lalatović.


- Kup je specifično takmičenje, pravo na grešku nema niko, a mi smo već pokazali da igramo najbolje baš onda kada je to i najbitnije. U ovaj duel ući ćemo u najjačem  sastavu, bićemo motivisani, pa ne postoji baš ni jedan razlog da ne verujemo u naš trijumf, što znači i produženje borbe za odbranu trofeja, a to nam i jeste jedan od ciljeva u sezoni.

Uloga favorita baš i nije zahvalana, ali novosadski tim je prihvata.

- U fudbalu i sportu uopšte najteže je ponavljati vrhunske rezultate, ali je ova generacija Vojvodine pokazala da je spremna da ostvaruje velike stvari.  Idemo u Subotici po pobedu, svesni da ćemo morati da se pomučimo da stignemo do nje, želimo da prođemo u polufinale, a onda ćemo, nadam se, da vidimo šta će nam žreb dalje doneti – kazao je Stefan Đorđević.

Trener Nenad Lalatović neće moći da računa na Mirka Topića i Miljana Vukadinovića, dok su ostali fudbaleri zdravi i spremni za nastup u Subotici.     

Vojvođanski derbi na severu Bačke počinje u 15 časova, uz prenos na  kanalima Novosadske TV i prvom programu TV Arena sport.      

A. Predojević

Vladimir Buač veruje u polufinale

Malo je poznavalaca domaćih fudbalskih prilika koji su verovali da Spartak može da poklekne u Novom Pazaru i doživi prvenstveni poraz. To se, ipak, dogodilo „plavim golubovima“ i morali su da čestitaju domaćinu na pobedi od 2:1. Međutim, brzo su se prestrojili učenici mladog trenera Vladimira Buača, okrenuli se ka onom što je pred njima i sada s optimizmom dočekuju susret na svom stadionu, u kojem danas ugošćuju Vojvodinu.  Ulog je za obe ekipe veliki, pobeda donosi plasman u polufinale Kupa Srbije, a Subotičani su ubeđeni da u odabranom društvu mogu upravo oni da se nađu.

- Nema šta, pred nama je vojvođanski derbi, neizvesna i verujem dobra utakmica između tradicionalnih pokrajinskih rivala, a naš cilj je da, kako znamo i umemo, stignemo do pobede – rekao je Buač. – Svesni smo da Novosađani imaju veoma iskusnu i jako kvalitetnu ekipu, ali to ništa ne menja u odnosu na našu želju. Iako smo jedna od najmlađih ekipa u elitnom društvu, pokazali smo da možemo i umemo da igramo u susretima s našim najboljim timovima i siguran sam da ćemo danas još jednom to da demonstriramo na delu.

Vojvodina je branilac trofeja u Kupu, što dodatno motiviše tim iz Subotice.

- Jasno nam je s kakvim suparnikom treba da se nosimo. Trener Lalatović je odličan stručnjak, ume da motiviše igrače i nema nikakve sumnje da će to i sada učiniti. Na nama je da pokažemo da se ne plašimo, da odigramo onako kako umemo i  probamo da prođemo među četiri najjače ekipe. Uspemo li, posle ćemo da vidimo možemo li još više da učinimo u ovom takmičenju, ali svakako želimo da idemo do kraja u njemu.

U Novom Pazaru, ipak, Buačev tim se sapleo.

- Nismo u toj utakmici mogli da računamo na sve igrače i platili smo tome danak. Ipak, ova utakmica je drugačija, igramo na svom terenu, a ulog je izuzetno veliki. Zbog toga očekujem i puno bolju igru moje ekipe.

Mladi stručnjak je ranije s velikim uspehom nosio dres Vojvodine, a posle toga bio i trener u tom klubu – od pionira do prvog tima.

- Pola života sam proveo u Vojvodini, ali sada sam profesionalac u Spartaku, lepo mi je u Subotici  i želim da s ovom ekipom ostvarim najbolje rezultate. I kada igram karte s rođenim bratom hoću da pobedim i nema nikakve sumnje u to da ću, zajedno s mojim igračima, da uradim sve kako bih cilj ispunio. Nisam jedini u stručnom štabu subotičke ekipe koji je vezan i za Vošu, jer su crveno-beli dres nosili i trener golmana Srđan Žakula, pa moj pomoćnik Savo Pavićević, sportski direktor Ljubiša Dunđerski... Svi mi zajedno ćemo da uložimo maksimum znanja kako bismo doprineli željenom plasmanu Spartaka u polufinale – poručio je Vladimir Buač.

A. P.

Autor:
Pošaljite komentar