Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Vojvodina – Crvena zvezda: Odbojkaški praznik u Spensu, igra se crveno-beli derbi

15.10.2020. 11:32 11:34
Piše:
Foto: Aleksandar Blagojević, foto: CEV

Bez obzira na rezultate, formu, igrački kadar i mesto na tabeli, utakmice između odbojkaša Vojvodine NS seme i Crvene zvezde uvek imaju epitet derbija i uvek su praznik ovog sporta.

Aktuelni šampion će od 17 časova u maloj sali Spensa ugostiti Beograđane u šestom kolu Superlige i uprkos tome što zbog koronavirusa neće biti publike na tribinama, navijači će imati priliku da prate ovaj duel uživo na Drugom programu RTS–a. Kako i dolikuje crveno–belom derbiju, želja za pobedom biće veća nego inače, u oba tabora. Voša i Zvezda su poslednjih godina odigrale mnogo neizvesnih i kvalitetnih duela, a sada će prvi put ove sezone odmeriti snage u zvaničnoj utakmici. Tokom priprema ove  dve ekipe srela su se na turniru u Kraljevu, kada su Novosađani slavili maksimalnim rezultatom. To, naravno, ne može da bude realno merilo snaga, pa će se konkretnija slika o kvalitetu ovih rivala pokazati danas na terenu.

– Činjenica da ima uživo prenos je za nas igrače dodatna motivacija, s obzirom na to da smo od početka sezone navikli da igramo bez publike. Mi ulazimo spremni u derbi. Znamo iz iskustva da nijednu ekipu ne smemo da potcenimo, jer svaki protivnik zaista igra dobro protiv nas i moramo stalno da budemo na maksimumu. S velikim respektom pristupamo svakom duelu, što će verujem biti i sada slučaj – poručio je korektor aktuelnog šampiona Aleksandar Blagojević.

On je nosio i dres beogradskog kluba, u kom je odigrao dosta susreta protiv  sadašnje ekipe. Zvezda je ove sezone na skoru od tri pobede i dva poraza. Od nje su bolji bili Radnički iz Kragujevca i Ribnica u prošlom kolu, koja je nadmudrila i Vošu u Kraljevu i jedina je neporažena u prvenstvu. Bez obzira na dosadašnje rezultate i formu, poznato je da Zvezda u Novom Sadu igra s ogromnim motivom i da je glad za pobedom uvek velika.

– Zvezda i Vojvodina su naša dva najtrofejnija kluba i veliki rivali. Iz iskustva igranja u Zvezdi očekujem zaista da motivacija s njihove strane bude ogromna, ali i mi smo željni dokazivanja. Očekujem neizvestan duel, koji ćemo, nadam se, rešiti u našu korist – veruje Blagojević. 

Novosađani su u prethodnoj utakmici u Nišu uzeli ceo plen, ali nisu odigrali baš najbolje.

– Imamo dosta stvari koje treba da popravimo. Dobro je što smo i kada nismo bili na našem nivou uspeli da pobedimo i to maksimalnim rezultatom. Nikad, međutim, ne treba biti zadovoljan, uvek treba težiti boljem. Znamo svoje kvalitete i mogućnosti i možemo da odigramo kvalitetnije nego u Čairu – smatra šef stručnog štaba Vojvodine NŠ Siniša Gavrančić.

Bez obzira na sve, četvorostruki uzastopni prvak ima jasan cilj u ovom derbiju.

– Ekipa Zvezde je dugo na okupu, igrači se dosta dobro znaju, a imaju i dva pojačanja, Stankovića i Eremića, naše bivše članove. Verujem da će kako sezona bude odmicala igrati sve bolje. S druge strane, mi gledamo da zadržimo nepobedivost u Spensu i da nastavimo juriš na priključak i borbu za prvo mesto na tabeli – jasan je Gavrančić.      

K. Bugarski

Danas

Vojvodina NSS – C. zvezda (17)

Sutra

Spartak – Niš   (19)

Ribnica – Partizan    (19)

Subota

Borac – Mladi radnik        (16)

Novi Pazar – Radnički       (17)  

1. Ribnica 5      5      0      15:3  15 

2. Voj. NSS        5      4      1      13:3  12  3.

Ml. radnik        5      3      2      12:8  10 

4. Radnički       5      3      2      12:10        8 

5. Niš      5      3      2      9:9    8 

6. C. zvezda       5      3      2      10:10        7 

7. Partizan       5      2      3      11:9  8 

8. Spartak 5      2      3      8:11  6 

9. Borac    5      0      5      2:15  1

10. N. Pazar      5      0      5      1:15  0

Autor:
Pošaljite komentar
Odbojkaši Vojvodine NSS zabeležili još jedan trijumf

Odbojkaši Vojvodine NSS zabeležili još jedan trijumf

11.10.2020. 20:01 20:04