Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Sardinija pod posebnim nadzorom kao novo žarište korone

27.08.2020. 14:06 14:10
Piše:
Izvor: Youtube Printscreen

OLBIJA: Sardinija, italijansko ostrvo koje se od nedavno smatra novim žarištem virusa kovid 19 u Italiji, pod posebnim je nadzorom italijanskih zdravstvenih zvaničnika.

Broj novih slučajeva na Sardiniji i u drugim italijanskim regionima po povratku turista sa tog ostrva raste, zbog čega lokalne vlasti u pojedinim oblastima nastoje da uvedu brzo testiranje putnika u italijanskim lukama i na aerodromima.



Turisti i turistički radnici zabrinuti su i zbunjeni jer im nije poznat bezbednosni protokol, zbog čega traže da se italijanska vlada i regioni dogovore o protokolu u što skorijem roku.



Novi slučajevi pozitivnih na virus kovid 19 identifikovani su nedavno među osobljem noćnih klubova ili turističkih objekata, kao i u kampovima.



U ugostiteljskim objektima na Sardiniji vodi se računa o bezbednoj distanci među ljudima, pri ulasku u restoran i izlasku obavezno je korišćenje maske, kao i dezinfekcija ruku gelovima koji su na raspolaganju gostima na ulazu u objekat, pa čak i na plažama, javlja dopisnica Tanjuga iz Italije.



U smeštajnim objektima koji nude doručak i večeru na bazi "švedskog stola" promenjen je koncept, pa gosti ne mogu sami da se posluže hranom i pićem, već će to za njih učiniti radnici hotela uglavnom zaštićeni pleksiglasom ili na bezbednoj udaljenosti od turista, sa obaveznim rukavicama i maskom kako bi se sprečilo širenje virusa.

Broj novih slučajeva povećan je dolaskom turista na to italijansko ostrvo.



Na Sardiniji je ukupan broj zaraženih kovidom-19 od početka krize sa tim virusom u Italiji sa 52 nova slučaja porastao na 1.912, većinom otktivenih nakon praćenja kontakata prethodno zaraženih.

Autor:
Pošaljite komentar