Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Iako je golman Rockov napustio Vojvodinu, navijači ne treba da strepe: Nikola Simić spreman za izazov

19.07.2020. 12:00 12:01
Piše:
Izvor: Nikola Simić i Emil Rockov, foto: J. Grlić

Potpisom ugovora na četiri godine koji je stavio ispod ugovora s vicešampionom Mađarske MOL Fehervarom, golman Emil Rockov (25) i zvanično je napustio ekipu Vojvodine.

Reprezentativni čuvar mreže karijeru će, dakle, nastaviti u redovima nekadašnjeg Videotona, sledi mu novo dokazivanje, a sasvim sigurno je i to da će deo njegovog srca zauvek ostati među novosadskim crveno-belima. Od 2006. godine, praktično kao dete ispunjeno lepim sportskim snovima, Emil je bio član Vojvodine, u kojoj je prošao kroz sve uzrasne kategorije. Kako to uobičajeno biva, išao je potom na pozajmice u Proleter sa Slane bare i Slogu iz Temerina, da bi se vratio u matični klub. U njemu je iskoristio ukazanu priliku, branio odlično i postao jedan od miljenika navijača „Stare dame“, stigavši i do dresa reprezentacije Srbije, za koju je debitovao prošle godine u Kruševcu, u prijateljskoj utakmici s Paragvajem. Rockova su navijači dve sezone zaredom proglašavali za najboljeg fudbalera Vojvodine (2018. i 2019. godine), za koju je branio na ukupno 127 zvaničnih utakmica. Poslednji put, čuvao je novosadski gol u Nišu, u finalu Kupa Srbije, kada su crveno-beli, posle izvođenja penala, savladali Partizan i osvojili vredan trofej, koji je upravo on podigao. Uz to, bio je jedan od najboljih igrača na tom susretu.

- U Vojvodini sam proveo punih 14 godina i ona je postala deo mene, ona je odredila moj život, toliko da je bukvalno nosim istetoviranu po ožiljcima na sebi – rekao je Rockov. - Sigurno je da Voša u meni izaziva ogromne emocije i da će mi mnogo nedostajati, baš kao i navijači, koji su prema meni bili zaista divni. S druge strane, mislim da je sada bilo pravo vreme da napravim novi korak u karijeri. Posle trofeja koji smo u Nišu osvojili prošle sezone, odlazim mnogo smireniji nego što bi to bilo da sam otišao u nekom prethodnom periodu. Naravno, Vojvodina će uvek ostati u mom srcu, a znam i da ću uvek imati gde da se vratim.

Emilu sledi novo dokazivanje, svestan je da će u njega morati da uloži puno rada i znoja, ali on je čovek koji voli da trenira, svakodnevno uči i napreduje i, usuđujemo se da prognoziramo, to mu neće predstavljati veliki teret. Na golu starijeg novosadskog superligaša, kako stvari stoje, naslediće ga Nikola Simić (23), mladić iz Beograda, koji je već dve godine u klubu i strpljivo je čekao da stigne njegovih pet minuta.

- Pre svega, drago mi je zbog Emila, čestitam mu na prelasku u novi klub i želim mu svu sreću tokom dalje karijere – naglasio je Simić. - Sigurno je i to da sam uzbuđen pri pomisli da ću sledeće sezone biti prvi golman Vojvodine, iako za to mesto tek treba da se izborim. To donosi veliku odgovornost, ali spreman sam da je prihvatim. Najbitnije je to da su tim i kolektivni ciljevi koje postavimo ispred sebe u prvom planu. Naravno da sam zadovoljan s protekle dve godine i nikada se nisam pokajao zbog toga što sam došao u Novi Sad. Vojvodina je veliki i organizovan klub, što se i videlo na kraju prošle sezone, kada smo osvojili trofej u Kupu. Nadam se da ću ih osvojiti još u dresu Vojvodine.

Iako, kako je i sam primetio, tek treba da se nametne treneru Lalatoviću i izbori za mesto startnog čuvara mreže, može da se očekuje da će Simić u sezoni koja sledi dobiti priliku da brani u kontinuitetu. Pogotovo zbog mišljenja šefa struke crveno-belih da poseduje reprezentativni potencijal. U svakom slučaju, navijači Voše ne treba da brinu zbog smene na golu, jer Emila Rockova ima na tom mestu ko da nasledi, a na Nikoli Simiću je da opravda velika očekivanja.

A. Predojević

Autor:
Pošaljite komentar
Od danas i zvanično: Emil Rockov golman MOL Fehervara

Od danas i zvanično: Emil Rockov golman MOL Fehervara

17.07.2020. 18:22 18:26
Rezervni golman Vojvodine Nikola Simić strpljivo čeka priliku

Rezervni golman Vojvodine Nikola Simić strpljivo čeka priliku

20.05.2020. 13:05 13:07