Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Voša nišani 10. pobedu u gostima, Inđijci optimisti

14.06.2020. 08:36 08:38
Piše:
Izvor: J. Grlić/ Kapiten  Nikola Drinčić sjajno predvodi ekipu Vojvodine

Posle velikog zadovoljstva koje su osetili posle pobede nad Čukaričkim u Beogradu i plasmana u finale Kupa Srbije, pred fudbalerima Vojvodine danas je novi ispit.

U utakmici pretposlednjeg, 29. kola elitnog takmičenja, gostuju u Inđiji, gde će im rival biti istoimeni superligaš. Novosađani žele da stignu do 10, jubilarne pobede na strani u ovoj sezoni, čime bi oborili klupski rekord, ali i sačuvali izglede da na kraju prvenstva stignu do vicešampionskog zvanja. Zbog toga, uprkos zamoru koji je prisutan kod pojedinih nosilaca igre, učenici trenera Nenada Lalatovića rešeni su da pruže novu, dobru partiju i da onda, u duelu poslednjeg kola s Partizanom, reše dilemu ko će to prvenstvo da završi na drugom, a ko na trećem mestu.

- Znamo da nas u Inđiji danas očekuje veoma teška utakmica, u kojoj će nam rival biti kvalitetni sastav domaćina - rekao je Lalatović. - Domaćin je pokazao u prethodnim duelima, naročito trijumfom nad Čukaričkim u Beogradu, da je mnogo snažniji nego što na to upućuje njegov trenutni plasman na tabeli i to nikako ne smemo da smetnemo s uma. Sigurno je da smo dosta potrošeni posle polufinalnog kup susreta, ali imamo dovoljan broj igrača koji mogu da odgovore svakom zadatku. Biće određenih rotacija u našoj ekipi, ali nam cilj ostaje isti: da pobedimo i onda s Partizanom rešavamo bitku najpre o drugom mestu, a potom i o osvajaču kupa. Motiv ćemo pronaći i u činjenici da bismo novom pobedom u gostima, nadmašili rekord i da bi imena sadašnjih igrača mogla zlatnim slovima da budu upisana u anale FK Vojvodina.


Moguća postava Novosađana

Biće zanimljivo da se s kojim timom će u duel s Inđijom ući trener Voše Nenad Lalatović. Moguće je da to budu: Simić - Andrić, Đurić, Saničanin, Devetak - Stojković, Drinčić - Vukadinović, Zukić, Gemović - Bojić (Mrkaić).


Mladi stručnjak će tek pred početak susreta da odredi startnu postavu, ali i imena 18 igrača koji će se naći u protokolu. Sudeći po utakmici koju su u prošlom kolu Novosađani odigrali (i pobedili) u Ivanjici, nije bez osnova razmišljanje da bi nekolicina standardnih prvotimaca mogli da pauziraju, a da se od prvog minuta na terenu nađu sve bolji, 19-godišnji Dejan Zukić, golman Nikola Simić, ili Mladen Devetak, Mihajlo Nešković, Đorđe Đurić, Jovan Kokir, ili Đorđe Stojsavljević.

- Videćemo još kojih je to 11 igrača koji mogu najkvalitetnije da odrade posao, a izvesno je da ni na ovoj utakmici neću moći da računam na povređene Mirka Topića i Bogdana Mladenovića. Verujem da će naši navijači ponovo u velikom broju doći da nas bodre, pozivam ih da to učine, jer ulazimo u ključni deo sezone, u kojem smo stigli u poziciju da možemo da ostvarimo još veći uspeh od onog koji smo do sada postigli - poručio je Nenad Lalatović.

Utakmica na stadionu Inđije počinje u 14 časova, uz prenos na prvom programu TV Arenasporta. Pravdu će deliti Srđan Jovanović iz Beograda.

A. Predojević

Inđijci optimisti

Fudbaleri Inđije danas pred svojim navijačima dočekuju ekipu Vojvodine. Zeleno belima ovo će biti poslednji meč u ovoj sezoni pred svojom publikom, a trener  Aleksandar Janjić kaže da će njegovi igrači dati sve od sebe da sezonu privedu kraju na najbolji mogući način.

- Vojvodona je favorit, s obzirom da se bori na drugo mesto, ali mi imamo svoj cilj, i nadamo se povoljnom rezultatu - objašnjava trener Janjić.  Mladi fudbaler Stefan Purtić,  kaže da je Vojvodina favorit, da Novosađani imaju sjajan tim ali da i zeleno - beli imaju priliku za slavlje.

Novosađani su favoriti - kaže Purtić. - Ali nismo ni mi bez izgleda. Svakako da smo odmorniji, igraćemo u punom sastavu, u dosadašnjim mečevima smo prikazali zavidnu formu, želimo da se od navijača oprostimo pobedom.  Što se tiče sastava  neizvestan je samo Marković koji se povredio na poslednjem treningu, najverovatniji sastav: Preković, Cucin, Mihajlov, Čermelj, M.Jovanović, Vidić, Banjac, Purtić, Milosavljev, Bosančić, B. Ilić.

Sremci  se već uveliko pripremaju za prelazni rok. Prioritet kluba je da se sačuva sadašnji igrački kadar,a da se na leto ekipa pojača sa tri - četiri kvalitetnih fudbalera.

M. Orošić

Autor:
Pošaljite komentar