Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Pobedom u večitom derbiju Partizan izlazi na megdan Vojvodini u finalu Kupa

11.06.2020. 08:50 08:55
Piše:
Izvor: FK Partizan/M. Todorović

Fudbaleri Partizana imaće priliku da brane trofej Kupa jer su u polufinalu savladali Crvenu zvezdu. Crno-beli su ukupno gledano bili bolji, a tas na vagi je bio Umar Sadik koji je odigrao jednu od najboljih utakmica u dresu crno-belih.

Kao i većina derbija u poslednje vreme i ovaj je protekao u dosta duela, borbe na sredini terena, rastrzanoj igri. Crvena zvezda je pokušala da se nametne, počela je sa dvojicom napadača, ali imala je jalovu inicijativu. Partizan se u star­tu opredelio za kontranapade i vrlo rano najavio da bi oni mogli imati svrhu.

Sadik se nametnuo kao najopasniji kod crno-belih, mnogo muka su imali izabranici Dejana Stankovića da ga zaustave. Često je to bilo na ivici javne opomene, govoreći o intenzitetu faulova koje su crveno-beli pravili nad nigerijskim internacionalcem. S vremenom Partizan je preuzeo igru, bio organizovaniji, pretio ,,večitom rivalu“. Nije to bilo baš ,,na ivici gola“, ali ,,valjak“ je bio konkretniji.

Nakon mirnijeg perioda Partizan je imao veliku priliku. Sadik je dobro šutirao u bližio ugao, a Borjan intervenisao. Da mu izletanje nije jača strana golman Partizana Vladimir Stojković je pokazao u 43. minutu, kada je bespotrebno intervenisao i napravio prekršaj.


Bakljom na Stojkovića

Još jednom će po lošem biti upamćeni navijači nekog od dva velika rivala. Ovoga puta to su navijači Crvene zvezde, koji su bestijalnim postupkom umalo ugrozili zdravlje Vladimira Stojkovića. Naime, dok se golmanu Partizana ukazivala pomoć ispred severne tribine najvatrenije pristalice crveno-belih gađale su ga bakljom koja je završila u neposrednoj blizini njegove glave.


Navijači Crvene zvezde sil­no su se obradovali kada je Vukanović nešto kasnije posti­gao pogodak, koji je opravdano poništen zbog ofsajda. Svemu je prethodila stativa Bena iz slobodnog udarca. Boaći je potom šutirao sa distance, a Stojković odbranio.

U nastavak je bolje ušla Crvena zvezda i izvela nekoliko solidnih napada. Međutim, prvu pravu šansu imao je Partizan, kada je nakon akcije Miletića i Markovića Sadik dobro šutirao, a Borjan odbranio. A, koliko je raspoložen za igru bio Sadik videlo se u 58. minutu kada se velemajstorski lažnjakom oslobodio Degeneka, odigrao do Natha koji je smestio loptu u mrežu.

Vrlo brzo – umalo izjednačenje. Zvezda je istrčala kontru preko Boaćija koji je požurio sa asistencijom i sve upropastio. Crveno-beli su bili u ofanzivi, ali su crno-beli uspevali da otklone opasnost. Na drugoj strani, ponovo je Sadik bio neumoljiv, ali je njegov šut sa distance zaustavio Borjan. Nedugo potom, možda je sve dileme mogao da reši Suma, ali je šutirao preko gola.

U finiš meča Crvena zvezda ušla je ultraofanzivno, ali malo toga konkretnog je uradila. Otvorio se i prostor za kontre Partizana, jednu od njih umalo Asano nije završio golom. Međutim, to nije imalo posledice po crno-bele.   

I. Lazarević

PartizanCrvena zvezda 1:0 (0:0)

BEOGRAD: Stadion Partizana, gledalaca: 15.000. Sudija: Simović (Lovćenac). Strelac: Natho u 58. minutu. Žuti kartoni: Šćekić, Zđelar, Stojković, Asano, Suma (Partizan), a Rodić, Degenek, Gobeljić, Ben (Crvena zvezda).

PARTIZAN: Stojković 6 (N. Stevanović), Miletić 6,5, Pavlović 6,5, Ostojić 6, Uro­šević 6, Zđelar 6,5, Šćekić 6, Marković 6,5 (F. Stevanović 6,5), Natho 7 (Suma), Asano 6, Sadik 8.

CRVENA ZVEZDA: Borjan 6, Gobeljić 6, Milunović 6, Degenek 6, Rodić 6,5, Vukanović 6, Petrović 6 (Jovičić), Jovančić 6,5 (Gavrić), Ivanić 6,5 (Radulović), Ben 6,5, Boaći 6,5 (Tomane 6).

Autor:
Pošaljite komentar
Partizan u finalu Kupa, Natho rešio večiti derbi

Partizan u finalu Kupa, Natho rešio večiti derbi

10.06.2020. 19:45 22:06