Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Lalatović pred Spartak: Šanse za pobedu pola - pola

14.03.2020. 09:31 09:35
Piše:
Foto: Nenad Lalatović, foto: J. Grlić

NOVI SAD/SUBOTICA: Gradski stadion u Subotici danas će biti poprište 58. prvenstvenog duela između Spartaka i Vojvodine.

U dosadašnjoj istoriji mnogo više uspeha imali su Novosađani, iako su, naročito u poslednjih nekoliko sezona, Subotičini umeli da nateraju rivala da proguta gorke pilule.

Pred navijačima je nova fudbalska priča, novi su i akteri koji će učestvovati u njenom ispisivanju, pa se očekuje zanimljiva, tvrda i neizvesna utakmica, u kojoj je ulog obostrano veliki.

Spartak se bori za ulazak u plej-of, trenutno je na sedmom mestu na tabeli, dok trećeplasirana Voša, uprkos teškom prolećnom rasporedu, silovito korača ka plasmanu u evropsku konkurenciju.

Možda neko i nije verovao da ćemo u ovoj sezoni igrati ovako kako to činimo, ali je najbitnije to što sam svoju čvrstu veru uspeo da prenesem na igrače i da oni igraju na visokom nivou, rekao je trener Voše Nenad Lalatović.


Zdravlje najvažnije

Aktuelna situacija s koronavirusom reflektuje se na sve oblasti života, samim tim i na fudbal. Otkazuju se širom sveta sportski događaji, suspenduju se takmičenja u najatraktivnijim prvenstvima, pa nas je zanimalo kako na tu temu razmišlja učitelj fudbalera Vojvodine.

Ukoliko se donese odluka da se prvenstvo prekine apsolutno ćemo da je prihvatimo. Zdravlje je najvažniji pa iako se u tu tematiku najbolje ne razumem, jasno je da nemam dilemu oko toga šta nam valja činiti ukoliko odluka o prekidu prvestva i kod nas bude donešena, jasan je Lalatović. 


Kako je dodao, najbolji pokazatelj toga koliko su usvojili ono o čemu su puno pričali i na čemu su uporno radili jesu ostvareni rezultati. Zimus smo pogodili s novajlijama, znao sam ko i šta nam je potrebno da bismo igrali na način na koji želim i još jednom bih izrazio veliku zahvalnost predsedniku kluba Vojislavu Gajiću i generalnom direktoru Dušanu Bajatoviću zbog toga što su mi omogućili da dovedemo fudbalere koje sam želeo, kazao je Lalatović.

Raspored ovog proleća nije bio saveznik ekipi iz Novog Sada, ali je ona do sada uspešno odgovorila na izazove i trenutno je tim koji je osvojio najviše bodova u nastavku sezone. Novi ispit, ponovo težak, Vojvodina polaže danas u Subotici.

Pre svega, moram da naglasim da Spartrak ima sjajnog trenera Vladimira Gaćinovića, stručnjaka kog izuzetno poštujem i smatram za jednog od naših najboljih. Uspeo je da napravi tim koji nas tera na oprez. Ono što me posebno upozorava je činjenica da nas shvatio izuzetno ozbiljno i da je u kup utakmici s Partizanom odmarao praktično čitav tim, kako bi pokušao da  nas pobedi. Spartak nije nastupio u duelu s Partizanom u najjačem sastavu, ali će to sigurno da uradi u duelu s nama. Derbi severa Srbije, u to sam siguran, doneće čvsrtu i neizvesnu utakmicu, u kojoj su šanse za pobedu 50:50. Protivniku sam zahvalan zbog toga što nam je pokazao koliko ćemo morati da budemo oprezni, a mi ćemo s naše strane učiniti sve da se u Novi Sad vratimo sa tri boda, poručio je Lalatović.


Dosadašnji bilans

Fudbaleri Spartaka i Vojvodine do sada su odigrali 57 prvenstvenih utakmica. Novosađani su ostvarili 34 pobede, 7 susreta završeno je bez pobednika, dok je Spartak slavio u 16 duela, uz gol-raziku 93:64. Zanimljivo je i to da je novosadska ekipa uspešnija i kada su u pitanju dueli odigrani u Subotici: slavila je u 15 navrata, dva puta je remizirala,  a domaćin je bio bolji u 11 utakmica, uz gol razliku 35:35.


Trener Vojvodine će moći da računa na sve igrače.

Atmosfera među igračima i u klubu je zaista dobra. Za svaku utakmicu se posebno spremamo, pa je tako i sada. Dobro smo analizirali Subotičane, uverili se da imaju odličan tim i da jako dobro istrčavaju polukontre i kontre posle oduzete lopte na svojoj polovini. Moraćemo da napravimo taktiku da pokušamo da se suprotstavimo svemu tome, poručio je Lalatović.

A. Predojević

Autor:
Pošaljite komentar
Lalatović pred Mladost: Samopouzdanje nam ne nedostaje

Lalatović pred Mladost: Samopouzdanje nam ne nedostaje

06.03.2020. 16:07 16:12