Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

SNS predala listu za Novi Sad, Vučević: Vodićemo pozitivnu kampanju

05.03.2020. 17:33 17:58
Piše:
Foto: Dnevnik/Filip Bakić

Lista “Aleksandar Vučić - Za našu decu” predala je nešto posle 16 sati Gradskog izbornoj komisiji listu sa 78 kandidata za lokalne izbore u Novom Sadu.

Prvi na prvoj predatoj listi je aktuelni gradonačelnik, predsednik Gradskog odbora Srpske napredne stranke u Novom Sadu i potpredsednik Glavnog odbora SNS Miloš Vučević, a na listi kandidata za odbornike u novosadskoj Skupštini se našlo 53 odsto novih kandidata u odnosu na izbore na kojima je SNS učestvovala 2016. godine.

– Odosmo mi da radimo, kampanja je počela – izjavio je Vučević na kraju konferencije koja je održana nakon predaje izborne liste u Skupštini grada Novog Sada.

Koalicionu listu, pored SNS čine i predstavnici Socijaldemokratske partije Srbije Rasima Ljajića, Partija ujedinjenih penzionera Srbije Milana Krkobabića, Pokreta socijalista Aleksandra Vulina, Pokreta “Snaga Srbije” Bogoljuba Karića, Srpskog pokreta obnove Vuka Draškovića i Pokreta obnove kraljevine Srbije Žike Gojkovića.

Vučević je rekao da je pripremljena lista dobrih, vrednih i pristojnih kandidata koji mogu da se bore za Novi Sad i zastupaju interese svih delova grada. Dodao je da se na izbornoj listi nalazi 45 odsto žena i da očekuje da će za naredne izbore zastupljenost pripadnica nežnijeg pola biti najmanje 50 odsto na naprednjačkoj listi.

– Vodićemo narednih pedesetak dana pozitivnu, otvorenu kampanju, razgovarati sa građanima u svim delovima grada, pričati o lokalnim temama, o onome što smo uradili u prethodnih osam godina, ali ćemo pre svega pričati o tome šta ćemo raditi u narednim godinama – rekao je Vulević.

On je dodao da očekuje veliku podršku birača za dalji razvoj Novog Sada.

– Da grad nikada ne bude zaustavljen palanačkim mentalitetom, nego da bude snažan evropski grad, da bude srpska Atina i Evropska prestonica kulture, da spremno dočekamo 2021. godinu, ali i sve one izazove s kojima se suočavamo. Da grad može da nastavi da se razvija, da imamo još veći budžet, veći broj dece u vrtićima i školama, da imamo nova obdaništa i škole. Da rešimo pitanje vodovoda i kanalizacije širom grada gde to još nije rešeno, da gradimo nove bulevare i počnemo gradnju novog mosta koji nam je preko potreban. Da negujemo kulturu i novosadski duh, da poštujemo jedni druge da se ne bojimo promena. Da imamo nove fabrike, a ne ostatke fabrika koje su uništavane u pljačkaškoj privatizaciji, da dobijemo novu, snažnu ekonomiju Novog Sada koja je garant daljeg uspeha grada – naglasio je Vučević.


O gradonačelniku nakon izbora

Iako je prvi na listi, Miloš Vučević nije želeo da komentariše eventualni treći gradonačelnički mandat nakon izbora, ističući da će se o kadrovskim pitanjima razgovarati posle izbora.

– Bilo bi neozbiljno da bilo ko priča o tome dok ne vidimo šta će građani reći na izborima... Mi tražimo od građana poverenje da bismo bili odgovorni pred njima za dalji razvoj Novog Sada, a ne da bismo delili funkcije i nameštenja. Ja sam prvi na listi, pa ćemo videti – kazao je Vučević.


On je, analizirajući dosadašnja dva mandata koliko je stranka koju predvodi na čelu grada, a on gradonačelnik, istakao da je dosta toga urađeno, da ima mnogo više zaposlenih, bolja je ekonomska slika grada, ima mnogo više investicija, a podsetio je i na dve evropske titule - omladinske prestonice Evrope 2019. i Evropske prestonice kulture 2021.

– Želimo da Novi Sad ima što više dobrih projekata koji su konkuretni za nacionalni investicioni program “Srbija 2025”, da što više novca dobijemo od Pokrajijne i Republike, da zajednički rešavamo one probleme i izazove s kojima se suočavaju Novosađani – istakao je Miloš Vučević.

On je rekao da je gradsku listu svojim potpisima podržalo preko 3.700 ljudi za samo šest sati i upitao se da li je na dosadašnjim izborima ijedna lista skupila toliko potpisa za tako kratko vreme. Ipak, rekao je da ih očekuje teška kampanja.

– Svesni smo da će mnogi da nas napadaju i s leva i s desna. Ali kada nas svi napadaju s tih margina onda znamo da smo na dobrom putu za Novi Sad i da vodimo računa o Novosađanima. Ja sam siguran i očekujem ubedljivu pobedu na ovim izborima – izjavio je Vučević, pozivajući građane da listu naprednjaka podrže i za pokrajinski i republički parlament.

Igor Crnobarac, diplomirani inženjer građevinarstva, ima 29 godina i kandidat je na listi koalicije okuljene oko SNS za odbornika u Skupštini grada Novog Sada.

– SNS na čelu s njenim predsednikom Aleksandrom Vučićem pokazala je da je vizionarska stranka, time što se odlučila na hrabar korak da ostvari svojevrestan balans između mladosti i energije, s jedne strane, i iskustva, s druge strane. Nastavićemo hrabro da radimo kako bismo našim građanima učinili Novi Sad lepšim mestom za život, što smo i pokazali u prethodna dva mandata – kazao je Crnobarac.

A. S.

 

Autor:
Pošaljite komentar