Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Pobednički debi Stankovića: Crvena zvezda - Vojvodina 2:0 (1:0)

22.02.2020. 20:31 20:37
Piše:
Foto: Fudbaleri Crvnjene zvezde i Vojvodine odigrali su žustru ali fer i korektnu utakmicu

Preko 25.000 gledalaca privukao je derbi susret 22. kola domaćeg prvenstva, koji je ujedno značio i debi novog trenera Zvezde Dejana Stankovića na popularnoj Marakani.

Lider je potvrdio da je u ovom trenutku verovatno najbolji tim u zemlji, a utakmica je protekla u pravoj karnevalskoj atmosferi, protkanoj brojnim vatrometima, petardama i topovskim udarima. Golovima Mohameda El Fardu Bena i Marka Gobeljića Zvezda je osvojila nove bodove i još više povećala svoju prednost na tabeli.

Dobro su derbi otvorili fudbaleri iz Novog Sada, pošto je već u 2. minutu Đuričin bio u lepoj situaciji, utisak je da je mogao i bolje da šutira, ali je ta lopta završila u korneru. Raspoloženi navijači Crvene zvezde počeli su da nose svoj tim, a da je izuzetno raspoložen pokazao je mladi Željko Gavrić, koji je stvarao dosta problema novosadskim crveno-belima po levom boku. U nekoliko navrata odbrana tima trenera Nenada Lalatovića uspevala je da otkloni opasnost, ali u 18. minutu spasa nije bilo. Ponovo je Gavrić po levoj strani probio novosadski bedem, a onda na suprotnom kraju kaznenog prostora video je usamljenog Bena, uputivši mu izuzetno preciznu loptu. Utisak je da su odbrambeni igrači Vojvodine mogli i morali bolje da reaguju, ali ta lopta je stigla do tamnoputog fudbalera koji ju je smestio u bliži ugao gola Emil Rockov.

Nastavili su Beograđani da diktiraju tempo, Voša je šansu tražila i priželjkivala iz kontri, a u još nekoliko situacija mogao je domaćin da poveća vođstvo. Najpre je u 22. minutu Milan Pavkov izbio sam pred golmana Vojvodine, ali je reprezentativni čuvar mreže ipak uspeo da otkloni opasnost. Desetak minuta kasnije Gavrić je po kozna koji put prošao po levoj strani, ušao u sredinu, naciljavši donji levi ugao gola gostiju. Ipak, Rockov je ponovo uspeo da dotakne loptu, što je bilo dovoljno da ona pogodi samo stativu i odbije se u polje.

Jedinu pravu priliku gostujuća ekipa imala je u 45. minutu kada su odličnoj situaciji ponovo našao Ognjen Đuričin, ali je njegov udarac bio nedovoljno precizan i završio je pored gola golmana Borjana.


Ovacije Dekiju, aplauzi za Lalatovića

Prilikom izlaska na teren, navijači Crvene zvezde pravim ovacijama dočekali su trenera Dejana Stankovića, koji je tokom zimske pauze preuzeo ekipu od Vladana Milojevića. Nekadašnji istinski as srpskog i evropskog fudbala odgovorio im je aplauzom, a potom se izuzetno srdačno pozdravio sa šefom struke Vojvodine Nenadom Lalatovićem. Zanimljivo je da je i Lalatović od pristalica beogradskog kluba dočekan aplauzom.


U zanimljivom stilu počeo je nastavak susreta, pošto su navijači domaćeg tima priredili lepu koreografiju sa zastavama Srbije i Crne gore, skandirajući "Ne damo svetinju". Međutim, malo čudi to što je arbitar Piper dozvolio da igra teče a da je gotovo puna tri minuta sa razglasa puštana glasna muzika. Bilo kako bilo, Novosađani su krenuli agilnije, češće imali loptu u nogama i bilo je tako sve do 60. minuta. Tada je, posle starta nad Gavrićem, drugi žuti, samim tim i crveni karton dobio igrač Vojvodine Miodrag Gemović. I, kako to biva, samo šest minuta kasnije usledila je kazna, pošto je potpuno sam po sredini terena loptu primio Marko Gobeljić, povukao je desetak metara, a onda je usledio sjajan šut i Zvezda je povela sa sigurnih 2:0. Pesma, bakljade, i jednom rečju karnevalska atmosfera je nastavljena, a ritam igre drastično je opao. Novosađani su se povukli, Zvezda je oduzela gas i više pravih prilika za pogodak praktično i nije bilo.

A. Predojević

BEOGRAD: Stadion "Rajko Mitić", gledalaca 25.816 , sudija: Petar Piper (Čačak). Strelci: Ben u 18. i Gobeljić u 66. minutu. Žuti kartoni: Milunović i Petrović (Crvena zvezda), Đurić, Gemović i Saničanin (Vojvodina). Crveni karton: Gemović (Vojvodina, drugi žuti).

CRVENA ZVEZDA: Borjan 7, Gobeljić 7,5, Degenek 7, Milunović 7 (Babić), Rodić 7, Petrović 7 (Vulić), Jovančić 7, Ben 7,5, Nikolić 7, Gavrić 8 (Vukanović), Pavkov 7.

VOJVODINA: Rockov 6,5, Stojković 6, Đurić 6, Saničanin 6, Devetak 6 (Andrić), Topić 6,5, Drinčić 7, Đuričin 6,5, Bojić 6 (Đurišić), Gemović 6, Mrkajić 6 (Zukić).

Foto.J Grlić

Autor:
Pošaljite komentar
Derbi Crvena zvezda – Vojvodina (2:0)

Derbi Crvena zvezda – Vojvodina (2:0)

22.02.2020. 17:13 20:11