Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Superliga: Zvezda lako slavila na Banovom brdu, Stanković debitovao pobedom  

15.02.2020. 17:49 21:36
Piše:
Foto: FK Crvena zvezda

Dejan Stankovića debitovao je na klupi Crvene zvezde pobedom, a crveno - beli su prikazali igru koja se svidela navijačima.

Čukarički nije imao nikakve šanse protiv raspoloženih crveno-belih. Šampion je  od starta pritisla ,,brđane“ i već u 5. minutu došla u vođstvo. Boaći je prošao po desnoj strani, uputio loptu u šesnaesterac gde je kratko odbila odbrana domaćina, a na nju je natrčao Veljko Nikolić i uz pomoćon odbrambenih igrača Čukaričkog smestio u mrežu.

Isplatila se nova filozofija crveno-belih da visokim tempom i presingom lome protivnika. U 10. minutu odličan volej je uhvatio Gobeljić, ali je intervenisao Petrović. Zvezda je imala apsolutnu inicijativu, i gotovo iz svakog napada dolazila do prilika. U 14. minutu  Njegoš Petrović je sjajno šutirao sa 30 metara i smestio loptu u gornji levi ugao Petrovićevog gola.

Nokon toga ,,brđani“ su se malo prenuli, ali nisu ozbiljnije ugrožavali Borjana. To je, ipak, bilo kratkog daha pa je Crvena zvezda ubrzo ponovo konce igre uzela u svoje ruke. Imponovalo je požrtvovanje Stankovićevih izabranika, disciplina.  Odlična igra  Zvezde mogla se splatiti i u finišu tog dela igre kada su zavredeli jedanaesterac, nakon igre rukom u svom kaznenom prostoru Šapića, ali udarac Bena odbranio je Petrović.

U nastavku Čukarički je krenuo na rizik, svestan da nema šta više da izgubi. Češće je lopta bila u posedu domaćih igrača, sve više vremena provodili su pred šesnaestercem crveno-belih. Prvu veliku priliku domaći su imali u 74. minutu, ali je Borjan pravovremeno intervenisao ispred Ndijaea i otklonio opasnost. Svežiji su bili ,,brđani“ u drugom poluvremenu, zbog snažnog presinga koji su crveno-beli forsirali u prvom delu. Ipak, i u takvoj situaciji izabranici Dejana Stankovića imali su nekih poluprilika iz kojih su mogli da zacementiraju pobedu.    

I. Lazarević 

ČukaričkiCrvena zvezda 0:2 (0:2)

BEOGRAD: Stadion Čukaričkog, gledalaca: 3.000. Sudija: Grujić (Niš). Strelci: Nikolić u 5. i Petrović u 14. minutu. Žuti kartoni: Šapić, Veličković, Mićin, Birmančević (Čukarički), a Petrović (Crvena zvezda).

ČUKARIČKI: Petrović 6, Ćirković 6, Šapić 6, Puškarić 6, Veličković 6, Kovač 6, Docić 6, Vidosavljević 6 (Ndijae 6,5), Kajević 6,5, Birmančević 6,5 (Zorić), Tedić 6,5 (Mićin 6).

CRVENA ZVEZDA: Borjan 7, Gobeljić 7, Degenek 6,5, Milunović 6, Rodić 6,5, Jovančić 6,5, Petrović 7, Ben 7 (Simić 6), Nikolić 7, Gavrić 6,5 (Garsija 6), Boaći 7 (Pavkov).

Stanković: Jako lep debi i važna pobeda

BEOGRAD: Trener fudbalera Crvene zvezde Dejan Stanković bio je zadovoljan posle pobede protiv Čukaričkog (2:0) na startu drugog dela Superlige i njegovom zvaničnom debiju.

"Dobar meč. Dobro smo ušli u utakmicu, jer kako sam zahtevao tako smo i igrali. Čestitam momcima na igri i jako važnoj pobedi. Ali, kad imaš dominaciju kao što smo imali onda smo morali da rešimo meč u prvom delu i da postignemo i treći gol. Treći penal smo promašili zaredom i to je jedina zamerka. Ne možete da dozvolite da u takvim momentima dominacije ne iskoristite dobru igru", rekao je Stanković na konferenciji za medije.

Debitantski nastup na klupi je doživeo jako emotivno, navijači su mu skandirali ime i pre početka meča, a posebno na kraju.

"Imao sam pozitivnu tremu. Od igrača sam tražio samo da mi naprave lep debi i hvala im na tome. Lepo je vratiti se u srpski fudbal, imamo svoje ideje, ambicije i ciljeve. I od njih neću odustajati. Emotivno je bilo, srećan sam zbog svih. Hvala svima, ljudima iz kluba, mojim zlatnim momcima i navijačima koji su nas podržali".

Zvezda je igrala energično, autoritativno, brzo i nije dozvolila Čukaričkom da zaigra kako ume.

"Čukarički je ozbiljna ekipa, koja je prva ekipa u ligi na oduzimanju druge lopte i ofanzivnoj tranziciji. Mi smo sve uradili da im onemogućimo da igraju kako žele. Zasluženo smo dominirali i igrom dobili utakmicu".

Zvezdin trener pohvalio je mlade igrače, Nikolić i Petrović bili su strelci, a Gavrić je igrao odlično.

"Kad obučeš Zvezdin dres ne pita te on za godine. Nema zadovoljavanja, oni su samo pokazali da imaju kvalitet da igraju u našem klubu. Mladi igrač u Zvezdi treba da okrene teren naopačke kao što su ovi naši mladi igrači uradili. Izlazimo tek iz priprema, ne možemo da izvršimo mnogo izmena. Imamo težak raspored ali verujem u ove momke", istakao je Stanković.

Autor:
Pošaljite komentar
Fudbaleri Crvene zvezde s novim trenerom gosti Čukaričkog: Debitant Stanković ima tremu

Fudbaleri Crvene zvezde s novim trenerom gosti Čukaričkog: Debitant Stanković ima tremu

14.02.2020. 21:57 21:59