Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

POTROŠAČKO ĆOŠE: Putovanja na Dan zaljubljenih

04.02.2020. 11:42 11:54
Piše:
Foto: pixabay.com

Turističke agencije su, nakon božićnih i novogodišnjih praznika, u svoju ponudu uvrstile aranžmane za Dan zaljubljenih ili Dan državnosti.

Ta dva praznika ove godine „padaju” tokom vikenda pa će ih neki građani iskoristiti za kraće putovanje u evropske metropole ili za opuštanje u spa-centrima. Kako su nam pojasnili u turističkim agencijama, većina aranžmana počinje 13. februara i traje do 17, uglavnom se organizuju za Dan državnosti, a tek se na ponekom sajtu mogu naći putovanja za 14. februar, i to uglavnom za gradove Starog kontinenta.

Za četvorodnevno putovanje u Veneciju tokom praznika, koje uključuje dva noćenja s doručkom, potrebno je izdvojiti 80 evra, u Milano 100, u Firencu 115, dok odlazak u prestonicu Italije Rim staje 150 evra. Po rečima predstavnika agencija, Milano spada u najpopularnije destinacije pa je u ponudi i opcija petodnevnog putovanja, koje košta od 90 do 100 evra, u zavisnosti od izabranog hotela, a koje uključuje obilazak poznatog jezera Komo, Lugana i Đanove. Kada je reč o proslavi ljubavi, neizostavno je putovanje u Grad svetlosti, Pariz. Aranžmani su uglavnom četvorodnevni ili petodnevni, s obezbeđenim doručkom i aionskim prevozom, a potrebno je izdvojiti bar 400 evra. Građani se često raspituju i za petodnevnu posetu Pragu, tokom koje se obilazi Drezden i Karlove Vari, za koje je potrebno izdvojiti oko 100 evra, u šta su uračunata dva noćenja s doručkom.

Među omiljene destinacije spadaju glavni gradovi država u regionu. Jedno od takvih odredišta Novosađana je Budimpešta, kako zbog pristupačnih cena, tako i zbog blizine. Trodnevno putovanje u prestonicu Mađarske košta 50 evra, četvorodnevni odlazak autobusom u Beč 95, dok do Bratislave 130 evra. Zanimljiv je tzv. aranžman „tri B”, koji uključuje obilazak Beča, Budimpešte i Bratislave u jednom cugu za četiri dana. Ipak, ko se odluči na takvo putovanje, mora imati na umu da je, iako je cena pristupačna jer s doručkom košta oko 100 evra, izuzetno naporno.

Milano spada u najpopularnije destinacije pa je u ponudi i opcija petodnevnog putovanja, koje košta od 90 do 100 evra, u zavisnosti od izabranog hotela, a koje uključuje obilazak poznatog jezera Komo, Lugana i Đenove

Za one koji ne mogu da izdvoje više vremena, na raspolaganju su spa-centri. Tri noćenja u hotelu u Vrnjačkoj banji na bazi polupansiona, koji uključuje 14. februara romantičnu večeru uz sveće i dve vrste masaža, staje nešto više od 40.000 dinara. Jeftinija varijanta proslave ljubavi je spa-dan u nekom od novosadskih hotela, koji staje između 1.000 i 2.000 dinara po osobi.

S. K-čA.A.

 

ANKETA: DA LI PLANIRATE PUTOVANJE ZA DAN ZALJUBLJENIH?

Nikola Grujić, student:

– Ne planiram putovanja ove godine za Dan zaljubljenih. Više bih voleo da devojku odvedem u neki restoran, na romantičnu večeru i da je iznenadim poklonom tako što bih joj kupio ono što najviše voli, ili čemu se potajno nada.  

Miljan Mijović, časovničar:

– Za Dan zaljubljenih razmišljam o putovanju tokom vikenda u Beč ili Prag, gde bih s dragom osobom šetao i obilazio turistička mesta, ali nisam se još uvek odlučio koji će grad to biti. Na putovanja do sada nismo išli preko agencije, već kolima.

Milica Dragomirović, studentkinja:

– Mislim da 14. februara nećemo imati nikakve posebne planove van uobičajenog. Pošto je ispitni rok i nismo u mogućnosti da odemo na romantično putovanje, taj datum ćemo obeležiti neki drugi dan i na neki drugi način.

Vanja Lugonja, studentkinja:

– Planiram putovanje u Prag preko agencije. Međutim, biće neobičan ženski provod jer idem s drugaricama, pošto nijedna od nas nema dečka. Za Prag smo se odlučile zbog poznatog kafića u kojem služe izuzetno dobre koktele.  

A. A.

Foto: V. Fifa

Autor:
Pošaljite komentar
POTROŠAČKO ĆOŠE  Pokloni za Dan zaljubljenih

POTROŠAČKO ĆOŠE  Pokloni za Dan zaljubljenih

12.02.2019. 12:15 12:33