Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

IGRA SE 54. SUPERBOL: Kanzas Siti i San Francisko u borbi za trofej

01.02.2020. 21:38 21:40
Piše:
Izvor: Youtube Printscreen

Hard rok stadion u Majamiju na Floridi biće poprište borbe 54. Superbola američkog fudbala između Kanzas Siti čifsa i San Francisko fortinajnersa, a pobedniku sleduje čuveni “Lombardijev trofej”.

U meču koji svi željno očekuju sastaju se dve ekipe koje su pokazale najviše tokom sezone, ipak treba istaći da je malo ko njih očekivao u najvećoj utakmici, ali se tokom plej-ofa desilo nekoliko iznenađenja.

Prema bukmejkerima, šanse za osvajanje titule su gotovo jednake, ipak Kanzas Siti je proglašen za blagog favorita (za svega poen), ali će se sigurno granitna odbrana San Franciska pobrinuti da osujeti napada ekipe koja igra na poen više. U poslednjih nekolo Superbolova gledali smo raspucavanja, veliki broj poena i neizvesnost, a pred ovaja noćašnji očekivanja su projektovana na mali broj poena, stoga i ekipa iz Kalofornije ima svoje šanse.

Vođe napada Patrik Mahoms (Kanzas Siti) i Yimi Garopolo (San Francisko) biće na glavnoj poziciji, ali bez obzira na to što već ima dva šampionska prstena osvojena sa Nju Inglandom, Garopolo će prvi put dobiti šansu da zaigra. Mahoms je zvezda u usponu, čitav napada Kanzasa građen je “oko” njega i to se isplaćuje ekipi koju s klupe vodi iskusni Endi Rid.

-U našem timu nije sve do jednog čoveka, svi dajemo maksimum i to je za sada dobitna kombinacija. Nije sve do kvoterbeka, već je do tima i kako igrate zajedno. Mnogo sam naučio od Rida i njegovih pomoćnika, ali i od Smita koji je sjajno vodio napad, a sve što smo do sada uradili se pokazalo kao pobedničko. San Francisko je vrhunska ekipa o kojoj se puno zna, klub koji je veliki deo istorije našeg sporta i zato mi je velika čast što ću se s njima boriti za naslov najboljeg, a nadam se da ću i u daljem delu moje karijere imati priliku da se nađem u Superbolu – rekao je Mahoms.


Šou na poluvremenu

Čuveni šou na poluvremenu koji će trajati oko 20 minuta, ove godine će privući mnogo pažnje, a pevaće Šakira i Dženifer Lopez. Ove dve pop ikone su dobile privilegiju da nastupaju na poluvremenu najveće utakmice u Americi, a kuloari kažu da nas sve očekuje i neko iznenađenje.

Svemirske cene reklama

Televizija Foks ima prava prenosa Superbola i objavila je da je prodala sav oglasni prostor za vreme utakmice. Cena reklame od 30 sekundi koštala je od 5 do 5,6 miliona dolara. Objavljeno je i da su reklamni prostor zakupuli predsednik Donald Tramp i njegov protivkandidat na sledećim izborima Majkl Blumberg.


S druge strane, vođa napada San Franciska dobio je poruku podrške od čuvenog Toma Brejdija s kojim je u petriotsima osvojio dve titule.

-Hteo sam da ga zovem, ali nisam morao, nazvao me je i pružio podršku, bez mnogo komplikovanja, samo mi je reko “pobedi”. Puno sam naučio od njega, kako da budem hladnokrvan u ovakvim situacijama, kako da se ponašam i da imam plan. Ovo je moja treća godina u ovom timu, prva sezona koju igram od početka do kraja i zato sam prezadovoljan već sada, a ako osvojimo trofej, to će biti momenat za pamćenje – istakao je Garopolo.

Plasman San Franciska u finale iznenadio je mnoge jer su minule sezone imali smor od svega četiri pobede i čak 12 poraza, ove je odnos bio 13:3, a Kanzas Siti je prekinuo post dug čak 50 godina i našao se u utakmici za trofej, zato je veoma neizvesno ko će izdržati pritisak i pokazati se u boljem svetlu na sunčanoj Floridi.

Takođe, mnogo se priča o trenerima obeju ekipa, Endiju Ridu je ovo 21. sezona kao glavnog trenera, imao je dosta uspeha sa Filadelfijom, ali mlađi strateg koji predvodi San Francisko Kajl Šenahan je, po naliku na oca Majka Šenahana ušao u finale (otac je osvojio titulu sa Denverom). Oni su prvi otac i sin koji su timove uveli u šampionski meč.

U istoriji su se ova dva tima sastajala svega šest puta, a San Francisko vodi 4:2 u pobedama. Poslednji meč igrali su u ligaškom delu ove sezone i tada je slavio San Francisko rezultatom 27:17.

Stadion u Majamiju sada ima 65.000 sedećih mesta (pre renoviranja imao je 75.000), karte su planule za svega jedan dan, a procene televizijskih stanica je da će prenos gledati nešto više od 100 miliona ljudi širom sveta. Sledeći Superbol igraće se takođe na Floridi, ali u Tampi, a posle toga domaćini će biti Los Anđeles, pa Finiks, pa Nju Orleans.

M. Ristić

Autor:
Pošaljite komentar