Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Milica Milša: Uživam igrajući Adu!

01.02.2020. 16:54 16:59
Piše:
Izvor: A. Krstović/Milica Milša

Serija „Igra sudbine” koja se svakodnevno emituje na Prvoj televiziji od 21 sat, postigla je novi rekord sa 28 odsto učešća u gledanosti i prvom pozicijom na listi 20 najgledanijih programskih sadržaja, prema istraživanju agencije Nielsen.

Serija je rađena po kolumbijskoj telenoveli i prati živote i dogodovštine likova iz dva sveta - bogatih i uspešnih, ali i siromašnih radnika i marginalaca, te nameće uvek aktuelno pitanje: Da li je materijalno bogatstvo dovoljno za sreću ili se prava sreća nalazi u stvarima koje se ipak ne mogu kupiti novcem? U glavnoj ulozi je Milica Milša, koja igra Adu Kanački, damu iz visokog društva, koja saznaje da joj je sin posle porođaja slučajno zamenjen za drugo dete. Dvadeset i sedam godina kasnije, Ada će Luku i Aleksu (svog biološkog sina i drugog koga je godinama odgajala) naterati da zamene svoja mesta kako bi ih naučila najvažniju lekciju u životu. Adine motive, majčinsku potrebu da ih obojicu zaštiti od života koji ih vode do toga da sami sebi postaju pretnja, prikazala je i oživela Milica Milša, koju smo gledali u brojnim domaćim serijama.

Dugo vas nije bilo u TV serijama, postojala je ta velika pauza od 2012. kada ste se pojavili u seriji „Budva na pjenu od mora”, pa sve do prošle godine i serije „Junaci našeg doba” u kojoj ste igrali Drinku i sada glavna uloga u seriji „Igra sudbine”. Koliko su za glumca teške toliko duge pauze? 

- Pored „Budve na pjenu od mora" i drugih serija što naših što italijanskih, poslednja velika serija koju sam snimala je bila „Bela lađa” Siniše Pavića, koju sam snimala pet godina. Onda sam snimila film „As pik” u Crnoj Gori, i „ušla” u pozorište. Iz pozorišta nisam bukvalno izlazila sve ove godine. Imala sam oko petnaest premijera.  Poslednja premijera „Mačka na usijanom limenom krovu” izašla je samo nedelju dana pre početka snimanja serije „Junaci našeg doba”. Ja zapravo pauzu nisam imala ni da se odmorim, letos smo snimali „Junake”, snimala sam i u Crnoj Gori film „Magični ključ”, a od oktobra smo počeli snimanje „Igre sudbine”. 

Kako vam je legla uloga Ade Kanački dame iz visokog društva?

- Ja volim sve svoje uloge, Adu Kanački obožavam. Ada je pre svega žena visokih moralnih načela i istančanih emocija, i to je jako izazovan lik za igru. Svaki dan uživam na snimanju jer je Ada jedan vrlo kompleksan lik.

Da li je vaš suprug Žarko Jokanović pišući adaptaciju scenarija kolumbijske serije, automatski prilagođavao lik Ade vama i da li ste mu davali sugestije?

- Žarko Jokanović je sve likove i situacije prilagodio našem podneblju i likovima, kolumbijska priča je okvir, a sve što je napisano apsolutno predstavlja likove, karaktere i psihologiju ovog podneblja.  Nisam mu davala nikakve sugestije, samo sam sa uživanjem čitala svaku epizodu.

Nedavno ste u emsiji „Magazin IN” dirljivo govorili o odnosu sa suprugom, a vaše reči se prenose po društvenim mrežama kao „ljubav iz bajke”. Kako izgleda živeti takvu ljubav?

- Mi smo dobar tim, živimo ljubav, a ne bajku, živimo u stvarnosti, ali se volimo i poštujemo i oslonac smo jedno drugom. Zaista ne bih mogla svoj život da zamislim bez Žarka. On stavlja osmeh na moje lice od momenta kad smo se upoznali, možda to i jeste bajka.

Nedavno ste igrali u delu Oskara Vajlda „Idealan muž” u vašem matičnom pozorištu Beogradskom dramskom, u kojim predstavama vas još možemo videti?

- Da, „Idealan muž” u prošloj sezoni je bio predstava koja je donosila najveći profit na blagajni. U Beogradskom dramskom igram još u „Mački na usijanom limenom krovu” i „Klošmerlu”.

Planirate li uskoro da se ponovo oprobate u ulozi režisera, budući da iza sebe imate nagrađenu predstavu „Kokoške”?

- Ne, ne planiram, snimamo pet dana nedeljno „Igru sudbine” i snimaćemo do sredine juna. A očekuje me i snimanje naredne sezone „Junaka našeg doba”, tokom leta i opet put u Crnu Goru gde Draško Đurović počinje snimanje filma u kojem takođe igram.

Krasili ste preko 300 naslovnih strana, bili ste Mis Kanskog festivala, koliko vam je lepota odredila život i karijeru?

- Ja mislim da mi je izgled bio samo balast, ali možda i grešim. Sada zaista uživam igrajući Adu Kanački.

S. Milanović

Dado Topić komponovao muziku za seriju

Legendarni roker Dado Topić komponovao je muziku i naslovnu numeru za seriju „Igra sudbine“. „Nikad ranije nisam radio muziku za serije. Mnogo je lakše komponovati muziku za film jer u seriji ima mnogo prelaznih momenata. Mora biti tragike, sarkazma, teškog, duhovnog, osećajnog... Morate te scene muzikom da potcrtate“, istakao je Dado i dodao niko neće biti srećniji od njega ako se muzika dopadne publici. 

Autor:
Pošaljite komentar