Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Sloga iz Temerina završila sezonu na 11. mestu u Vojvođanskoj  ligi – jug

12.12.2019. 11:56 11:59
Piše:
Izvor: Ekipa Sloge iz Temerina, foto: Privatna arhiva

Sa skorom od četiri pobede, tri remija i osam poraza, uz gol-razliku 15:20, fudbaleri Sloge iz Temerina, jesenju etapu na vojvođanskom ‘’jugu’’, okončali su na 11. mestu.

Od nekadašnjeg srpskoligaša, očekivao se bolji plasman, a prolećni deo trke je označen kao prilika da se izbrišu minusi i napravi pomak ka gornjem delu tabele.

- Moramo da se pojačamo u svim linijama, a prioritet je angažovanje centarfora. Dosta golova smo postigli iz prekida, bilo je dobrih stvari, ali i grešaka, zbog kojih smo ostajali praznih šaka. Odmor je došao u pravom trenutku – kaže Jovan Balaban, predsednik Sloge.

Temerinci su sezonu otvorili porazom u Erdeviku (1:0), gde su, predvođeni junakom utakmice, golmanom Rankom Puškićem, bili blizu uspeha, ali nisu imali ni sreće u ključnim trenucima, jer nisu iskoristili penal. Sedam dana kasnije, očekivala se pobeda u dvoboju sa Jadranom, novajlijom u ligi. Meč je okončan remijem (0:0), Borislav Ikrašev je pogodio prečku i stativu, dok je Nikola Tomić promašio penal. Na gostovanju Crvenoj zvezde, dva puta su zadremali defanzivci, to je bilo dovoljno da domaćini, već do odlaska na odmor, steknu kapital vredan pobede. Buđenje je usledilo u četvrtom kolu, kada je u Temerinu oružje položio Sremac iz Vojke (4:1), zahvaljujući dobroj igri crveno-belih u drugom poluvremenu. Na krilima talentovanog golmana Ranka Puškića, izdanka škole Vojvodine, osvojen je bod protiv Borca iz Šajkaša, pretendenta za plasman u viši rang. Bila je to lepa uvertira za komšijski derbi sa Jaračanima, odigran posle pet godina. Uprkos vođstvu od 1:0, na kraju su se radovali fudbaleri Mladosti, a glavobolju su stvorile povrede Nikole Svitića i Srđana Vukaljevića, u prvom poluvremenu. 

Emotivno ispražnjeni, posle žestokog okršaja sa komšijama, Temerinci su smogli snage da u Belegišu pobede Podunavac (2:1). Umesto da im to bude zamajac za uspeh u utakmici sa Cementom, viđen je meč za zaborav (0:0), ali pamtiće se po detalju iz finiša, kada je sudija dosudio penal i posle protesta igrača gostiju preinačio odluku. Odličan otpor, igrači trenera Mirka Davidovića, pružili su novosadskoj Mladosti, poraženi su posle preokreta, sa igračem manje. Imperativ pobede, sputao je kreativnost, mučenje je trajalo čitav sat, a bravu Slobode iz Donjeg Tovarnika otključao je kapiten Robert Pastor, posle asistencije Lazara Tomića. Na megdan jesenjem prvaku Podrinju, ekipa je otišla desetkovana povredama i kartonima, bez šestorice prvotimaca, pa nije uspela da izbegne poraz (4:0). Možda i najbolja jesenja partija, prikazana je protiv Jedinstva iz Stare Pazove (3:1). Bez obzira na činjenicu da gosti nisu bili kompletni, imponovalo je zalaganje Temerinaca, čija odlična igra je ukrašena golovima Branislava Tucakova, Lazara Tomića i Stefana Banovića. Finiš je bio protkan porazima. Na dva uzastopna gostovanja, u Novoj Pazovi i Kaću, domaćini su ostvarili identične pobede (2:1), dok su, u poslednjem jesenjem kolu kroz Temerin, bez ogrebotine, prošli fudbaleri Hajduka iz Divoša – 0:2. 

Ako je za utehu, minutaža mladih snaga Predraga Đurđevića, Lazara Tomića i Miloša Ergarca, dokaz je da se na njih može ozbiljno računati u nastavku sezone.

- Đurđević je 2003. godište, a Ergarac i Tomić su tri godine stariji. Dobijali su šansu, Tomić je protiv Jedinstva postigao najlepši gol u jesenjem delu, udarac u gornji ugao ne bi osujetila ni dvojica golmana. Rezultatima nisam zadovoljan u potpunosti – jasan je Mirko Davidović, trener Sloge. Promene u igračkom kadru su izvesne. Lista potencijalnih novajlija je skrojena, a udica zabačena. Na proleće treba očekivati opasniju Slogu, sposobnu da svima bude kamenčić u cipeli.

M. Menićanin

Autor:
Pošaljite komentar
VOJVOĐANSKA LIGA JUG Probudili se i Temerinci

VOJVOĐANSKA LIGA JUG Probudili se i Temerinci

10.09.2019. 11:48 11:52