Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Nemanja Vučić uoči gostovanja Vojvodine na Banovom Brdu: Idemo po bodove

17.10.2019. 11:19 11:21
Piše:
Izvor: Nemanja Vučić, foto: J. Grlić

Prvu prvenstvenu utakmicu posle dvonedeljne reprezentativne pauze u petak će odigrati fudbaleri Čukaričkog i Vojvodine.

Susret na beogradskom Banovom brdu biće pravi derbi 12. kola Superlige, jer će snage odmeriti trenutno drugoplasirani Novosađani i trećeplasirani Beograđani. S jedne strane, ekipa koju s uspehom predvodi trener Aleksandar Veselinović kod kuće nije osetila gorčinu poraza u ovoj sezoni, dok su učenici Vošinog trenera Nenada Lalatovića u svih pet prethodnih gostovanja bili maksimalni i osvojili svih 15 bodova.

Oba stručnjaka pokušaće određenim taktičkim rešenjima da iznenade kolegu sa suprotne strane, a jedino je sigurno to da u crveno-belom timu iz Novog Sada neće biti levog beka Mladena Devetaka, koji će odraditi suspenziju zbog  žutih kartona. Čini se da je najbliži tome da zaigra uz levu aut-liniju Nemanja Vučić, momak koji je letos stigao iz redova Zemuna.

- Još uvek se ne zna s kojim sastavom ćemo ući u utakmicu s Čukaričkim, ali sam spreman da zauzmem mesto na levoj strani i doprinesem, nadam se, novoj pobedi Vojvodine - rekao je 23-godišnji Vučić. - Odlično treniramo pripremajući se za predstojeći derbi i ubeđen sam da će publika u Beogradu imati priliku da prati zanimljivu i neizvesnu utakmicu. Do sada sam samo jednom bio u startnoj postavi, bilo je to kada smo savladali Proleter na “Karađorđu” rezultatom 1:0 i ne bih imao ništa protiv da ponovimo taj skor i na Banovom brdu.


Zemljak s Milošem Krasićem

Nemanja Vučić je rođen u Kosovskoj Mitrovici i sponosom ističe činjenicu da je zemljak s bivšim proslavljenim prvotimcem Vojvodine Milošem Krasićem.

- Obojica smo iz istog grada, a letos sam, baš kao i on nekada, postao fudbaler Vojvodine. Nadam se da ću i ja uspeti da ostavim traga u novosadskom klubu. Karijeru sam gradio igrajući u Trepči, Slobodi i Borcu iz Čačka, FAP-u iz Priboja i Zemunu, iz kojeg sam uspeo da stignem i do mlade reprezentacije Srbije. Imam nastupe u U-20 i U-21 selekciji, u kojoj sam prošle godine doživeo tešku povredu prednjih ukršetnih ligamenata, zbog koje sam duže vreme pauzirao. Sve to ostalo je iza mene i sada želim da se dokažem i u Vojvodini – jasan je Vučić.


Čukarički ima dosta mlad tim, s tim da u sastavu računaju i na nekolicinu iskusnijih igrača.

- Čukarički zaista poseduje dobro izbalansiranu kombinaciju mladosti i iskustva i svestan sam da nam  neće biti lako. Jednostavnom zadatku sasvim sigurno ne mogu da se nadaju ni naši domaćini, jer smo zaista nemilosrdni kada su utakmice na strani u pitanju. Poznajem beogradski tim, odličan sam prijatelj sa Miroslavom Bogosavcem, po meni najboljim bekom u državi. “Brđani” imaju odlične bočne fudbalere, ali ima ih u svojim redovima i Vojvodina. Ukoliko budem dobio priliku da zaigram, nije mi toliko važno na kog rivala ću se nameriti, bitna mi je partija koju ću pružiti, kao i nastup čitave ekipe. Sigurno je da ćemo u duel ući sa željom da zabeležimo trijumf i verujem da ćemo u tome i da uspemo. Vučić je na nedavnom gostovanju u Italiji, prilikom jednog duela s napadačem Breše, doživeo povredu leđa i morao je pre vremena da ode u svlačionicu.

- Nije to bilo ništa ozbiljno. Zaista sam istegao leđa, a onda je usledila ona prva pauza i, kada mi se ozleđeno mesto ohladilo, osetio sam bol. Nismo želeli doktor i ja ništa da rizikujemo, zaključili smo da je pametnije da napustim teren, sada je sve u najboljem redu i treniram maksimalnom snagom. Biću spreman za petak i moji saigrači i ja kao zapete puške čekamo zanimljiv i težak duel, nadajući se produžetku pobedničke serije – poručio je Nemanja Vučić.

A. Predojević

Autor:
Pošaljite komentar
Nikola Petković nada se da bi mogao da bude u timu Vojvodine u susretu s Čukaričkim

Nikola Petković nada se da bi mogao da bude u timu Vojvodine u susretu s Čukaričkim

16.10.2019. 08:59 09:03