Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

EP U ODBOJCI Srbija u finalu, pala Francuska 3:2 (23:25, 25:23,25:21, 17:25, !5:7)

27.09.2019. 20:29 23:37
Piše:
Izvor: CEV

Odbojkaši Srbije plasirali su se u finale Evropskog prvenstva jer su savladali reprezentaciju Francuske sa 3:2 u setovima.

PRVI SET

Prvi set dobili su Francuzi rezultatom 25:23.

Francuzi su bolje počeli i poveli sa dva poena viška, ali kako se igra razvijala, sudije su dva puta napravile gaf i pomogle domaćinu. As servis Lisinca vratio nas je u igru (8:9), ali su odmah nastupili problemi s prijemom i domaćin je napravio seriju 4:0 na servise Le Rua (13:8).

Uz dve greške Bojea jer naš tim prišao na minus tri. Borila se lavovski Srbija, igrala sjajno u polju, ali je propustila nekoliko prilika da se izbori za egal (greške Atanasijevića) pa je domaćin ponovo otišao na četiri poena viška (20:16).

Smogao je naš tim snage da se preko dobrih servisa Petrića, te poena iz bloka Jovovića i Podraščanina priđe na 22:21 i vrati dramu u završnicu prvog seta. Do kraja se igralo poen za poen i Francuske je osvojila prvi set – 25:23.

DRUGI SET

Srbija je izjednačila na 1:1 u setovima. Ovaj period igre rešila u svoju korist rezultatom 25:23.

Povela je Srbija 4:0 u drugom setu posle nekoliko grešaka Francuza, ali se domaćin brzo vratio do izjednačenja (5:5). Nije to obeshrabrilo naše momke, dve dobre reakcije na mreži donele su im vođstvo 9:6, a posle i 13:8 uz dva bloka Podraščanina.

To je bilo ono što je trebalo “Orlovima”, čitava ekipa pratila je Podraščanina i ušla u šampionski ritam, a protagonisti su bili Atanasijević i Kovačević sve do ogromnih 18:10, a menjao je selektor Francuske, ali bez uspeha.

Napala je domaća selekcija, prišla na 19:15, ali jedna improvizacija Srbije je prekinula seriju rivala. Još jednom su zapretili Francuzi, spasili četiri set lopte i prišli na 23:24, ali je prilikom servisa Linel gazio liniju i Srbija je izjednačila.

TREĆI SET

Srbija je povela sa 2:1.

Domaćin je sjajno započeo treći period igre, snažno napadao pa povbeo 5:1, a do vođstva 8:4 (as Engapeta) je naš tim na kratko zapretio. Samo kada bismo odservirali snažno i precizno, naišla bi serija, ali je problem bio taj što je Francuska odmah nalazila načina da uzvrati i sve vrati na prethodnu meru.

Srbija je naperavila seriju 3:0, odmah je rival uzvratio, ali nova serija od 5:0 našeg tima.na servise Kovačevića, donela je prednost (12:11), a Atanasijević i društvo bili su jači u tim trenucima od rivala i sudija.

Igralo se dugo poen za poen, Engapet je bio jedini raspoloženi kod Francuza, a serija blokova Srbije (Lisinac i Kovačević) dovela nas je na 20:17 i najavila preokret. Proradila je odbrana našeg tima, ali je i Ivović uneo živost u primačku liniju, a greškom Engapeta je Srbija preokrenula stanje stvari na terenu u Bersiju i došla na korak do finala.

ČETVRTI SET

Krenula je Francuska na sve ili ništa u četvrtom setu, pojačala servis, a Engapet i Boje su pucali sa svih strana pa je domaćin ubrzo poveo 12:7, a nije pomogao ni tajm-aut Kovača.

Počeo je domaćin da igra onako kako ume, pomogle su im greške Srbije, a za tren oka su “Galski petlovi”, nošeni publikom, poveli 16:7 i sve je mirisalo na odluku u petom setu. Samopouzdanje trikolora je raslo, a našim momcima je bilo jasno da će uskoro taj-brejk te da treba da se koncentrišu za odlučujući deo igre, a zamenio je Kovač dizače pa je šansu dobio i mladi Todorović.

Nekoliko grešaka naših dodatno je poguralo Francuze koji su ekspresno izjednačili.

PETI SET

Dva Blok Podraščanina, dve kontre Atanasijevića i greška Engapeta doveli su Srbiju do velikih 5:0 početkom taj-brejka, a sve na servise Nermanje Petrića. Nije pomogao ni tajm-aut Tilija, a bila je vidljiva rešenost naših momaka da naprave novo sportsko čudo.

Nastavili su “Orlovi” da igraju na vrhunskom nivou, dovbre odbrane i munjevite kontre donele su Srbiji veliku prednost na promeni strana, a blok Atanasijevića na Engapetu bio je dovoljan za 9:2. Serija 3:0 Francuze je na kratko vratila rezultatski, a tajm-autom je reagovao Slobodan Kovač.

Srbija je potom zaigrala još bolje. Došli smo na 10:6, a Francuzi su postigli sedmi poen tek kada je Srbija bila na 14. Sledeći poen bio je dovoljan za pobedu.

PARIZ: Hala „Bersi“, gledalaca: 15.000, sudije: Kambre (Belgija), Fernandes Fuentes (Španija).

SRBIJA: Okolić, Kovačević, Petrić, Ćirović, Peković (l), Krsmanović, Ivović, Jovović, Atanasijević, Luburić, Majstorović (l), Podraščanin, Lisinac, Todorović.

FRANCUSKA: Grebenjikov (l), Patri, Tonjuti, Tili, Linel, Engapet, Le Ru, Brizar, Boje, Le Gof, Bultor, Kleveno, Rosar, Šinenjez.

Autor:
Pošaljite komentar