Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Crvena zvezda savladala Inđiju, ali uz veliku pomoć delioca pravde

16.09.2019. 10:18 10:27
Piše:
Foto: FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde u 8. kolu Linglong Superlige savladali su Inđiju (2:1), ali posle svega ostao je gorak ukus u ustima.

Sporan je bio prvi gol crveno-belih, postignut iz jedanaesterca, posle faula koji je načinjen van kaznenog prostora. Sudija Stojiljković, međutim, pokazao je na belu tačku sa koje je bio precizan Pavkov.

- Penal apsolutno nije postojao, prekršaj je načinjen van šesnaesterca. Sudija je napravio previd, nije bio dobro postavljen, pa se nadam da se takve greške više neće dešavati na Zvezdinim utakmicama – prokomentarisao je čitavu situaciju sporstki direktor Beograđana Mitar Mrkela.

Čelnik Crvene zvezde zato je zatražio da se u Srbiju pod hitno uvede VAR tehnologija.

- Šteta je da jedna ekipa ostane bez bodova zbog više sile. Krivo mi je što se to desilo baš Inđiji, koja je protiv nas odigrala odličnu utakmicu i pokazala da ima jednog od najtalentovanijih trenera u ligi.


Ben ostaje u Zvezdi   

Jedan od najboljih fudbalera Crvene zvezde u prošloj sezoni El Fardu Ben ostaće u klubu iz Ljutice bogdana  sigurno do januara, pošto mu je propao transfer u Al Vahdu. Napadač sa Komorskih ostrva napustio je crvene-bele posle plasmana u Ligu šampiona, međutim, transfer vredan dva miliona evra u Emirate je propao. Ben nije uspeo da se dogovori sa predstavnicima Al Vahde i vratio se u Beograd.

Ben nije licenciran za Ligu šampiona, na njegovo mesto doveden je Rayiv Van la Para i pitanje je da li će dobiti šansu u domaćem šampionatu. Krilni napadač ostaće do januara među crveno-belima, a onda će biti jasnije da li će preći u neki klub, ili će završiti sezonu u Ljutice Bogdana.

Ben je u Zvezdi odigrao je 66 utakmica, postigao je 35 golova i imao 18 asistencija.


Posle svega, Mrkela je zadovoljan samo sa tri boda koje je osvojila njegova ekipa.

- Bio nam je potreban trijumf pred gostovanje Bajernu u Ligi šampiona. Do njega smo i stigli, samo krivo mi je što je sve ostalo u senci greške sudije Stojiljkovića – poručio je sportski direkor crveno-belih.

Trener Vladan Milojević nije bio zadovoljan izdanjem svojih učenika.


Trener Inđije Srđan Blagojević: Teško je bilo šta reći

Tek nekoliko minuta delilo je fudbalere Inđije od istorijskog trijumfa nad šampionskim timom Crvene zvezde na stadiona „Rajko Mitić“, a teren su na kraju napustili pognutih glava. Zahvaljujući neshvatljivoj odluci sudije Stojiljkovića da u 88. minutu prekršaj Vidića učinjen van kaznenog prostora nad Vukanovićem okarakteriše kao penal, Zvezda je izjednačila, a dva minuta kasnije, posle još jednog neubedljivog faula u 16 metara, iz novog jedanaesterca stigla je do sva tri boda.

- Teško je sad pričati, samo oni koji su gledali naše utakmice znaju šta se  dešavalo. U trenucima kad mislimo da sve držimo pod kontrolom i kada se samo čeka da pobedimo, protivnici nas kažnjavaju, a mi njih - ne. Definitivno smo mislili da je u Beogradu tome kraj, da će stvari ići na našu stranu. Mislim da su igrači zaslužili da budu nagrađeni i to bio im bio veliki podstrek u nastavku sezone. Ovako, sve ide u suprotnom smeru, idu nove utakmice, sledeći nam dolazi Radnički, a znate i sami kako je teško kad vam gostuju Nišlije - zabrinuto je rekao Srđan Blagojević, trener Inđijaca.


- Tek u drugom poluvremenu smo počeli nešto da igramo, prvo smo bukvalno potrošili. Zamerio sam to svojim igračima tokom pauze i rekao da to više neću tolerisati. Kod nas je problem što mnogo igrača moramo da razigravamo kroz utakmice, a oni još uvek nisu na potrebnom nivou. Nadam se da će to biti kako vreme bude prolazilo – naglasio je Milojević.

Pohvalio je strateg Beograđana igru Inđije.

- I u najavi utakmice istakao sam da je to jedna atipična ekipa za naše uslove, da igra lep i ofanzivan fudbal. To su Inđijci potvrdili i na našem stadionu i moram istaći da ne bi bilo nezasluženo i da su pobedili. Ali, to je fudbal, nekad ne budeš nagrađen za dobru igru – konstatovao je Milojević.       

I. Lazarević

Autor:
Pošaljite komentar
Superliga Srbije: Inđija ispustila bar bod protiv Zvezde

Superliga Srbije: Inđija ispustila bar bod protiv Zvezde

14.09.2019. 20:18 22:22