Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Trener Partizana Savo Milošević posle remija sa TSC- om: Igra dobra, realizacija slaba

03.09.2019. 10:19 10:23
Piše:
Izvor: Savo Milošević, foto: FK Partizan/M. Todorović

Fudbaleri Partizana  nakon plasmana u Ligu Evrope odigrali su prvenstvenu utakmicu sa liderom na tabeli, TSC- om iz Bačke Topole, nerešeno (1:1), a trener Savo Milošević je nakon utakmice istakao da  nije zadovoljan rezultatom, ali da jeste igrom svojih izabranika.

- Sve čestitke i mojim i momcima TSC na fenomenanoj borbi. Nismo zadovoljni rezultatom, ali za razliku od gostovanja u Kruševcu, mogu da budem maksimalno zadovoljan i igrom i zalaganjem, pogotovo posle onakvog početka (primljen gol u 25. sekundi). Međutim, nismo imali sreće da postignemo drugi gol - kazao je Milošević.

Crno-beli su kapitulirali već posle 25 sekundi, što je, ističe proslavljeni fudbaler, uticalo na njegove fudbalere.

- Prmljeni gol je negativno uticao na nas. Mogli smo bolje da uđemo u utakmicu, bili bismo manje nervozni, a više koncentrisani. Vratili smo se, stvorili dosta šansi, praktično su to bili ziceri, imali smo pet, šest situacija jedan na jedan sa golmanom i mnogo šuteva.No, kad ne postignete gol iz toliko prilika ne možete očekivati da pobedite. Ponavljam, igra je bila dobra, realizacija slaba.


Zarada od oko pet miliona

Fudbalski klub Partizan plasmanom u grupnu fazu Lige Evrope prihodovao je skoro pet miliona evra.Na sajtu kluba je objavljeno da su crno-beli eliminacijom Konahs Kija i Malatije zaradili 260.000 i 280.000 evra, mestom u LE preko Moldea još 2,9 miliona, kao i još 1,2 miliona na osnovu vrednosnih akcija kao 31. od 48 klubova u tom takmičenju.Tako se dolazi do ukupne sume od blizu pet milina, tačno  4.745.740 evra, ali Partizan može finansijski da prođe još bolje kroz markentiške prihode, TV prava, prodaje ulaznica... Procena u klubu je da zarada može da bude oko 7,8 miliona evra, možda i dvocifrena.

Na sve to nije zanemarljivo što klub kroz rezultate u grupnoj fazi LE može da puni kasu, jer se svaki remi plaća 190.000, a pobeda 570.000 evra.Uz sve ovo, Partizan može dodatno da ojača, već poboljšan klupski koeficijent za narednu sezonu (trenutno on iznosi 19 bodova) u poređenju sa koeficijentom kojeg uživa u ovoj sezoni (18 bodova), a to će se dogoditi čim u svojoj grupi ostvari jednu pobedu i jedan  remi,ili tri remija. Uz Crvenu zvezdu, koja će drugi put igrati Ligu šampiona, Partizan će moći da poboljša nacionalni koeficijent Srbiji i da „juri” 15. mesto na rang listi UEFA, a to bi značilo i možda dva predstavnika u kvalifikacijama za Ligu šampiona.


Klub iz Humske već zaostaje šest koraka za lideorm TSC-om i pet za šampionom Crvenom zvezdom, pa je pitanje kako će taj bodovni minus da utiče na igrače.

- Ne znam, zaista. Jako teško. U našoj ligi svaki bod koji izgubimo nas miljama udaljava od titule, tako da posle sedam kola mislim da smo blizu da opet odustanemo od borbe za titulu.


AZ bez najboljeg igrača

Holandski AZ Alkmar pred duele sa Partizanom u Ligi Evrope ostaće bez najboljeg fudbalera Usame Idrisija, koji ide u Torino za 12 miliona evra. Idrisi je prošle sezone dao osam golova, uz sedam asistencija, za AZ i pomogao ekipi da se plasira u LE. Prošao je mlađe selekcije reprezentacije Holandije, ali je odlučio da igra za A tim Maroka, odakle su mu roditelji.


Publika, njih oko 12.000, je zdušno bila uz crno-bele.

- Poseta će zavisiti od naših igara i borbe. Ovo je bilo fenomenalno, mislim da ih nismo razočarali i pored nerešenog rezultata – kazao je Milošević.

S. R.

Autor:
Pošaljite komentar
Fudbaleri TSC- a i dalje bez poraza u šampionatu

Fudbaleri TSC- a i dalje bez poraza u šampionatu

03.09.2019. 10:16 10:18
SUPERLIGA SRBIJE TSC odoleo Partizanu u Beogradu (1:1)

SUPERLIGA SRBIJE TSC odoleo Partizanu u Beogradu (1:1)

01.09.2019. 21:54 22:25