Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Moto GP: Rinsu pobeda u Silverstonu

25.08.2019. 17:01 19:41
Piše:
Foto: Aleks Rins pobednik na Velikoj nagradi Britanije u Silvestonu Foto: FoNet

SILVERSTON: Vozač Suzukija Aleks Rins trijumfovao je na 12. trci ovogodišnjeg Moto GP šampionata, Velikoj nagradi Britanije, pošto je pretekao Marka Markesa na Repsol Hondi u poslednjim metrima ciljne ravnine.

Fantastična trkačka predstava u Silverstonu, u Velikoj Britaniji, završena je pobedom Aleksa Rinsa nad Markom Markesom za samo 0.013 sekundi. Koliko god ovaj sport bio interesantan, toliko je i opasan, a u to smo se uverili već u prvom krugu kada je Fabio Kvartararo pao sa motocikla i pritom pokupio nedužnog Andreu Dovicioza.Doviciozo je ostao nepomično da leži van staze, dok je njegov motor goreo.

Što se tiče trke, velika borba se vodila između dva španska vozača: Aleksa Rinsa na Suzukiju i Marka Markesa na Repsol Hondi. Rins je imao nekoliko dobrih manevara i Markes je uglavnom uspevao da se odbrani. Ipak, Rins je u jednom momentu pokazao da ne želi da bude statista i obišao je Markesa,međutim brzo je aktuelni šampion uzvratio i počeo da stvara razliku. Rins je razliku iz krivine u krivinu smanjivao, sve dok  u poslednjem krugu nije doneo pravu pravcatu dramu. U poslednjem krugu se videlo da vozač Suzukija strpljivo čeka svoju šansu, a dobio ju je po izlasku iz poslednje krivine, ali je krenuo sa unutrašnje strane i u foto-finišu nadmašio branioca titule. Vinjales je u samom finišu uspeo da se primakne vodećoj dvojici, pošto je na polovini pretekao Rosija, koji je potom vozio usamljen na četvrtoj poziciji.Peti je bio Franko Morbideli, iza njega su se našli Kal Kračlou i preostali vozač Dukatija, Danilo Petrući.


Doviciozo u bolnici

Italijanski vozač Dukatija Andrea Doviciozo nalazi se na ispitivanjima u bolnici u Koventriju posle pada u prvom krugu trke na Silverstonu u Velikoj Britaniji.

Doviciozo je trku završio već u prvom krugu kada ga je Franko Morbideli pokupio prilikom pada sa svog motocikla, a Italijan  je ostao da leži nepomično na stazi.Dobra je vest što Doviciozo nije ništa polomio i nije ozbiljnije povređen, ali je zbog jakog udarca u glavu doživeo kratkoročni gubitak pamćenja, pa je prebačen u bolnicu u Koventri na dalja ispitivanja.


Markesu je praktično na korak od osvajanja titule pošto sada ima 250 bodova na čelu generalnog plasmana, drugi je Doviciozo sa 172, a treći Rins sa 149.

Naredna trka u MotoGP šampionatu voziće se 15. septembra u San Marinu.  

  S. R.

MOTO TRI KATEGORIJA

Trijumf Markosa Ramiresa

Sjajnu trku u Velikoj Britaniji priredili su vozači Moto 3 kategorije, a pobedu je odneo Markos Ramires vozač Leopard Rejsinga. Lorenco Dala Porta je imao prednost na startu, a pratili su ga  Džordan Mekfi i Toni Arbolino, koji se između ostalog bore i za šampionsku titulu. Arbolino je nastavio da pritiska i na nekih 12 krugova pre kraja preuzeo je prvu poziciju, da bi je dva kruga kasnije izgubio od Ogure, a Mekfi je to iskoristio kako bi obišao Dala Portu i on je za tren oka ispao sa pozicije koja vodi na pobedničko postolje.  Velika borba za prvo mesto se vodila između Tonija Arbolina i dva vozača Leopard Rejsinga – Lorenca Dala Porte i Markosa Ramiresa, dok se Antoneli stidljivo prikrao i čekao svoju priliku. Na kraju, posle velike borbe,  Markos Ramires je trijumfovao ispred Tonija Arbolina i timskog kolege Lorenca Dala Porte.

 

Autor:
Pošaljite komentar
Moto GP:  Markes ispred Rosija do pol pozicije u Silverstonu

Moto GP:  Markes ispred Rosija do pol pozicije u Silverstonu

24.08.2019. 16:47 16:51
Moto GP: Markes pobednik VN Češke

Moto GP: Markes pobednik VN Češke

04.08.2019. 17:12 18:15
Moto GP: Markes na pol poziciji u trci za Veliku nagradu Češke

Moto GP: Markes na pol poziciji u trci za Veliku nagradu Češke

03.08.2019. 17:22 17:25