Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

LN u Novom Sadu: Orlovi poraženi u prvom meču od samuraja

31.05.2019. 19:15 19:17
Piše:
Izvor: Dnevnik (Filip Bakić)

NOVI SAD: Odbojkaši Srbije poraženi su na startu Lige nacija, na domaćem terenu od selekcije Japana koja je prikazala previsok nivo igre za početak takmičenja.

Igrali su Japanci brzo, s veoma malo grešaka, a naš kombinovano podmlađen tim igrao je koliko je mogao, ali ipak morao da prihvati poraz. Ono što je dobro za „Orlove“ je činjenica da je selektor Grbić pružio priliku svim igračima da osete atmosferu u igri na velikom takmičenju.

Mnogo bolje su Japanci počeli meč, servisima napali Kujundžića i došli do velike uvodne prednosti (7:3), ali naš tim nikako nije uspevao da uspostavi potreban nivo. Nastavili su Japanci da igraju veoma brzo, rešavali su kontre munjevito i za tren oka imali sedam poena viška (11:4). Dva dobra servisa bila su dovoljna Srbija da napravi malu seriju i da se koliko toliko primakne (10:14), ali to je bilo sve što su naši momci mogli u prvom setu jer je Japan nastavio u sjajnom ritmu i poveo.

Držao je Japan visok nivo, pre svega servisa i koristio kontre te već do prvog obaveznog odmora imao veliku prednost (8:2). Uveo je Grbić u igru Katića i Vilimanovića umesto Kujundžića i Todorovića da promeni ritam igre, ali Srbija nikako nije mogla da izađe iz lošeg perioda. Igrao je Japan kao u transu, bez greške, a slab je bio prijem Srbije, samim tim i napadi nisu bili dovoljno ubojiti. Promenio je naš selektor i korektore, ušao je Vučićević umesto Petkovića, ali se na drugi tehnički tajm-aut otišlo s dvocifrenom prednošću Japana (16:6). To nije bilo dovoljno da Srbija učini nešto više u drugom setu koji je ekspresno završen, a Japan je u ovom periodu igre imao četiri poena iz bloka i tri asa.

Zaigrali su „Orlovi“ čvršće početkom trećeg seta, a „povukli“ su primači Katić i Mehić. Igrao je Japan svoju igru, brzo u napadu i dobro u polju, ali je Srbija prva uspela da dođe do osetnije prednosti i to posle dobrih servisa Božidara Vučićevića (11:8). Konačno je Srbija uhvatila ritam, igralo bolje u polju i, uprkos ponekoj greški, držala prednost. Bolji prijem doneo je brže napade, a konačno je oslabio i servis Japana, pa je Srbija imala osetnu prednost u završnici seta (21:17). Na servise Išikave Japan je napravio seriju 3:0 i najavio neizvesnost, a kasnije je poenom iz bloka, te asom Otake stigao do meč lopte (24:23). Dobrim servisima Krsmanovića, te napadima Mehića, Srbije je zaokružila seriju 3:0 i osvojila set.

Izjednačena igra viđena je početkom četvrtog seta, oba tima su snažno napadala, ali se ponovo Japan, s nekoliko dobrih odbrana i kontri, odlepio na osetnu razliku (13:10). Pojačali su Japanci servis i to je bilo dovoljno da uvećaju prednost na velikih 18:12, Išikava je vodio svoj tim ka uvodnoj pobedi u Ligi nacija koja je stigla veoma brzo.

M. Ristić

Srbija – Japan 1:3 (17:25, 12:25, 26:24, 17:25)

NOVI SAD: Velika sala SPC Vojvodina, gledalaca: 1.000, sudije: Mokri (Slovačka), Marošek (Poljska).

SRBIJA: Okolić, Katić 6, Ćirović 5, Peković (l), Krsmanović 5, Kujundžić 6, Petković 7, Simić 3, Majstorović (l), Todorović, Vilimanović, Vučićević 10, Mehić 12, Kovačević 1.

JAPAN: Otake 5, Fukacu, Jamauči 1, Janagida, Cuiki (l), Nišida 14, Sekita 2, Takano 8, Išikava 19, Ri 7, Takahaši, Hisahara, Onodera 12, Jamamoto (l).

Sutrašnji program

Italija – Nemačka (10)

Brazil – Australija (14)

Kina – Iran (14)

Japan – Rusija (16)

SAD – Poljska (17)

Srbija – Francuska (19)

Kanada – Portugal (23.10)

Autor:
Pošaljite komentar
Liga nacije: Srbija izgubila od favorizovane Italije

Liga nacije: Srbija izgubila od favorizovane Italije

30.05.2019. 23:05 23:09
Liga nacija: Srbija bolja od Dominikanske Republike

Liga nacija: Srbija bolja od Dominikanske Republike

29.05.2019. 19:20 08:37