Više joda za bolju koncentraciju
Sposobnost da se skoncentrišemo, u velikoj meri zavisi i od okolnosti i situacija u kojima se čovek nalazi.
Greške koje se naprave zbog nedostatka koncentracije mogu da budu male i beznačajne, ali nekada mogu da budu i kobne, kao što je kada do njih dođe u vožnji. Jedan od način da se popravi koncentracija je i redovan unos joda, hranom i vodom.
Jod je esencijalni mineral za ljudski organizam i stoga je jako važno da ga unosimo svakodnevno i to u dovoljnim količinama. Ovaj mineral utiče na razvoj mozga i grananje neuronske mreže, pa samim tim i na moždane aktivnosti. Pored pada koncentracije, nedostatak joda može da uzrokuje slabiju pažnju, a kod dece probleme sa učenjem i pamćenjem. Kako bi se funkcije mozga održale i bile na što višem nivou, jod bi trebalo da bude svakodnevni saputnik.
Dnevne potrebe čoveka iznose 150 mikrograma joda, dok se trudnicama preporučuje dvostruko više, 300 mikrograma. Joda najviše ima u hrani morskog porekla, a u nešto manjoj količini u voću i povrću. Budući da namirnice pečenjem gube oko 20 odsto joda, a kuvanjem i do 58 odsto, naš organizam najviše joda može da apsorbuje preko vode bogate prirodno rastvorenim jodom.
“Minaqua” sadrži prirodno rastvoren jod i jedina je voda na ovim prostorima koja ima takav mineralni sastav. Još davne 1912. godine ova voda je osvojila velike zlatne medalje na sajmovima u Rimu, Parizu i Londonu, tada pod nazivom”Franc Jozefova voda”, što govori da je već više od 100 godina “Minaqua” tradicionalno kvalitetna voda.
(Oglasni tekst)