Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

DRAGOLJUB ZBILJIĆ Titule najbolja potvrda ispravnog kursa

04.05.2019. 13:17 13:31
Piše:
Izvor: Dragoljub Zbiljić s novim peharom šampiona Srbije Foto: F. Bakić

Odbojkaši Vojvodine NS seme treći put uzastopno su šampioni Srbije, a pobedom nad Crvenom zvezdom došli su do ukupno 16. titule.

Ponovo su crveno-beli potvrdili ulogu favorita i primat na domaćoj odbojkaškoj sceni, a predsednik Upravnog odbora Dragoljub Zbiljić već kuje nove planove za naredne sezone.

Zbiljić je uveo novine u način funkcionisanja kluba, sve se to vidi na terenu,kao i van njega, pa odbojkaški gigant iz Novog Sada ponovo dolazi u situaciju da se za sve pita kada je domaća odbojka u pitanju.

- Treća vezana titula znači da je klub na veoma dobrom putu, da se dobro i zdravo radi. Finansije su restruktuirane, puno toga je urađeno u ove dve godine, pa dolazi na red ispunjenje naših visokih ciljeva. Pokazali smo kao klub da verujemo u ovu generaciju igrača koja je stasala u našoj školi i iskoristiću priliku da odgovorim na pitanje koje sam do sada izbegavao. Svi se pitaju zašto su dovedena jaka i skupa pojačanja, a na kraju su sedela na klupi! U tome je bila čitava poenta, trebao nam je jači trening, zdravija konkurencija, da se naša deca probude, da shvate  to što su naša samo po sebi ništa ne znači, nego da će da imaju ozbiljne uslove za rad. Trening je podignut na viši nivo kako bi svi oni dostigli visoku klasu, a time smo zapravo ispunili cilj. Sve igrače poštujemo, ali smo svi u klubu presrećni što su naša deca iznela sav teret finala i donela pehar – kaže Zbiljić.

Kako ocenjujete sezonu s obzirom da je bilo uspona i padova?

- Platili smo cenu egzbicije koja se zove vođenje priprema bez šefa stručnog štaba, što je na kraju ispalo dobro, jer je pripreme odradio Siniša Gavrančić, tada kao pomoćnik Duška Nikolića. Podsetiću, Nikolić je došao posle reprezentativnih obaveza na dan odigravanja Superkupa i svi su bili nespremni, pa smo platili cenu, a u sezonu smo ušli nervozno. Pritisak medija, pritisak mene kao predsednika za visoke ciljeve pritiskali su igrače i platili smo cenu i u Kupu. Ono što me brine je činjenica da smo odigrali nedovoljno hrabro u Evropi, o tome sam pričao sa sportskim delom kluba i očekujem da to bude drugačije naredne sezone. Mora da se odigra hrabro, disciplinovano i školovano. Ozbiljan smo klub, svi igrači su prošli našu školu i ne postavlja se pitanje da li znaju ili ne, samo je potrebno hrabrosti i siguran sam da u tom slučaju i valjani rezultati u Evropi nisu daleko.

Šta je donela titula, osim pehara namenjenog najboljoj ekipi u zemlji?

- Dobili smo Sinišu Gavrančića kao ozbiljnog šefa stručnog štaba, sa autoritetom, znanjem i stavom. Vodio je tim kroz ovo finale koje smo dobili, pokazao svoju veličinu kroz slučaj Pavla Perića. Na njegovu inicijativu je stopirana suspenzija Periću koji je dobio šansu u finalu. Mislim da je baš Perić doneo tu energiju koja je bila potrebna. Ne kažem da je odigrao ključne poene, ali je imao zapaženu ulogu. Dobili smo ozbiljan stručni štab, to su radni i vredni ljudi i ne mogu da objasnim do koje mere su posvećeni poslu.Gavrančić, Đorđe Đurić, Aca Jovančević i ostatak stručnog štaba ulažu sve svoje najbolje u ovaj posao i čestitam im na ozbiljnom radu koji je i doneo titulu.

U jednom trenutku bilo je problema na relaciji s menayerima, što je unelo nemir  i oslikalose i na teren. Dokle se stiglo s re­šavanjem tog problema?

- Našim klupskim stavom smo pokazali da sam ja prvi čovek kluba, da se zna ko su ostale strukture i da se zna ko su menayeri igračima. Nikada neću dozvoliti da bilo koji menayer učestvuje u upravljanju klubom, a još manje upravljanju timom. To smo pokazali u trenutku kada je bio gorući problem s Pavlom, to smo pokazali kada je odlukom Gavrančića Perić vraćen u tim, bez uticaja sa strane i to je nešto što je mnogo važno. Da su neke strukture van kluba mogle da izvrše pritisak da li da se suspenduje igrač, to bi bilo loše i poslalo bi lošu sliku. Mi vodimo ovaj klub, poštujemo svakog menayera, ulazimo u saradnju otvoreno i poslovno, a pošto se ne mešam u vođenje njihove agencije, neće ni oni u vođenje kluba.

Polovinom minule sezone najavili ste povećanje budžeta za narednu, da li će sve biti kako ste planirali?

- Za narednu sezonu smo predvideli za 10 procenata veći buyet, ali on nije problem jer smo iz ovosezonskog vraćali stare dugove. Nedavno smo zatvorili dug i prema Đuli Mešteru, definitvno smo isplatili i ostala velika imena iz istorije našeg kluba. Za narednu nedelju sam najavio isplatu premija šampionskoj ekipi i završićemo sezonu u okviru buyeta koji smo imali, a blago povećanje za narednu je tu za svaki slučaj i ako se uđe u neko ozbiljnije evropsko takmičenje. Finansije sigurno neće biti problem, a koliko vidim ni truka jer smo složili puno toga i mirni smo. Posle prvog slavlja povodom titule, odmah ujutru smo imali sastanak Upravnog odbora, zajedno s menaymentom kluba i znamo šta hoćemo za narednu sezonu.

Kakvi su zaključci sa Upravnog odbora koji je zapravo već započeo sledeću sezonu?

- Na Upravnom odboru smo na­pravili spisak igrača s kojima želimo da nastavimo saradnju i kojima želimo da se zahvalimo. Ono što je važno je da ćemo seniorksom timu priključiti dva igrača iz naše škole tako da nastavljamo tu dobru praksu. Stručni štab nastavlja gde je stao i idemo dalje u željenom prvacu.



Vučićević novi lider ekipe

Pohvalio je čitav tim predsednik kluba Dragoljub Zbiljić, ali je jednog igrača proglasio za MVP finala i apostrofirao ga kao novog lidera

ekipe. - Dobili smo novog lidera ekipe, to je Božidar Vučićević. To sam izjavio vruće glave odmah posle finala, sada potvrđujem i kažem da je odigrao finale punim srcem, hrabro i nosio dres Vojvodine onako kako se to očekuje. Podignuta glava, pogled napred, tražio je loptu.u ključnim trenucima. Znao je da reši teške lopte, takvog igrača je Voša prilično dugo čekala – rekao je predsednik kluba Dragoljub Zbiljić.



Šta oekujete od saradnje sa OK Novi Sad?

- Deo našeg budžeta ćemo preseliti u OK Novi Sad kako bi klub mogao nesmetano da funkcioniše, jer smatram da naš grad zaslužuje dva superligaša. Dosta naših igrača iz mlađeg pogona će biti u tom klubu, to znači da će i sportski direktor Slobodan Boškan vrlo često da bude na tim utakmicama, a naravno očekuemo i da mediji prate taj klub. Igrači koji se budu pokazali u Novom Sadu imaće prohodnost do Vojvodine. Mislim da je to novi koncept koji će da donese dodatni kvalitet.

Na širem spisku repre­zen­tacije za predstojeće akcijesu imena čak devetigrača iz Vojvodine NS seme?

- Očekujem da na širem spisku u budućnosti bude i više naših igrača jer kroz našu školu pravimo ozbiljne talente koji treba da dobiju šansu i u nacionalnim selekcijam.Kada igrači odigraju ovako dobro finale plej-ofa naše lige kao naši onda i zaslužuje da bude i na užem reprezentativnom spisku.



Čestitke Vučevića i Bateza

Prve čestitke na uspehu došle su sa adresa gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića i pokrajinskog sekretara za sport Vladimira Bateza.

- S neskrivenim oduševljenjem i zadovoljstvom želim da vam čestitam na predanom radu i timskom duhu koji su sjedinjeni ponovo urodili plodom i doveli vas do nove titule. Ovo je vaš uspeh, ali i ponos svih Novosađana i zahvalni smo vam što ste nas obradovali i ovog puta i doneli najvredniji pehar u naš grad. Želim vam sve najbolje u daljoj karijeri i da nastavite da, nižući uspehe, budete pravi primer mladima. Borbenost, energija i posvećenost najvišim ciljevima neka vas uvek krase – poručio je gradonačelnik Vučević.

Pokrajinski sekretar za sport Vladimir Batez je rekao:

- Najiskrenije čestitam Odbojkaškom klubu Vojvodina NS seme na zaluženo osvojenoj tituli. Visoko postavljeni ciljevi na početku sezone, najvažnijeg brenda naše odbojke, vratili su stari sjaj, punu halu i nadu u budućnost naše muške odbojke. Hrabre i ambiciozne odluke rukovodstva, veliki rad i posvećenost stručnog štaba i igrača dovele su do još jedne sjajne titule najtrofejnijeg vojvođanskog sportskog kolektiva.



Da li ste očekivali da će sezona, u rezultatskom smislu, lak­še proći?

- Rezultatski jesam očekivao bolju sezonu, međutim, uvek polazim od sebe i prihvatam greške. Ja sam dozvolio da pipreme krenu  bez šefa stručnog štaba i posle gubitka Superkupa preuzeo sam odgovornost. Tako nešto se više nikada neće desiti. Pripreme za iduću sezonu počinjemo 15. jula sa šefom struke i sa 90 odsto kapaciteta igrača. Ko ne bude s reprezentacijom biće u klupskom pogonu. Ispravićemo sve greške iz ove sezone, mislim da nam se poklapaju kockice i da ćemo mnogo mirnije i s mnogo više samopuzdanja ući u narednu sezonu – poručio je Dragoljub Zbiljić.

        Marko Ristić     

Autor:
Pošaljite komentar
Odbojkaši Vojvodine osvojili 16 titulu prvaka države

Odbojkaši Vojvodine osvojili 16 titulu prvaka države

01.05.2019. 20:00 14:11
Predsednik OK Vojvodina Dragoljub Zbiljić: Svi krediti potrošeni, jedino rezultat bitan

Predsednik OK Vojvodina Dragoljub Zbiljić: Svi krediti potrošeni, jedino rezultat bitan

17.12.2018. 11:47 11:52
Zbiljić: OK "Vojvodina" će biti na krovu Evrope

Zbiljić: OK "Vojvodina" će biti na krovu Evrope

06.03.2018. 14:50 14:53