Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Izjave nakon beogradskog derbija

25.04.2019. 22:44 23:37
Piše:
Izvor: Fonet/A. Barda

BEOGRAD: Trener fudbalera Crvene zvezde Vladan Milojević izjavio je da se u pobedi nad Partizanom (2:1) videla reakcija njegovog tima posle poraza od Čukaričkog, koji je opisao kao šamar.

Milojević: 50 odsto smo šampioni, a 100 odsto nismo...

"Derbi je imao sve, puno naboja, želeo sam da vidim reakciju posle poraza na Banovom brdu. Tamo smo dobili šamar, dobro je brideo i to se videlo na igračima da imaju veliku zelju da dobiju velikog rivala. Jasno se video da je bio veliki ulog, ali mora više da se preuzme odgovornost", rekao je Milojević na konferenciji za novinare posle utakmice.



Milojević priznaje da se kod oba tima video strah od greške i da je sputao u boljoj partiji.



"Daću primer, ako je Vukanović dao 12 golova u Napretku, onda bi u Zvezdi trebalo 50. Nije baš tako u fudbalu, ovo je derbi i u našim granicama. Složio bih se da mora bolje, kod oba tima, ali u drugim utakmicama su svi opušteniji. Na derbiju greška ostane u glavi, možda i do kraja karijere, pa se zato dešava da se preskače igra", kazao je Milojević.



Kako je naglasio, morao je da strepi u finišu utakmice iako je Crvena zvezda mogla ranije da sve reši.


Navijači Zvezde: Ilić dobar kapiten

Navijači Crvene zvezde odali su poštovanje kapitenu Partizana Saši Iliću transparentom na 160. večitom derbiju.



"U svakom kukolju žita ima, dobar kapiten, najgoreg tima! Saša Ilić, živeli", istaknuto je večeras bilo na severnoj tribini stadiona "Rajko Mitić".



Ilić, igrač sa najviše nastupa u istoriji Partizana, odigrao je poslednji večiti derbi u karijeri u kojem je poražen od Crvene zvezde 2:1.



Ilić je ušao u igru u 80. minutu umesto Danila Pantića i učestvovao u akciji za penal Partizana.


"Ključan detalj je bila šansa za gol Ivanića. Da smo je iskoristili, bila bi stavljena tačka. Posle se desio penal i strepeli smo u poslednjim minutima, toliko i da uvedem trećeg štopera iako to nama nije svojstveno", rekao je trener Zvezde.



Milojević je obrazložio da je iz taktičkih razloga ostavio na klupi kapitena Vujadina Savića.



"Za mene su svi kapiteni, Vujadin je sjajan igrač i kapiten. I pre utakmice sam rekao da postoje mnoga iznenađenja, ono što vidim to i određujem. Kapiten nije samo kad igraš, on je svuda", naveo je Milojević.



On je prokomentarisao i potez navijača Crvene zvezde da odaju poštovanje kapitenu Partizana Saši Iliću transparentom "U svakom kukolju žita ima, dobar kapiten, najgoreg tima! Saša Ilić, živeli".



"Puna naklonost za potez, apsolutno se slažem sa njima. Sale je veliki igrač bez obzira što je iz redova velikog rivala. Divan gest i lepo ga je videti", zaključio je Milojević, a na pitanje koliko je Zvezda bliža tituli dao interesantan odgovor.



"Želite da čujete ono "50 odsto smo šampioni, 100 odsto nismo", upitao je novinare uz osmeh Milojević.



Četiri kola pre kraja Crvena zvezda je pred odbranom titule sa šest bodova više od drugoplasiranog Radničkog, dok je Partizan peti i van zone za izlazak u Evropu.

Milošević: Strpljenje odlučilo, ali i naše stanje... 

Trener fudbalera Partizana Savo Milošević izjavio je da nije nezadovoljan igrom svog tima, ali da je presudilo veće strpljenje rivala i teška situacija crno-belih.



"Čestitke Zvezdi na zasluženoj pobedi. U većem delu meča smo dobro parirali Zvezdi, čak i pokušali da više napadnemo, a onda je presudio strpljenje. Tome je doprinelo stanje na tabeli i celokupna situacija kod nas", rekao je je Milošević na konferenciji za medije posle utakmice na stadionu "Rajko Mitić".



On je dodao da mu prija uloga trenera i da je večeras uživao u svom prvom večitom derbiju na tom mestu.



"Neprijatan poraz, ali nisam nezadovoljan. Ima pomaka u odnosu na prethodne dve ili tri nedelje, a malo je vremena ispred nas. Greške su sastavni deo fudbala. Psihološki pritisak ih je prouzrokovao, ova ekipa je bila sklona tome i u prošlosti. Pokušaćemo to da neutrališemo", kazao je Milošević.



Prema njegovim rečima Partizanu sad predstoji velika borba za izlazak u Evropu.



"Naša mini liga počinje od duela sa Mladosti. Danas smo moglo da dobijemo mnogo, ali ostaje nam četiri meča da izborimo evropsku vizu. Situacija je uvek dobra kada zavisite od sebe", zaključio je on.



Četiri kola pre kraja Crvena zvezda je pred odbranom titule sa šest bodova više od drugoplasiranog Radničkog, dok je Partizan peti i van zone za izlazak u Evropu.

Saša Ilić o transparentu zvezdaša: Lep gest, hvala im

Kapiten fudbalera Partizana Saša Ilić zahvalio se navijačima Crvene zvezda na transparentu kojim su mu odali poštovanje.



"U svakom kukolju žita ima, dobar kapiten, najgoreg tima! Saša Ilić, živeli", bilo je istaknuto večeras bilo na severnoj tribini stadiona "Rajko Mitić".



"To mi je određeni dokaz da sam sve ove godine koje sam proveo u Partizanu bio izuzetno koretan prema navijacvima Crvene zvezde. To je jedno veliko poštovanje prema meni. Zahvaljujem mi se na tome. Ja nisam osoba koja voli da provocira, sem u određenim situacijama na terenu. Lep gest", rekao je Ilić novinarima posle meča.



Ilić je igrač sa najviše nastupa u istoriji Partizana, a večeras odigrao je poslednji večiti derbi u karijeri.



"Sada nisam specijalno raspoložen s obzirom da smo izgubili utakmicu. Meni je ovo poslednji derbi kao igraču, ali se neslavno završava, šta ćemo...", kazao je on.



Ilić je u 80. minutu zamenio Danila Pantića i učestvovao u akciji za penal Partizana.

Ivanić: Igrač utakmice lepo zvuči, ali igrali smo kao tim

Dvostruki asistent i ključni igrač u pobedi Crvene zvezde nad Partizanom (2:1) u 160. večitom derbiju Mirko Ivanić rekao je da je njegov tim zasluženo trijumfovao.



"Posle pobede u derbiju moramo da budemo zadovoljni. Mislim da smo potpuno zasluženo pobedili. Čestitao bih ekipi Partizana na fer i korektnoj borbi", rekao je Ivanić novinarima posle meča.



Iako je na individualnom nivou imao odličnu patriju, Ivanić je u prvi plan istakao timsku igru.



"Mislim da smo igrali kao tim, ne bih sada detaljima. Svako od nas je dao sve što je mogao i imao. Zasluženo smo pobedili", rekao je on i dodao da lepo zvuči to što je bio igrač utakmice.



Ivanić se osvrnuo i na šansu za gol pri rezultatu 2:0.



"Bila je sjajna akcija, šteta što nisam postigao gol. Nadam se da ću ga postići na sledećoj utakmici", zaključio je Ivanić.



Strelac pobedničkog gola za Crvenu zvezdu Aleksa Vukanović bio je zadovoljan posle debitantskog gola u crveno-belom dresu.



"Velika mi je čast što sam dao gol za pobedu. Velika tri boda i nadam se osvojenoj tituli. Moj posao je da dajem golove. Ispostavilo se da sam na prvi način to odradio. Pobeda od 2:1, to je najvažnije", rekao je Vukanović posle meča.



On je rekao da pogodak posvećuje navijačima.



"Draži mi je samo onaj gol petom na JNA kada sam igrao za Napredak, ali ovaj će mi ostati u lepom sećanju. Ipak je to derbi. Posvećujem ga navijačima Zvezde", naveo je.



Vukanović je pohvalio i svog saigrača Ivanića, koji je meč završio sa dve asistencije.



"Naravno i njemu svaka čast i hvala mu na tome. Mogao je i on da postigne gol", zaključio je Vukanović.

Autor:
Pošaljite komentar
Zvezda na krilima Ivanića do pobede

Zvezda na krilima Ivanića do pobede

25.04.2019. 22:31 22:36