Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

„Dnevnik“ na licu mesta: Lasla Đerea ovacijama dočekali Senćani

19.03.2019. 18:28 18:35
Piše:
Izvor: Dnevnik.rs

Teniser Laslo Đere, osvajač turnira u Rio de Žaneiru i trenutno 31. igrača na ATP listi, dočekalo je ovacijama više stotina sugrađana, drugova i prijatelja ispred Gradske kuće u rodnoj Senti.

Posle pozdravnih reči člana Opštinskog veća Sente za resor sporta Danila Popova i predsednika senćanske opštine Rudolfa Cegledija, Cegledi je Đereu uručio Plaketu opštine za postignute rezultate i doprinos afirmaciji Sente. Pre dočeka na trgu, na prijemu u Gradskoj kući uručio mu je i umetničku sliku. Teniser iz Sente, na svetskoj rang-listi sa Novakom Đokovićem na čelu, je drugi igrač Srbije. I na prijemu i na dočeku ispred Gradske kuće Đere je istakao da mu je cilj da se u ovoj godini nađe među najboljom dvadestoricom tenisera sveta!          

Čelnici opštine i Teniskog kluba Senta, u kome je Laci ponikao, kao i i žitelji Sente istakli su da su ponosni na Lasla Đerea i rezultate koje je postigao vinuvši se u svetsku tenisku elitu, te da je doprineo da svet čuje za Sentu, jer su svi domaći i svetski mediji izveštavali o uspesima momka iz Sente.       

Đere se zahvalio na podršci i što su došli u tako velikom broju da ga pozdrave i ohrabre. 

„Nisam ni sanjao ovakav doček u Senti“, rekao je Đere.

„Imao sam nestvarne tri nedelje, a verujem da većina zna o čemu govorim. Ovde sam rođen, ovde sam napravio prve teniske korake i uvek mi je drago kad dođem u Sentu. Iako imam puno sportskih obaveza i nemam često priliku da to činim, radujem se dolasku i odlično se osećam u rodnom gradu. Što se teniskih uspeha tiče, ne radim to samo zbog sebe nego i moje porodice, trenera, prijatelja i vas Senćana.“

On je dodao da se nada da je u prethodnih nekoliko nedelja uspeo malo da usreći i učini ponosne svoje sugrađane, koji su njegove reči prekidali frenetičnim aplauzima.            

„Zaista je fenomenalan osećaj kada vas dočeka ovoliko ljudi u rodnom gradu. Bilo je sjajno u Brazilu, potom i u SAD. Konačno se uloženi rad i trud isplatio. Moj cilj je da do kraja godine uđem među 20 najboljih tenisera na svetu. O tome nisam ni sanjao na početku godine. Tada sam maštao o ulasku među 50 najboljih, međutim, stvari se u svetu tenisa brzo menjaju. Bilo bi lepo kada bih ušao u prvih 20 tenisera.“

Đere je istakao da nije bilo lako doći do rezultata koje je postigao, priznajući da je prolazio tokom dosadašnje karijere kroz teške trenutke.  

„Naučio sam da se nosim sa time. Mislim da mi to pomaže i na terenu i daje neku snagu koju možda drugi teniseri nemaju. Bitno je da nastavim ovako kako sam krenuo, da nastavim redovno da treniram i ostvarim cilj koji sam zacrtao. Promenila se forma Dejvis kupa, ne znam kako će to tačno izgledati, ali očekujem i nadam se pozivu u reprezentaciju Srbije. Uvek mi je drago i čast mi je da igram za svoju državu. Uspeh iz Rija polako ostavljam za sobom, fokusiram se na budućnost, na dalje uspehe. Planiram već jedno vreme da angažujem fizioterapeuta, o čemu sam razmišljao i pre pobede u Riju, jer napori su veliki, mnogo je turnira, zgusnut je kalendar, pa mi je to potrebno. Što se tiče načina treniranja, neće biti promena, osim što ću se truditi da radim još intenzivnije i jače.“

Na opasku da je u Riju pobedio Tima, koji je trijumfovao u Indijan Velsu, što bi moglo da znači da su tu negde, Đere je konstatovao da se ne može to tako gledati, iako mu je pobeda protiv Tima puno značila.

„To dokazuje da mogu da igram protiv najboljih i da mogu da ih iznenadim. U Indijan Velsu je bila drugačija podloga u odnosu na šljaku, koja mi je omiljena, ali se konstantno trudim i pokušavam da unapredim svoju igru na betonu, tako da je to segment na čemu ću ubuduće više razmišljati, raditi i obratiti više pažnje. Trudiću se da u najskorije vreme dobijem nekoliko njih iz prvih deset, jer bi to za mene bio uspeh i veliki učinak, ali voleo bih jednog dana da dobijem i prvog igrača sveta. Sada je to Novak Đoković, ali za to ima vremena, videćemo“, poručio je Laslo Đere iz rodne Sente.

Tekst i foto: M. Mitrović

Autor:
Pošaljite komentar
Indijan Vels: Kecmanović savladao Đerea

Indijan Vels: Kecmanović savladao Đerea

12.03.2019. 00:08 00:21
Pobede Đerea i Kecmanovića za srpski duel u Indijan Velsu

Pobede Đerea i Kecmanovića za srpski duel u Indijan Velsu

09.03.2019. 22:29 22:30
ATP: Novi napredak Đerea na 32. mesto, Krajinović van Top100

ATP: Novi napredak Đerea na 32. mesto, Krajinović van Top100

04.03.2019. 09:42 09:44