Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Mirović i Vučević obišli radove na izgradnji kružnog toka u Sremskoj Kamenici

19.03.2019. 14:46 18:15
Piše:
Izvor: Pokrajinska vlada

NOVI SAD: Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, zajedno s direktorom Uprave za kapitalna ulaganja Nedeljkom Kovačevićem i pokrajinskim sekretarom za zdravstvo Zoranom Gojkovićem, obišli su radove na izgradnji kružnog toka kod Instituta u Sremskoj Kamenici i najavili još mnoge radove koji su u toku ili će se raditi u Novom Sadu.

Igor Mirović kaže da je zadovoljan što se zajedničke investicije Pokrajine i lokalne samouprave u gradu Novom Sadu, odvijaju i teku po planu.

Nismo izdvojili novac samo za uređenje kružnog toka u Sremskoj Kamenici već i za prvu i drugu fazu uređenja Kameničkog parka, istakao je Mirović.

Završavamo, dodao je on, i radove na centralnoj kuhinji Predškolske ustanove „Radosno detinjstvo”.

Pripremamo se za rekonstrukciju Ulice Marka Miljanova, ali i završavamo novu zgradu RTV-a, čiji signal će biti pušten 25. novembra ove godine, ni dan ranije, ni dan kasnije, najavio je Mirović.

On je dodao da se završava i Naučno-tehnološki park, koji Grad finansira svojim novcem, kao i Muzičko-baletska škola.

Želeli smo da istaknemo zajedničke investicije koje finansiramo, ali i one koje samostalno finansira, s jedne strane, Pokrajinska vlada, a s druge, Grad Novi Sad, i da se vidi da je sinergija, i u finansijskom, i u tehničkom, projektnom i svakom drugom smislu, dovela do značajnih rezultata. Novi Sad se menja veoma brzo, menja se lice grada, a važno je i strpljenje za neke stvari koje godinama čekamo, kazao je predsednik Pokrajinske vlade.

Kako je dodao, u planu su i nove značajne investicije u Novom Sadu, kao što je izgradnja nove zgrade studentskog kulturnog centra, muzeja 20. veka, koja će biti realizovana na mestu sadašnje zgrade „Studija M” Radio Novog Sada.

Imamo mnogo novih projekata, od kojih deo finansira i Vlada Srbije, ali pripremamo na vreme projektnu dokumentacija koja je kvalitetna, ažurna, kazao je on.


Problemi građana

Jedan stanovnik Bocki izneo je problem njegovih meštana – da skretanje od Iliye prema Bockama nema osvetljenje.

Nemamo uopšte put, već makadam, i najvažnije, svakodnevno idem po dve unučice u obdanište i vraćam ih kući, od Ilidže i mosta gde je bio otpad pa do autobuske stanice nema trotoara za pešake, već 500-600 metara s dvoje male dece idem po putu do stanice. Molio bih vas, zbog dece koja idu sama u školu, da se taj problem reši i napravi mali pontonski most da bi bila sigurna u saobraćaju, kazao je Milorad Radović, kome je gradonačelnik Miloš Vučević zakazao sastanak za utorak u 7.30 sati da bi razmotrili način da problem reše što pre.

Vučević je rekao da su problem i voda i kanalizacija, kao i klizišta, za koja će novac biti opredeljen u junu, nakon rebalansa budžeta.

Pet kilometara vodovoda i četiri i po kilometra kanalizacije biće urađeno, a nakon toga, nas čeka asfaltiranje svih ulica i paralelno da uradimo javnu rasvetu na Bockama, koje imaju velike probleme, kazao je Vučević.


Mirović je istakao da je Novi Sad pokrajinskoj administraciji veoma značajan grad, najznačajniji u Vojvodini, naš administrativni centar, i podsetio na to da zbog ranijih odnosa Pokrajine i Grada Novog Sada u raznim političkim podelama, nikada nije bilo zajedničkog nastupanja. Bilo je slučajeva kada su slične ili iste političke stranke, tvrdi Mirović, imale većinu i u jednoj i u drugoj administraciji, i kada je bilo različitih političkih stranaka, ali nikada nisu nastupali planski, organizovano, s ciljevima koji se ispunjavaju na vreme.

Građani treba da vide da imamo politiku koja daje rezultat, koja nije politika praznih priča, „Tvitera” i „Tviter” manijaka, već onih koji rade, stvaraju, projektuju, na terenu su s ljudima i izvođačima, kazao je Mirović.

Nastavljamo, dodao je, snažnu podršku Novom Sadu, koji se razvija veoma dobrim tempom, i zadovoljstvo je videti te projekte i učestvovati u njima.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević kazao je da je velika stvar kada projekti Novog Sada dobiju podršku pokrajinske i republičke vlasti i kada imaju dobru viziju i plan šta treba da se radi u Novom Sadu.

Kružni tok u Sremskoj Kamenici je samo jedan od primera i polja gde smo postigli saglasje s Pokrajinskom vladom i dobili podršku predsednika Pokrajinske vlade i njegovih saradnika, pre svega u korist i na dobrobit građana Novog Sada, i teritorije MZ Sremska Kamenica, i to je jedno od važnih čvorišta prema institutima u Sremskoj Kamenici, nešto što je neohodno, da bi komunikacija, ne samo zaposlenih već pre svega pacijenata koji traže zdravstvenu zaštititu, bila još bolja, kazao je Vučević.


Poseta Institutu

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević su nakon obilaska radova na izgradnji kružnog toka u Sremskoj Kamenici, nastavili peške do Insituta, ispred kojeg su se sastali s direktorima tih ustanova – direktorom Instituta za plućne bolesti prof. dr Ilijom Andrijevićem, Instituta za onkologiju Vojvodine prof. dr Zoranom Radovanovićem i Instituta za kardiovaskularne bolesti Vojvodine prof. dr Aleksandrom Redžekom.

Putevi do Instituta su devastirani, kao i mobilijar oko Instituta, značila bi nam obnova, ali i javne rasvete, koja se sastoji od 164 stuba, a čak dve trećine nisu u funkciji, prilično su stari i energetski neefikasni, rekli su direktori instituta, a pokrajinski sekretar za zdravstvo dr Zoran Gojković rekao da je u toku priprema projekta dela parternog uređenja oko instituta, kao i fasade, ali će to biti tek dogodine.

Vučević je kazao da je neophodno srediti i trotoar s desne strane, kao i put do Instituta, a dr Redžek je zamolio da se put proširi još jednom trakom za vozila Hitne pomoći.


Kako je najavio, za tri meseca ćemo imatio modernu raskrnicu u Sremskoj Kamenici, moderne saobraćajnice, pešačke i biciklističke staze, ali će se u tom delu i dalje razvijati komunalna infrastruktura, nići će novi objekti, jer grad mora da se modernizuje, ne sme da spava, niti da se zaustavi, već razvija.

S druge strane, moramo čuvati istorijsko i kulturno nasleđe, ono što je prepoznatljivo i što je krasilo Novi Sad vekovima, poručio je gradonačelnik.

Vučević kaže da Pokrajinskoj vladi „dugujemo i zahvalnost kao građani Novog Sada jer svaki novi dinar je plus za grad”.

Samo ove godine od Pokrajine ćemo investicionim aktivnostima dobiti pola milijarde dinara, a gledamo da tu dinamiku nastavimo. Kao Grad imamo dosta izazova, u razgovoru s predsednikom MZ imamo dosta posla i kada je reč o kanalizaciji na Popovici, nadam se da ćemo na leto krenuti s radovima na poslednjoj fazi vodovoda i kanalizacije na Bockama, ali nas čeka veliki izazov oko vodovoda na Tatarskom brdu, koji nije urađen legalno, rekao je gradonačelnik Novog Sada.

Vučević je kazao da ceo potes oko saobraćajnica u Kamenici treba da se osveži i dobije novi asfalt, a ne samo deo oko kružnog toka prema institutima, kao i petlji kod Mišeluka i dalje ka novoj zgradi televizije, o čemu je razgovarao i s predsednikom Pokrajinske vlade.

Imamo još mnogo posla, ali ne idemo nikako u minus-fazu, nego samo investiramo. Rešavamo stvari koje se nisu radile decenijama, i razumem nekad i ljutnju građana i nestrpljenje ili nerazumevanje, ali obećavam da ćemo nastaviti dalje da investiramo u sve delove grada, uz pomoć Pokrajine i Republike i trudićemo se da dobijemo što više para za Novi Sad, i tu podrazumevam od Ledinaca do Kovilja, i od Stepanovićeva do Begeča, podvukao je Vučević.

Vrednost radova na izgradnji kružnog toka u Sremskoj Kamenici je 90,5 miliona dinara, koje zajednički ulažu Grad i Pokrajina, a rok za završetak je početak juna.

Bez te investicije, Pokrajina je izdvojila 400 miliona dinara za uređenje više bulevara – Mihajla Pupina, Jovana Dučića, Bate Brkića i još niz manjih projekata, za koje novac izdvaja Uprava za kapitalna ulaganja, kazao je gradonačelnik, dodajući da će Mirovića zamoliti da da još više para za Novi Sad, ali i da razumeju da on mora da vodi računa o celoj Vojvodini.

Maša Stakić

Autor:
Pošaljite komentar
Mirović obišao radove na izgradnji regionalnog sistema navodnjavanja

Mirović obišao radove na izgradnji regionalnog sistema navodnjavanja

19.03.2019. 12:55 12:59
Vučević: Do 2020. pred građanima plan izgradnje deponije

Vučević: Do 2020. pred građanima plan izgradnje deponije

27.02.2019. 19:16 19:17