Biće dobrog vina: merlo kvalitetan i dobro rodio
JAGODINA: U Jagodinskim vinogradima u toku je berba grožđa sorte merlo, koje je ove godine veoma kvaliteno i dosta ga ima.
Lepo i suvo vreme pogodije beračima, za kojima ostaju pune gajbe crnog grožđa koje opsedaju pčele i ose, a sakupljaju ih radnici i traktorima odvoze do kamiona, a ovi transportuju u Topolu.
Berbu grožđa, na preko 60 hektara vinograda, počeli smo pre oko 20 dana, obrali smo burgundac, game bojadiser i frankovku, sada beremo merlo, izjavio je rukovodilac berbe Ivan Marković.
Posle berbe merloa, napravićemo kratku pauzu, a onda nastaviti berbu kaberne sovinjona, dodao je Marković.
Osim merloa, od koga se pravi stono suvo crveno vino, i rod svih ostalih sorti je ove godine veoma dobar i kvalitetan, biće dobrog i kvalitenog vina, zaključio je Marković.