Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Fudbaleri Vojvodine pripremaju se za utakmicu s Voždovcem

18.09.2018. 11:49 11:52
Piše:
Izvor: J. Grlić

NOVI SAD: Pogled na tabelu Superlige posle odigranih osam kola dovoljno govori o učinku fudbalera Vojvodine - ostvarili su samo dve pobede i upisali po tri remija i poraza, uz gol-razliku 7:9.

Trenutno su na devetom mestu, daleko od cilja s kojim su ušli u prvenstvo, a koji je vezan za plasman u Evropu. Poslednja dva susreta, oba s epitetom derbija, Novosađani su izgubili: najpre od Crvene zvezde na “Karađorđu” (1:4), a onda i u Nišu od Radničkog (0:1). Situacija u kojoj su se našli nije ni malo laka, ni lepa, još manje doprinosi povoljnoj atmosferi u timu, a novi trener Dragomir Okuka i njegovi saradnici pred sobom imaju težak zadatak.

Osnovno je da pokušaju da “probude” fudbalere, da ih mobilišu i prosto nateraju da u nastavku prvenstva počnu da igraju mnogo hrabrije i da im nametnu pobedničku veru. Na papiru zvuči lako, a na terenu je to mnogo teže izvesti.

U subotu su igrači imali trening oporavka, dok su u nedelju bili slobodni. Juče su svi kandidati za tim odradili dva treninga u FC “Vujadin Boškov”, a isti program očekuje ih i danas u pripremama za utakmicu s Voždovcem, koja se na “Karađorđu” igra u subotu.


Đorđević trenira sa ekipom

Centralni bek Lazar Đorđević počeo je da trenira s ekipom, dok su izvan stroja i dalje Damir Zlomislić, Nikola Antić i Ismael Fofana. Juče popodne tamnoputi napadač iz Obale Slonovače imao je zakazan pregled magnetnom rezonancom, kako bi se tačno dijagnostifikovala njegova povreda, a očekuje se da se u normalni rad uskoro uključe preostala dvojica rekonvalescenata.


- Analizirali smo susret u Nišu i ukoliko u porazu treba tražiti nešto pozitivno to bi bila borbenost i želja igrača - rekao je Okukin pomoćnik Radovan Krivokapić. - Generalno, naša igra u prvih tridesetak minuta bila je dosta dobra, što nije bilo dovoljno da izbegnemo poraz. Šef je to već rekao, ja ću samo da ponovim - ukoliko želimo bolje rezultate, moramo više da budemo na lopti i da igramo fudbal. Ovako, u poslednjih 20 minuta domaćin nas je stisnuo pred našim golom, a razlog tome pronalazim u manjku samopouzdanja.

Vremena za suštinske promene nema, prvenstvo je u toku, u subotu sledi izuzeno važan susret s Vodžovcem. Naravno, svaka utakmica u sebi donosi specifičnu težinu, ali ova koja sledi nailazi u trenutku kada crveno-beli nemaju pravo da razmišljaju o bilo čemu drugom osim o pobedi.Nema uzmicanja, bodovi su neophodni

- Svaki naredni susret je najbitniji, ali je činjenica da ovaj koji nailazi ima posebnu težinu i svesni smo da bi nam pobeda jako dobro došla. Uspemo li da ostvarimo cilj, povećali bismo manjak samopouzdanja koji je evidentan kod igrača i stvorili mogućnost da krenemo u seriju boljih igara i rezultata.

U duelu s Voždovcem, napomenuo je Radovan Krivokapić, posao neće biti jednostavan.

- Reč je u kvalitetnoj i iskusnoj ekipi, koja je mogla u susretu s Čukaričkim u prošlom kolu da stekne i veću prednost od 1:0 u prvom poluvremenu. Iznenadio me je, međutim, način na koji su “brđani” u nastavku susreta lako stigli do potpunog preokreta i zabeležili pobedu. Bez obzira na to, jasno je da nas čeka ozbiljan rival i, u zavisnosti od stanja povređenih igrača, moguće je da u našem timu bude nekih promena u odnosu na sastav koji je počeo susret u Nišu. Izvesno je da Zlomislić još neće moći da se vrati u ekipu, a videćemo kakvo je stanje s ozledom Fofane. Ostale momke očekujem u konkurenciji za tim i svi oni imaće pred sobom veliku obavezu da gostima pokažu da su došli u Novi Sad, gde se bodovi teško osvajaju. Optimista sam, važno je samo da od početka utakmice krenemo ka pobedi i da, što je još bitnije, do tog cilja na kraju i stignemo – kazao je Krivokapić.

A. Predojević

Autor:
Pošaljite komentar