Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Kvalifikacije LE: Partizan u plej-ofu, igra sa Bešiktašom (video)

16.08.2018. 20:50 23:45
Piše:
Izvor: Miroslav Todorović/FK Partizan

U revanš utakmici trećeg kola Kvalifikacija za Ligu Evrope beogradski Partizan savladao je danski Nordsjalend sa 3:2 (3:1), prva utakmica završena je pobedom srpskog tima od 2:1.

Fudbaleri Partizana plasirali su se u plej-of kvalifikacija za Ligu Evrope pošto su i u revanšu pobedili Nordsjeland. Crno-beli će na poslednjoj prepreci snage odmeriti sa Bešiktašem, koji je u poslednjim minutima uspeo da eliminiše ekipu LASK-a.

Ekipa Zorana Mirkovića pokušala je od početka visokim presingom da nametne svoju igru, ali u tome nije uspela. Danci su u formaciji koju su negovali i na svom terenu delovali rastrčano, rasterećeno, razigrano i vrlo brzo su poveli. Posle jedne filigranske akcije Olsen je u 9. minutu izašao sam ispred Stojkovića i savladao ga. Ali, crno-beli su odgovorili samo dva minuta kasnije. Nakon kornera Jankovića Nemanja R. Miletić sjajno je glavom zahvatio loptu i izjednačio rezultat. Danci su diktirali tempo, a Beograđani pretili iz kontri. Istakao se Gomeš kod Partizana, koji je kao i u prvom meču pravovremeno slao pasove i dobro se gradio. Dobar fudbal gledan je na stadionu crno-belih, obe ekipe išle su po gol protivnika, bez trenutka pomisli na kalkulacije. Danci su bolje izgledali nego na svom terenu, ali su u 30. minutu ipak primili drugi gol. Pantić je prošao po sredini, poludesno proigrao Jankovića koji je savladao golmana Larsena. Ali, Partizan je već u sledećem napadu imao sreće jer je Donijoh pogodio samo stativu. Da je odbrana Dancima slabije oružje videlo se i u 34. minutu, kada je ponovo nakon kornera Jankovića Marković zatresao mrežu. Razigrali su se crno-beli od tada i potpuno zagospodarili terenom. Beograđani su delovali potpuno drugačije nego u prvenstvenom duelu sa Zemunom. Pokazalo se da crno-beli mnogo bolje igraju protiv otvorenijih protivnika nego protiv defanzivno orijentisanih.

I pored ubedljivog vođstva izabranici Zorana Mirkovića nisu posustajali, nastavili su ofanzivno sa željom da daju još neki gol. Sve dileme mogao je da reši Gomeš u 50. minutu, ali je golman Larsen odbranio. Partizan je bio daleko bolja ekipa i činilo se da će do vrha napuniti mrežu Danaca. Rikardo Gomeš još jednom je pokazao da je opasan napadač, ako mu se ostavi iole prostora. Ali, kada se očekivalo da Beograđani rutinski privedu meč kraju, kao i u duelu u Farumu pali su u poslednjih 20 minuta i odmah primili gol. Strelac je bio Amon. Danci su bili daleko angažovaniji i Zoran Mirković bio je primoran da izvrši sve tri izmene.

Na sreću, puno vremena nije bilo pa su crno-beli sačuvali pobedu.

U plej-ofu Partizan će igrati sa turskim Bešiktašom koji je izbacio austrijski LASK.  

PartizanNordsjalend 3:2 (3:1)

BEOGRAD: Stadion Partizana, gledalaca: 15.000. Sudija: Tohver (Estonija). Strelci: N. R. Miletić u 11, Janković u 30. i Marković u 34. za Partizan, a Olsen u 9. i Amon u 75. minutu za Nordsjeland.   Žuti kartoni: Zakarić, N. R. Miletić, Kosović, Smiljanić (Partizan), Mumin, Pedersen (Nordsjeland)

PARTIZAN: Stojković 6, Nemanja R. Miletić 7, Valijente 6, Marković 7, Nemanja G. Miletić 7, Zđelar 6, Kosović 7, Janković 8, (Đerlek 6), Pantić 7 (Enake), Zakarić 6 (Smiljanić), Gomeš 7.

NORDSJELAND: Larsen 6, Bartolec 6, Pedersen 6, Kofod Andersen 6 (Jensen), Donijoh 7 (Amon 7), Skovgard 6, Olsen 7, Kristensen 6, Damsgard 6, Mumin 6, Kudus 7 (Štrunk 6).

I. Lazarević  

Miletić i Marković: Nije nemoguće da izbacimo Bešiktaš

Fudbaleri Partizana Svetozar Marković i Nemanja R. Miletić, strelci u pobedi nad danskim Nordsjelandom (3:2), izjavili su da veruju u prolaz preko Bešiktaša u grupnu fazu Lige Evrope.



Partizan je upisao drugi trijumf nad Nordsjelandom, nakon 1:2 u Farumu, pa ih sada čeka težak zadatak protiv istanbulskog kluba.



"Zna se šta je grb Partizana, večeras je bilo fenomenalno i hvala publici na ambijentu. Idemo dalje, sledeći je Bešiktaš i uz ovakve navijače ništa nije nemoguće", rekao je Miletić, koji je dao izjednačujući gol iz kornera u 11. minutu.



Takođe je posle kornera pogodio i mladi Marković.



"Super su utisci posle pobede, najvažnije je da smo prošli u plej-of. Čeka nas sada Bešiktaš, pripremićemo se najbolje što možemo i pokušaćemo da ih izbacimo", kaže Marković.



Prvi meč protiv Bešiktaša fudbaleri Partizana igraju sledećeg četvrtka u Humskoj, a revanš u Turskoj je sedam dana kasnije.

Autor:
Pošaljite komentar
Mirković debitovao pobedom, Partizan bolji od Nordsjalenda 

Mirković debitovao pobedom, Partizan bolji od Nordsjalenda 

09.08.2018. 22:15 22:18