Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Fudbaleri Vojvodine osvojenim bodom ušli u novu sezonu

22.07.2018. 15:56 16:10
Piše:
Izvor: J. Grlić/Milan Đurić je bio među najboljim igračima Voše protiv Mladosti

Iako su silno želeli da pobedom na „Karađorđu“ protiv ekipe Mladosti iz Lučana obeleže start novog prvenstva u Superligi Srbije, fudbaleri Vojvodine morali su da se zadovolje remijem (1:1).

Kada se, posle svega, saberu utisci, jasno je da su Novosađani imali šanse da stignu do sva tri boda, ali su barem istu toliku priliku imali i gosti, koji su, posebno u drugih 45 minuta, bili sugestivniji rival. Najjednostavnije rečeno, mogla je Voša da ostvari i bolji rezultat, ali je on po nju mogao da bude i - mnogo gori.

- Znali smo da nas čeka izuzetno težak susret s ekipom koja je dokazala da je, po mom skromnom mišljenju, uz Crvenu zvezdu i Spartak,  najtakmičarskija u srpskom fudbalu – istakao je Aleksandar Veselinović, šef stručnog štaba crveno-belih iz Novog Sada. – Istina je da smo imali priliku da već u prvom poluvremenu prelomimo utakmicu, ali je u nastavku to imao i naš suparnik, pa se nerešen ishod nametnuo kao najrealniji epilog ovog zanimljivog susreta. Moram da odam priznanje mojim igračima na uloženom trudu i volji koju su pokazali, ali je objektivna činjenica da smo ovaj potpuno novi tim stvarali u hodu, jer su nam novajlije stizale tokom samih priprema i to na različitim nivoima spremnosti. Još uvek nismo kompletirali selekciju, ali se nadam da ćemo i u tome uskoro uspeti i da ćemo onda dosta brzo stići u željenu formu.

Igrači iz Novog Sada, pri vođstvu od 1:0, imali idealnu šansu da postignu i drugi gol, posle sjajnog duplog pasa koji su razmenili Vinsent Eze i Milan Đurić. Nažalost navijača domaćeg tima, Nigerijac nije najbolje prihvatio loptu i prilika je otišla u nepovrat.

- To jeste činjenica, ali je isto tako istina i to da su u drugom poluvremenu, kod rezultata 1:1, gosti mogli preko Radivojevića da povedu i to u samom finišu. Sve u svemu, znamo da moramo da nastavimo s velikim radom, da uigravamo linije ekipe, ali i poboljšavamo međusobnu komunikaciju kod pojedinaca, jer bez toga nema nam uspeha. Na putu smo da to ostvarimo, potrebno nam je vreme, iako smo svesni da ga nemamo onoliko koliko bi mi to želeli. Raduje me što je publika na „Karađorđu“ videla zanimljiv susret, pun o trčanja i izraženu želju igrača obe ekipe da osvoje čitav plen. Ne pamtim kada je na nekoj utakmici u Novom Sadu bilo više šuteva prema golu i verujem da će u narednim izazovima, što se nas tiče, igra biti i bolja i efikasnija.

Znali smo da nas čeka izuzetno težak susret s ekipom koja je dokazala da je, po mom skromnom mišljenju, uz Crvenu zvezdu i Spartak, najtakmičarskija u srpskom fudbalu (Aleksandar Veselinović)

Iako trener Veselinović nije želeo da govori o tome, videlo se da kod crveno-belih ima dosta novih pojedinaca koji poseduju visok kvalitet i koji bi, u dogledno vreme, mogli da izvedu Vošu na stazu povratka u sam vrh fudbala u Srbiji. Tu, pre svih, mislimo na iskusnog Milana Đurića, kao i Damira Zlomislića, koji su pokazali da puno znaju, ali samo dok su imali snage. Kako im je ona nestajala, tako je i njihova igra postajala sve tanja i to je, između ostalog, činilac na kojem stručni štab treba da bazira budući rad.

Hendikep je bio i u tome što je Danijel Graovac, novajlija iz sarajevskog Željezničara, u poslednji trenutak saznao da postoje probelmi s njegovom registracijom, pa je ispao iz konkurencije za tim, a Veselinović ga je „video“ u startnoj postavi. Uz to, više se očekivalo od Nemanje Milojevića, 20-godišnjeg mladića, koji poseduje kvalitet i znanje, ali koji to nije u dovoljnoj meri opravdao na travnjaku „Karađorđa“.

- Da mi je neko ponudio pre utakmice nerešen ishod s Vojvodinom u Novom Sadu, bez razmišljanja bih takav predlog prihvatio – naglasio je Nenad Milovanović, trener Lučanaca. – Sada, međutim, ne mogu da se otmem utisku da smo bili blizu osvajanju sva tri boda i osećam dozu žala što u tome nismo uspeli. Obe ekipe prikazale su zanimljiv i borben fudbal, što je netipično za našu Superligu u prvim kolima prvenstva. Ne plašim se za Vojvodinu, jer se vidi da je ona vrlo dobro odradila prelazni rok i stvari će doći na svoje mesto kada bude proteklo još neko vreme neophodno za uigravanje.

A. Predojević

Autor:
Pošaljite komentar
Superliga: Mladost ostala tvrd orah za Vojvodinu

Superliga: Mladost ostala tvrd orah za Vojvodinu

20.07.2018. 23:03 23:12
Superliga: Vojvodina-Mladost 1:1 (1:1)

Superliga: Vojvodina-Mladost 1:1 (1:1)

20.07.2018. 19:39 21:55