Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Veselinović: Početak nove priče na “Karađorđu”

19.07.2018. 14:32 14:38
Piše:
Izvor: Aleksandar Veselinović Foto: Dnevnik.rs

Za fudbalere i navijače Vojvodine u petak počinje nova sezona, pošto u 1. kolu Superlige Srbije crveno-beli dočekuju Mladost iz Lučana.

Šef stručnog štaba Novosađana Aleksandar Veselinović rekao je da tim koji predvodi s trenerske klupe u novo prvenstvo ulazi rešen da izbori plasman na međunarodnu scenu, istovremeno priznajući da ekipa još nije dostigla  nivo forme na kojem bi on želeo da bude.

- Pred nama je novo prvenstvo koje donosi novu priču. Vojvodina ima privilegiju da otvori novu sezonu protiv ekipe Mladosti iz Lučana, koja u poslednje dve godine beleži najbolje rezultate u istoriji tog kluba. Naši večerašnji gosti su prošle sezone, po mom mišljenju, uz Crvenu zvezdu i Spartak, bila najtakmičarskija ekipa, a u ovo prvenstvo ulaze bez ikakvih promena, odnosno s potpuno istim sastavom. Mislim da je to najiskusnija ekipa u našoj ligi, sastavljena od igrača koji su u zrelom igračkom dobu od oko 30 godina – rekao je Veselinović.


Mogući sastav Voše

Iako je vrlo nezahvalno prognozirai u kom sastavu će istrčati na večerašnju utakmicu ekipa Vojvodine, moguće je da se trener Aleksandar Veselinović opredeli za sledeći tim: Rockov - Stojković, Graovac (Veselinović), Đorđević, Lazarević - Zlomislić, Đurić - Milojević, Mesarović (Arsić), Eze - Fofana.


S druge strane, u timu Vojvodine samo Milan Đurić ima 30 godina, dok je drugi najstariji igrač u ekipi Lazar Arsić, koji je pune četiri godine mlađi.

- Za razliku od našeg večerašnjeg rivala, mi smo potpuno nova ekipa, kako po licima igrača, tako i po nekim drugim stvarima. Možemo da očekujemo da u startnoj postavi večeras bude osam-devet igrača koji prošle sezone nisu bili članovi Vojvodine, pa nas u svakom slučaju očekuje zanimljiva utakmica. Posle Svetskog prvenstva, vraćamo se u našu fudbalsku realnost i mislim da igrači i svi mi koji radimo u domaćem fudbalu u novu sezonu ulazimo s mnogo motiva.

Veselinović nema dilemu po pitanju ambicija Vojvodine u večerašnjem susretu na “Karađorđu”.

- Osnovni cilj nam je da budemo borbeni, motivisani i da pobedimo, to je, uostalom, nešto o čemu ne treba ni da pričamo. Čitava fudbalska javnost zna da smo tokom pripremnog perioda u hodu dopunjavali selekciju, koju još uvek nismo završili i možda smo malo i zakasnili s okupljanjem tima. Tek u poslednjih sedam dana trenirali smo u punom sastavu i biće interesantno videti na delu nove igrače, za koje mislim da im je prevashodno potrebna podrška s tribina. Verujem da će naša motivacija biti na visokom nivou i siguran sam da će to publika prepoznati. Iako smo svesni da nismo 100 posto spremni, važno će biti da uloženom energijom pošaljemo poruku na tribine i tek tada ćemo od njih moći da očekujemo odgovarajuću reakciju i da počnemo zajednički da plovimo kroz prvenstvo.

Šef stručnog štaba Vojvodine nije mogao da precizira koliko će  vremena biti potrebno njegovom timu da uđe u željenu formu.

- U hodu smo dovodili igrače, ali su oni bili stizali na različitom nivou spremnosti. Neki su bili zapušteni, neki su dolazili iz trenažnog procesa u drugim klubovima i tek poslednjih dana smo uspeli da ih spojimo u kolektiv. U ovom momentu, veoma teško je reći da li će nam za ono što želimo biti potrebno još nedelju, dve ili tri. Mislim da bi nam odgovaralo da prvenstvo počinje barem nedelju dana kasnije, ali nemamo izbora. Moramo da pružimo maksimum i budemo pozitivni u svemu – istakao je Aleksandar Veselinović.

Duel Vojvodina - Mladost igra se u petak od 20 časova, a ulaznice će se prodavati po ceni od 300 (Zapad), 200 (Istok) i 100 dinara (Sever).

A. Predojević

Autor:
Pošaljite komentar
FK Vojvodina pred početak nove sezone

FK Vojvodina pred početak nove sezone

16.07.2018. 08:37 08:43