Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

PRIPREME VOŠE Šareni utisci trenera Veselinovića

08.07.2018. 16:03 16:05
Piše:
Izvor: J. Grlić

STANIŠIĆ: Pripremajući se za početak nove sezone, fudbaleri Vojvodine iskoristili su priliku da tri dana provedu u Etno-selu Stanišići kod Bijeljine.

Tu su odradili nekoliko treninga, a osnovni razlog dolaska u BiH bio je da odigraju trening utakmicu s novim premijerligašem ove zemlje, ekipom Zvijezde. Utakmica je uprličena na lepo skockanom stadionu u Ugljeviku, koji je vlasnik kluba Boris Stanišić kupio i na kojem će njegova ekipa biti domaćin u narednim sezonama.

Crveno-beli su u tom susretu imali puno novih fudbalera u početnoj postavi, neki od njih, poput Damira Zlomislića, odradili su samo trening-dva s ekipom, ali je šef stručnog štaba Novosađana Aleksandar Veselinović želeo da na delu vidi mogućnosti igrača. Duel je, pred oko 300 gledalaca, završen miroljubivim ishodom od 2:2, iako je srpski superligaš bio nešto bliži pobedi.

- Utisci s utakmice jako su šareni – rekao je Veselinović po završetku utakmice. – Vidljivo je i sa strane bilo da smo u postavi imali šest novih fudbalera koji nisu do sada igrali zajedno, ali momci su imali izuzetno dobar odnos prema igri i bilo je povremeno jako dobrih momenata u partiji koju smo prikazali. Đorđević, Zlomislić, pa i Fofana, tek su nam se pridružili i najvažnije je to što se niko nije povredio. Iskoristili smo priliku da svim kandidatima za tim omogućimo da zaigraju, a drago mi je što je moglo da se vidi da je grupa igrača koji su od početka s nama u pripremnom procesu, dobro trčala. U prvih 15 minuta smo teško hvatali ritam, jer dve nedelje nismo igrali trening susrete, međutim kasnije smo delovali bolje. U drugom poluvremenu bilo je i nekoliko dobrih akcija.

Prvi pogodak za Vojvodinu bio je delo novajlije Nemanje Milojevića, koji je krunisao lepo dodavanje kapitena Nikole Antića, dok se u listu strelaca ponovo upisao i Miloš Zličić. Obojica mladića, jedan rođen 1998, a drugi godinu dana kasnije, bili su strelci i protiv Budućnosti na Zlatiboru, kada je rezultat takođe bio 2:2.


Iznenađenje za Uroša

Tokom boravka u Stanišićima, kompletna ekipa Vojvodine priredila je ogormno iznenađenje malom Urošu Kostadinoviću , koji je s članovima porodice proslavljao osmi rođendan. Reč je o dečaku iz Novog Sada koji trenira fudbal u školi „Ilija Pantelić“ u Veterniku i koji je veliki vojvodinaš. Prvotimci su ušli u salu s pesmom „Danas nam je divan dan“, a kapiten ekipe Nikola Antić uneo je tortu sa znakom i u bojama FK Vojvodina.

Urošev osmeh „od uva do uva“ jasno je svedočio šta je u tim trenucima osećao, a njegova sreća bila je povećana kada su mu Antić, Lazar Arsić, Emil Rockov, Aleksandar Veselinović i sekretar stručnog štaba Dragomir Vukićević uručili poklone u vidu dresa Voše, lopte s potpisima svih prvotimaca i darovima s obeležjima Stare dame iz Novog Sada. Kao pravi domaćin, Uroš je neočekivane i drage goste počastio pićem i po parčetom rođendanske torte.


- Dobro je to što mladi igrači postižu golove, a posebno što to čine i deca ponikla u našem klubu, poput mlađeg od braće Zličić To nas sve raduje, a posebno činjenica da je u nastavku utakmice puno tih dečaka bilo na terenu. Rival protiv kojeg smo igrali bio je veoma dobar, ambijent – pravi fudbalski, ali smo još svesniji da je pred nama veliki posao. Sada smo imali priliku da vidimo gde se trenutno nalazimo i na čemu moramo posebno da radimo, kako bismo do početka prvenstva koliko-toliko iskristalisali tim – dodao je Veselinović.

Utisak sa strane je da će uigravanje svih linija ekipe biti u fokusu tokom narednih dana. Uz to, prosto se nametnuo utisak da su još neka igračka osveženja, odnosno dovođenje još kojeg novajlije, prosto pod moranjem. Mlađi igrači nesumnjivo poseduju određeni kvalitet, ali nedostaju još poneki momci kojima će zadatak biti da svojim umećem podignu  nivo igre Vojvodine.  Ambicije prosto diktiraju takav razvoj događaja, a u narednim danima biće mnogo jasnije da li će novosadski superligaš postati još jači i konkretniji. Svakako raduje dobra igra pojedinaca, posebno mladog Aleksandra Mesarovića, momka koji je u Ugljeviku izgledao veoma raspoloženo, a kada je tako, njegov fudbal deluje lako i potvrđuje razmišljanja kako je reč o igraču koji puno toga ume s loptom. Naravno, on, kao i njegovi ispisnici, tek sazreva, ali je bitno da se kod svih njih može uočiti napredak i želja da se u potpunosti dokažu.

Već u utorak na programu je nova, veoma ozbiljna provera Voše, koji na stadionu „Karađorđe“ renomiranog premijerligaša iz Rusije, ekipu Urala iz Jekaterinburga.

A. Predojević

Autor:
Pošaljite komentar