Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Aleksandar Veselinović: Dosta smo se odmarali tokom sezone

03.05.2018. 08:55 08:58
Piše:
Izvor: J. Grlić

NOVI SAD: Prošlo je, evo, već nekoliko dana od utakmice između fudbalera Vojvodine i Partizana, u kojoj su Novosađani osvojili prve plej-of bodove (2:1).

U duelu s tradicionalno neugodnim crno-belima, ekipa trenera Aleksandra Veselinovića pružila je taktički odgovornu i veoma disciplinovanu igru, iskoristivši prostor koji joj je rival ostavio. Golovi Jovančića i Radovanovića bili su posledica dobre timske igre i konačno su Novosađani pokazali da mogu puno bolje od onog što su prikazivali u većem delu sezone. Na njihovu žalost, vredna pobeda stigla je prekasno iz aspekta takmičartskog cilja, ali i na vreme, kada se u obzir uzme činjenica da su već počeli sa selekcijom igrača i stvaranjem igre za naredno prvenstvo.

„Slažem se da smo utakmicu odigrali veoma motivisano i borbeno, s izraženom željom da se nadmećemo s jakim protivnikom“, naglasio je Veselinović.

Uz to, kako kaže, bili su i veoma disciplinovani, baš onako kako su se dogovorili u pripremi susreta.

„Nastojali smo da uočimo sve vrline, ali i mane Partizana, uz želju da primećene nedostatke iskoristimo i da na taj način stignemo do gola rivala. Uostalom, naš prvi gol koji je postigao Dušan Jovančić, usledio je posle situacije koju smo priželjkivali i onda je iskoristili. Naravno da sam zadovoljan zbog osvajanja sva tri boda, ali naš posao u ovoj sezoni još uvek nije završen i nastavljamo s radom“, veli Veselinović.

Igrači nisu dobili slobodno tokom Prvomajskih praznika, već su vreme iskoristili za nastavak rada.

„Fudbaleri Vojvodine dosta su se odmarali tokom sezone. Više puta sam naglašavao da smo već počeli sa stvaranjem igre kakvu želimo da pružamo u idućem prvenstvu, pa vremena za pauzu praktično nemamo. Ideja mojih saradnika i mene je da tim bude agresivan, ortijentisan na napadački fudbal, ali i izuzetno motivisan, borben i taktički disciplinovan. Posla je, dakle, puno pred nama, a uvećava ga i činjenica da paralelno radimo na selekciji igrača kakvi su nam potrebni za ostvarenje tog cilja. Kao šef stručnog štaba, želim da u timu imam rada i želje za svakodnevnim napredovanjem gladne fudbalere i zato smo se posvetili poslu koji smo započeli i koji nam tek sledi“, kaže trener Vojvodine.


Radovanovićev prvenac

Veliki je borac, ali i znalac beskompromisni štoper Aleksandar Radovanović, igrač koji ne žali ni sebe, ni protivničke igrače. Odnosom prema igri, suparnicima, ali, pre svega, prema crveno-belom dresu Novosađana, ovaj mladić lagano postaje ljubimac navijača Voše, što bezuslovno i zaslužuje.

U utakmici s Partizanom, Radovanović je najpre u prvom poluvremenu osujetio ozbljan napad Sejdube Sume, izbivši jednu loptu u korner, baš kada se tamnoputi fudbaler spremao da je smesti u mrežu Emila Rockova, a onda je, u 76. minutu, bio i strelac pobedničkog gola. Sjajno je skočio na nabačenu loptu Lazara Arsića i, pored mladog Markovića, prosto je glavom zakucao u gol crno-belih. Bio je to prvenac 24-godišnjeg Šapčanina u dresu kluba iz Novog Sada, što je umeo da proslavi zajedno s navijačima Vojvodine.


Do kraja plej-ofa ostala su još tri kola, u kojima novosadski superligaš gostuje najpre, već u subotu, u Nišu, a onda na stadion “Karađorđe” dolazi novi prvak Crvena zvezda. U poslednjem kolu Vojvodina će biti gost Čukaričkog u Beogradu.

„Nema tu puno prostora za nešto drugo, osim za uporan i naporan rad. Sledi nam duel u Nišu, u kojem će nam domaćin biti odlična ekipa Radničkog. Nišlije su tokom sezone dokazale da imaju i tim i upravu koji su na izuzetno visokom nivou, ali ćemo mi imati obavezu da pružimo partiju koja bi mogla da nam donese povoljan rezultat. Želja nam je da na terenu učinimo svo što je do nas kako bismo stvorili ambijent da u naumu istrajemo i da ga ostvarimo i to nam je prioritetni cilj. Gledaoci su protiv Partizana mogli da primete da smo pojedincima u našem timu omogućili da odigraju najbolje što mogu, stvarajući klimu, uz neophodnu međusobnu pomoć, da pruže maksimum. Generalno, to ćemo pokušati da radimo do kraja sezone, a onda nam sledi novi, veliki posao kako bismo Vojvodinu vratili tamo gde joj je i mesto - u vrh srpskog fudbala“, dodao je Aleksandar Veselinović, prvi stručnjak na klupi tima iz Srpske Atine.

Lepa pobeda nad crno-belima, ma koliko draga da je novosadskim fudbalerima, lagano pada u zaborav. Opuštanja neće biti dok zvanično ne bude pala zavesa na dugu i napornu sezonu. Sezonu u kojoj je Vojvodina želela puno, ali igrom i ostvarenim rezultatima pokazala (pre)malo.

Pred crveno-belima je, baš kao što je trener Veselinović i naglasio, veliki posao tokom leta, kako bi stigli do drugačije formule uz pomoć koje će ponovo postati tim koji igra jednu od najvažnijih uloga u domaćem prvenstvu. A do tada, moraće igrači iz Novog Sada da ulože puno truda, rada i prolivenog znoja, sve ono što im je Aleksandar Veselinović i obećao.

A. Predojević

Autor:
Pošaljite komentar