Recept dana: Topli sendviči s tunjevinom
Nije baš svaki dan kao stvoren za vrhunske majstorije u kuhinji... Ako ste danas raspoloženi za ukusan obrok, pripremljen bez puno uloženog truda, sendvič je pravi izbor.
Sastojci:
- 100 g sirnog namaza,
- kašika naribanog parmezana,
- čen belog luka,
- kašičica iseckanog bosiljka,
- 40 g kiselih krastavaca,
- 2 veće zemičke,
- 100 g tunjevine u biljnom ulju
Priprema:
1. Sirni namaz pomešati s naribanim parmezanom, protisnutim belim lukom, bosiljkom i naribanim kiselim krastavcima.
2. Pecivo uzduž preseći u tri sloja. Svaku plošku namazati pripremljenim namazom, po namazu rasporediti malo tunjevine i poklopiti.
3. Sendvič staviti u mikrotalasnu na 20 sekundi.
4. Ovaj brzinski zalogaj će svakako biti još ukusniji, ali i zdraviji, ako uz sendvič poslužite i porciju sveže salate.