Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Recept dana: Gibanica

02.04.2018. 16:25 16:35
Piše:
Foto: Youtube Printscreen

Ovo ukusno jelo neki još zovu i pita sa sirom ili gužvara... Bez obzira kako ga zovete, teško da ćete pronaći osobu koja bi na ponuđeno parče odgovrila "ne, hvala". Jednostavno, gibanicu svi vole.

Sastojci  (za 6 osoba):

- pakovanje gotovih kora za pitu,

- 500 g sitnog sira (možete da ubacite i malo "sterijeg", da gibanica zamiriše,

- 100 ml mleka,

- 100 ml kisele vode,

- 100 ml jogurta,

- 100 g kisele pavlake,

- 4 jajeta,

- malo soli,

- prašak za pecivo,

- 3 kašike ulja,

Za premazivanje kora:

- malo susama,

malo ulja

Priprema:

1. Sve sastojke, osim susama, pomešati u jednu posudu.

2. U jednu šoljicu sipati malo ulja koje ćete koristiti za premazivanje kora pre stavljanja fila.

3. U duboku tepsiju ređati: jednu koru, malo ulja (jedna kašičica), fil (jedna kutlača) dok ne nestane kora. Poslednju koru, takođe, premazati s malo fila kako bi se dobila lepa boja, pa na kraju posuti susamom. Ako baš niste raspoloženi za ređanje, kore možete i da "izgužvate", potopite u fil, pa ih onda stavljate u tepsiju.

4. Staviti u rernu predhodno zagrejanu na 200  stepeni i peći pola sata.

5. Kada je gibanica gotova, prekriti je krpom i ostaviti bar desetak minuta da se ohladi, pa potom iseći na kocke.

6. Gibanicu možete da poslužite toplu ili hladnu, pođednako je lepa. Servirati uz šolju jogurta ili kiselog mleka.

Piše:
Pošaljite komentar
Recept dana: Rendane tikvice sa sirom

Recept dana: Rendane tikvice sa sirom

30.03.2018. 09:13 09:18
Recept dana: Baklava s orasima

Recept dana: Baklava s orasima

28.03.2018. 12:57 13:00