Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Emil Rockov: Nema plakanja za prosutim mlekom

06.03.2018. 12:01 12:04
Piše:
Izvor: J. Grlić/ Vošin golman Emil Rockov

U tri prve prolećne utakmice Superlige fudbaleri Vojvodine ostvarili su po pobedu, remi i poraz.

Takav skor sigurno nije u skladu s onim što su pred početak nastavka prvenstva najavljivali, bez obzira na činjenicu što su u dva susreta bili gosti. Nisu uspeli da naprave ni korak unapred, pa su i dalje zauzimaju osmo mesto na tabeli, pet kola pre završetka prvog dela lige. I, uz to, devetoplasirana Mladost im se približila na četiri boda zaostatka, a u 27. kolu gostuju upravo u Lučanima. Prethodno, sutra, treba li uopšte na to podsećati, Voša na “Karađorđu” igra derbi s Crvenom zvezdom. U opticaju su već sada razne računice koje dovode i do pitanja koliko je Novosađanima uopšte siguran plasman u plej-of.

- Pred nama je najlepši izazov, utakmica s Crvenom zvezdom, volim tu vrstu pritiska - rekao je golman Emil Rockov, najbolji pojedinac u redovima novosadske ekipe u porazu od Napretka u Kruševcu. - Volim kada smo otpisani i potcenjeni i s velikim elanom čekam duel s liderom na tabeli. Ukoliko moji saigrači i ja izađemo na megdan Zvezdi rešeni da joj  se zajedništvom i velikim motivom suprotstavimo, očekujem veoma zanimljiv susret.

Crvena zvezda igra odlično u ovoj sezoni, daleko je odmakla svim rivalima i na putu da osvoji titulu. Pitali smo Rockova na koji način Vojvodina može da se suprotstavi takvom rivalu,.

- Moramo da krenemo ka realizaciji naše ideje u igri, jer dobro znamo šta želimo. Istina je da u tome do sada nismo imali puno uspeha i da nam neke stvari nisu ni dozvoljavale da to učinimo, ali nije na meni da se njima bavim. Za prosutim mlekom ne treba plakati, moramo se okrenuti onom što je ispred nas i pokazati kvalitet koji nesumnjivo posedujemo. Reći ću toliko da fudbal postaje ekstremni sport, kada se u obzir uzmu temperatire, sneg i stanje u kojem se tereni širom Srbije nalaze. Uz to, svesni smo da nemamo beskonačno puno vremena da se stilom nametnemo suparnicima i već od sutra, po meni, nailazi pravo vreme da uđemo u seriju pobeda, jer je to jedini put koji nas vodi do ostvarenja ciljeva koje smo pred sebe postavili.

Nije dobro ukoliko razmišljamo puno o adutima tima s kojim odmeravamo snage. To nije put kojim treba da idemo. Ubeđen sam da radimo dobro i jako mi se dopada rad trenera Stolice i stručnog štaba, jer stil kojim želimo da igramo priliči Vojvodini

Zvezda  igra dobar i veoma efikasan fudbal, trener Vladan Milojević ima u ekipi sačinjenu od veoma dobrih fudbalera i izvesno je da je protivničkim odbranama, samim tim i novosadskoj, teško da vide odakle im preti najveća opasnost.

- Ako me pitate to koga bih izdvojio u Zvezdinom timu i od čijeg se učinka pribojavam, ne plašim se nikoga! Pogled nam je usmeren jedino ka nama samima i nastojanju da u svakoj utakmici, bez obzira na to s kim igramo, težimo ka savršenstvu. Nije dobro ukoliko razmišljamo puno o adutima tima s kojim odmeravamo snage, jer to nije put kojim treba da idemo. Ubeđen sam da radimo dobro i jako mi se dopada rad trenera Stolice i stručnog štaba, jer stil kojim želimo da igramo priliči Vojvodini. Dobro se osećam i radujem se svakom novom treningu i utakmici i to će, siguran sam, doneti rezultate koji će radovati naše navijače.

Uloga navijača mogla bi da bude od velikog značaja za domaćina derbija.

- Voleo bih da se sagleda šira slika, da se stvari posmatraju objektivno i da se na taj način voli i podržava klub za koji se navija. Očekujem pune tribine na “Karađorđu”, a nadam se da će među gledaocima biti više onih s crveno-belim obeležjima Vojvodine - naglasio je Emil Rockov.

A. Predojević

Ulaznice u prodaji

Ulaznice za derbi Vojvodina - Crvena zvezda su u prodaji. Danas će zainteresovani moći da ih kupe, po ceni od 500 dinara (Zapad) i 400 dinara (Jug), u prostorijama “Gigs tiksa” u Pariskom magazinu (Kralja Aleksandra 12) od 9 do 19.30 časova, kao i na glavnoj blagajni stadiona od 12 do 18 časova (samo za Zapad).

Sutra će se karte za zapadnu tribinu prodavati na glavnoj blagajni “Karađorđa” od 13 do 18 časova, dok će se na biletarnici na južnoj tribini (kod nekadašnjih teniskih terena) naći u prodaji ulaznice za Jug, takođe od 13 do 18 časova. Karte za Sever biće u prodaji u prostorijama navijačke grupe Firma na severnoj tribini i one će, po ceni od 100 dinara, moći da se kupe od 15 do 18 časova.

Ulaznice za Istok neće se naći slobodnoj prodaji, već će biti besplatno podeljene školama, učesnicama projekta “Jedan za sve” - Lige novosadskih osnovnih škola, a na ovaj sektor stadiona moći će da uđu i vlasnici sezonskih karata za Istok. Ulazak na ovu tribinu biće omogućen samo pored restorana “Ognjište”.

Za navijače Crvene zvezde predviđena je isključivo južna tribina, dok će simpatizeri Vojvodine na raspolaganju imati Sever, Zapad i Istok.

Nemamo pravo na izgovor

Teren u Kruševcu bio je u veoma lošem stanju, a blato je onemogućavalo iole tečniju igru. Ipak, Vojvodina je Napretku dozvolila da postigne gol već u 2. minutu i da u još nekoliko navrata njegovi napadači sami izlaze pred Rockova.

- Nismo bili iznenađeni igrom rivala, čak smo znali čemu će težiti - kategoričan je Rockov. - Što je još gore, nismo uspeli da nametnemo željeni i dogovoreni stil fudbala i to nas je odvelo u poraz. Nedostajao nam je u odbrani Antić, koji je jedan od naših defanzivnih oslonaca, a Saničaninu i Radovanoviću nije prirodna pozicija po boku na kojoj su morali da igraju. Svejedno, nemamo pravo da tražimo izgovore i moramo da se okrenemo ka onom što nam nailazi.

Autor:
Pošaljite komentar