Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Kaliopi: Donosim crveni kofer ljubavi!

13.01.2018. 18:47 18:54
Piše:
Izvor: Kaliopi  Foto: Kristijan Teodorov

Velika regionalna pop zvezda, Kaliopi održaće koncert za srpsku Novu godinu u Pozorištu mladih, u Novom Sadu. Ekskluzivno za čitaoce Dnevnika, Kaliopi otkriva šta sprema za Novosađane, kako prepoznaje velike pesme i zašto je muzika njena strast.

Šta ste spremili Novosađanima za nastup za srpsku Novu godinu?

- Evo pakujem svoj veliki crveni kofer ljubavi! Biće to jedna divna noć... Ovaj susret sa novosadskom publikom odavno čekam i radujem mu se. Pogotovo što se radi o unplugged koncertu, u kome ja i moj bend neizmerno uživamo svirajući ga, jer u ovom konceptu publika ima glavnu i vodeću ulogu.

Koje pesme su vam omiljene za izvođenje uživo?

- Ohhh....Verujte, ponekad mi je teško što ne mogu  sve pesme da stanu u jednom koncertu.

Nastupate širom regiona, da li postoji razlika u načinu na koji publika uživa u muzici ili u pesmama koje preferira?

- Ja koncert doživljavam kao poklon paket. Jedan isti paket koji raspakujete u različita mesta i onda vidite po reakcijama ko se kako raduje tom paketu. To je u stvari suština ovih putovanja.

Kada dobijete novu pesmu, možete li da procenite koja će dugo trajati i kako to prepoznajete?

- Prepoznajem svoje velike pesme. To vam je isto kao kad se zaljubite u nekog na prvi pogled. To ne znači da će svaka pesma postati hit, ali za mene su sve to večne pesme.

Koje su prednosti a koje mane toga da je vaša najveća strast – muzika, ujedno i vaša profesija?

- Prednost je u tome što ne razmišljam o manama. Muzika je oduvek bila  moja strast, moja prva ljubav,moja životna preodrenica. Ali sve uspone i padove sam uvek doživljavala razumom.

Kažu da je greh zanemariti svoj talenat, ali nekad to podrazumeva velike žrtve i odricanja. Da li ste uspeli da pronađete taj balans?

- Verovatno jesam... Ja i moja muzika trajemo kroz četiri decenije, kroz mnogo „tektonskih”životnih promena. Menjale su se geografske karte, vlade , predsednici,padale su monarhije....Ali moja muzika i ja smo još uvek tu.

Kada biste imali neograničena sredstva kakav biste album snimili?

-Za dobar album ne odlučuju neograničena sredstva, već ljudi. Saglasno sa svojim producentom Romeom Grilom, potrošili bismo isto što i do sad, a sve ostalo bismo dali  na gladne i nemoćne.

S. Milanović

Nastupi na više punktova u gradu



Za srpsku Novu godinu u Novom Sadu spremni su nastupi različitih umetnika na više od 21 kultne lokacije. Divna Ljubojević nastupiće u pozorišnoj sali NIS-a, Laibach u Srpskom narodnom pozorištu, velika regionalna pop zvezda, Kaliopi u Pozorištu mladih, keltska atrakcija Imar i Slobodan Trkulja u Srpskom narodnom pozorišu, sjajan spoj tamburaških sastava iz Osijeka i Novog Sada predvođenih Dušanom Svilarom u Studiju M, džez velikani Zoran Predin i Matija Dedić u novosadskoj Sinagogi, moderan cirkus i kabare Ludifiko u Zapadnom holu SPENS-a, dok će Paul Ritch iz Francuske, Lag i Klaus nastupiti u Fabrici, Necone, Friday Swag, Janchezz, Rasheed i Yeah Left u Quarteru, a Netix, Codex i Senzorr u Firchie Think Tank studiju. Nikola Vranjković nastupiće u Novosadskom pozorištu, Marčelo&Napeti quintet/ Mutant Urban Dance Ansambldolaze u Gerila bar, dok će Ledena šuma predstaviti Disko veče.

Veliki broj programa biće besplatan za posetioce, kao što su Omladinska filharmonija u Sinagogi, opera za decu Udruženja Visoko C u Eđšegu, ali i nastupi različitih kulturno-umetničkih društva iz Zone 021 u holu Železničke stanice. Ulaz je slobodan i za nastup Sare Renar i Ane Ćurčin u Kulturnom centru Novog Sada, koncert Josip A Lisac i Dojo u klubu B612, u gimnaziju „Laza Kostić” dolazi Loran Prokopić sa prijateljima, u Muzej Vojvodine hor „Sveti Stefan Dečanski“, a u Startit centar Peaceful Warriors. U Studiju M će biti održan i pop/rok koncert novosadskih muzičkih škola, Kulturni centar Futog predstaviće Anatolija Rečkina i Aleksandera Lukaševiča, a Galerija Matice srpske virtuelni vodič – Doživi umetnost uz eksperimentalne zvuke sastava „Bloom”.

 

Autor:
Pošaljite komentar
Veliko interesovanje za srpsku Novu godinu u Novom Sadu

Veliko interesovanje za srpsku Novu godinu u Novom Sadu

08.01.2018. 18:01 21:15