Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Lavovi traže veličanstvenu mačku, a ribe zeca

19.11.2017. 21:12 21:22
Piše:
Foto: Pixabay

Ukoliko verujete u horoskop, postoje neke indikacije kakav je ljubimac baš za vas. Naravno, ovo nemojte slepo pratiti kao pravilo, ali imajte u vidu karakteristike svake životinje pre kupovine ili udomljena, uprkos horoskopskom znaku.

Činjenica je da se nakon toga brinete za još jedan život, što priznaćete nije mala stvar.

Ovnovi retko kada odmaraju i nikada im nije dosadno. Puni su energije i entuzijazma, te traže razne avanture u životu. Na tom putu najbolje će ih pratiti energičan pas, koji će predstavljati idealnog kućnog ljubimca. Duge šetnje ili trčanje kako bi se energija potrošila na pravi način najbolje će pratiti doberman ili vižla, u svakom slučaju, pas sa puno energije, da parira vlasniku.

Bikovi kao nezavisni i  trvdoglavi vole lojalne ljubimce. Zlatni retriver, labrador, pa i rotvajler kao čuvarkuća zadovoljiće bikovu potrebu za vernim pratiocem. Savršen izbor je i mačka, koja voli da se mazi i koja će svu pažnju da usmeri na vlasnika, a pri tom ne traže puno brige.

Blizancima koji su dovitljivi i oštroumni odgovara i takav ljubimac, kojeg mogu da nauče puno toga, na primer - reči. Upravo zato je papagaj, a pogotovo onaj koji priča, idealan za ovaj zodijački znak. Sijamske mačke su takođe idealan izbor za blizance, koje još ako nabavite u paru, smatrajte da intrige i zabave neće izostati.

Rakovi su kućni tipovi po prirodi i prilično osetljivi, te je za njih idealan ljubimac hrčak o kojem će se brinuti. Rak će ovom malom stvorenju udovoljiti na svaki način i obasipaće ga ljubavlju i pažnjom.

Lavovi obožavaju da su u centru pažnje, bitni i da daju novac na skupe stvari. Zato im takav mora biti i ljubimac. Bilo da je pas sa „dobrim“ pedigreom ili veličanstvena mačka, imajući u vidu da lav „dolazi“ iz porodice mačaka. Ovom horoskopskom znaku mora uvek da je zabavno, pa će izbor psa pasti na koker španijela, ali i vučjaka, kojeg može da nauči razne trikove.

Devica ispred svega ceni pedantnost i nemojte se začuditi ukoliko uđete u stan device i zateknete ga čistog kao u apoteci. Zato će psi koji stvaraju nered samo uneti nervozu u život jedne device. One vole društvo, ali ne po cenu vlastite udobnosti. Najbolji ljubimac za device je kratkodlaki pas, bez mirisa, koji ne zahteva mnogo održavanja, kao što je na primer pudla, i to u „toj“ izdanju. Ukoliko je i to previše za jednu devicu, ribice su idealno rešenje.

Vage su velike estete i vole sve što je lepo, tako i njihov ljubimac mora da bude naočit, a po mogućstvu i uredan. Persijska mačka ili preslatki koker španijel su savršen izbor za vage.

Škorpije vole da održe dozu misterije, a ispod mirne površine krije se strastvena osoba. Pametne, kraljevske mace ili grandiozni psi su idealan izbor za ovaj znak. Oni hrabriji izabraće egzotične ljubimce, kao što je gušter ili zmija.

Spontani strelac koji uvek u zadnji momenat odluči da otputuje negde, uvek treba za ljubimca da izabere psa, po mogućstvu kojeg će povesti na put. Oni pre svega vole avanturu, pa ukoliko ne kogu da vode psa sa sobom, ribice ili kornjača su za njih prav izbor, iako će uvek odabrati saputnika kao psa za svoje putešestvije.

Jarčevi su pre svega ambiciozni, vole da rade naporno i nikada se ne libe da ulože dodatan trud kako bi došli do svog cilja. Nezavisni su i traže takvog ljubimca. Za njih pas nije idealan izbor, već persijska mačka na koju će biti ponosni.

Ekscentrična i malo blesava vodolija voli neobične kućne ljubimce poput reptila, glodara i egzotičnih papagaja. Ukoliko se odluče za psa, energičan pas je ono što je neophodno, samo je bitno da imaju nekog da se brine o ljubimcu kada nisu kod kuće.

Ribe su najveći sanjari, koji su nepopravljivi romantičari, te vole da se maze sa nekim. Upravo zato kunić i činčila su pravi izbor za njih. U obzir dolaze i manje vrste pasa kao što su pomerijanci, jorkširski terijer ili bišon.

M. Stakić

Autor:
Pošaljite komentar