Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

SNS Pećinci: Opozicija se služi podmetanjem

17.11.2017. 17:06 19:06
Piše:
Izvor: Dnevnik.rs

BEOGRAD: Srpska napredna stranka u Pećincima odbacila je danas optužbe Nove stranke da stoji iza navodnog upada u porodičnu kuću člana Nove stranke u Pećincima i povezivanja tog slučaja sa bilo kim iz SNS.

SNS u Pećincima, takođe, poziva nadležne državne organe da pod hitno ispitaju sve okolnosti u vezi sa dešavanjima u toj opštini i o tome obaveste sve građane Srbije. 



"Šutanovcu i Živkoviću se na svakom mestu i u svakom trenutku priviđaju naprednjaci i Aleksandar Vučić i njihove laži i jeftine predstave za javnost nisu očigledno mogle da zaobiđu ni Pećince", poručuju iz SNS.



SNS navodi da brutalne laži i klasične izmišljotine u vezi sa navodnim upadom u porodičnu kuću člana Nove stranke u Pećincima i povezivanje tog slučaja sa bilo kim iz SNS najbolje govori o tome da "Šutanovac, Živkovic, Janković, Jeremić, Šapić, Đilas i svi ostali prevaranti i lažovi iz dosovskog šinjela nisu odustali od svojih osnovih načela – laganja, podmetanja i varanja građana".



"Da ova predstava bude još tragikomicnija, kao nekakav krunski dokaz, naveli su to da su navodni napadači opsovali predsednika Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića, a svi u Srbiji znaju da nijedan naprednjak to nikada ne bi rekao, za razliku od njih iz dosovske garniture koji svakodnevno psuju i vredaju Vučića i njegovu porodicu, jer ništa drugo ni ne znaju da urade".



SNS poziva sugrađane iz Pećinaca da još jednom pokažu svojim glasovima da je dosovskim lažima i pljačkama mesto u prošlosti, a da za sebe i svoju decu žele red, rad, razvoj i napredak i politiku SNS i Aleksandra Vučića.

MUP: Policija odmah reagovala, neistinite tvrdnje Živkovića



BEOGRAD: Državna sekretarka u MUP Dijana Hrkalović danas je izjavila da su neistinite tvrdnje predsednika Nove stranke Zorana Živkovića da policija nije odmah reagovala u vezi sa prijavom funkcionerke te stranke, Jelene Grujić Ristić o upadu nepoznatih lica u njenu kuću u Pećinicima.



"Apsolutno su neistinite tvrdnje Zorana Živkovića i Marinike Tepić da policija nije radila svoj posao povodom prijave Jelene Grujić Ristić i da je policijski uviđaj počeo tek tri sata nakon njenog poziva. Patrola iz Policijske stanice u Pećincima izašla je na teren odmah po prijavi oštećene u 19.45 sati da su joj u kuću provalila nepoznata lica, a policijsko- uviđajna ekipa obezbedila je lice mesta u 20.15 sati, kako ono ne bi bilo narušeno", precizirala je Hrkalović.



Ona je za Tanjug rekla da je o događaju odmah obavešten nadležni tužilac iz Rume, koji je, navodi, naložio da se odmah počne sa vršenjem uviđaja. "Da bi se lice mesta što kvalitetnije obradilo upućen je i kriminalistiški tehničar iz Policijske uprave u Rumi, s obzirom da Policijska stanica u Pećincima nema svog tehničara", objasnila je Hrkalović.Kako kaže, krivični tehničar se po stizanju priključio ekipi koja je već radila na terenu. 



"U konsultaciji sa nadležnim tužilaštvom, policija preduzima sve mere i radnje u cilju rasvetljavanja ovog događaja. Takođe, s obzirom da je članica Nove stranke policiji prijavila da se oseća ugroženo, policija će pojačati patrolne delatnosti kako bi u narednom periodu obezbedila sigurnost porodice Ristić“, naznačila je Hrkalović.


Nova stranka: Političko zastrašivanje u Pećincima



BEOGRAD:  Nova stranka negodovala je zbog jučerašnjeg upada nepoznatih osoba u kuću predsednice Opštinskog odbora te stranke u Pećincima Jelene Grujić Ristić tvrdeći da je reč o političkom zastrašivanju. 



Predsedik Nove stranke Zoran Živković je, na konferenciji za novinare, najavio da Nova stranka neće učestvovati na lokalnim izborima 24. decembra u Pećincima ako nadležni organi do početka tog meseca ne rasvetle slučaj.



"Konstatovaće da nema minimalnih uslova za to. I pozivamo da na tom mestu i na primeru Pećinaca, ali ne i na bojkot beogradskih izbora ili izbora za parlament Srbije - što Vučić jedva čeka, pokažemo da kriminalcima ne treba da damo legitimitet", rekao je Živković.



On je istakao da Nova stranka u Beogradu i srpskom parlamentu mora da se brani i pozvao opoziciju da "pruži otpor" građanski i zakonom dozvoljenim sredstvima.Živković je, takođe, zatražio od nadležnih organa da Grujićeva i njena porodica do večeras dobiju policijsku zaštitu.



Ona je rekla da je kada se vraćala kući sa mužem i detetom videla lopove koji izlaze iz njene kuće, od kojih je jedan uperio pištolj u njenog supruga.Navela je da su obavesitli policiju koja je konstatovala da ništa tom prilikom nije ukradeno, kao i da se ne oseća bezbedno i dodala da je i ranije dobijala pretnje od aktivista SNS.

Autor:
Pošaljite komentar